väska saknas



Den fina svarta väskan som jag köpte på tradera har fortfarande inte dykt upp. Jag har mailat säljaren som skickat väskan förra onsdagen. Alltså har väskan kommit bort. Så himla typiskt. Jag tror att fraktkostnaden var alldeles för låg. Dessutom lade hon väska direkt i lådan istället för att gå till posten med paketet. Hallå, paketen ska ju helst vägas och i vissa fall mätas så att fraktkostnaden blir rätt. Stora paket kostar mer än små. Jag får nog aldrig se min älskade väska.

Det blev ingen Örebroresa idag. Magnus var trött och bakis efter att ha festat igår så jag var hemma och underhöll Milton istället. När Magnus äntligen vaknade till så slocknade jag och Milton istället. Vi sov i över två sköna timmar.

Sedan körde jag bil till kyrksten och sedan tillbaks igen. Det gick bra men på hemvägen kom vi på att vi skulle till kronhallen.När vi nästan kommit fram (helskinnade) skulle jag göra en vänstersväng in på en gata där det stod några bilar och väntade på att få köra ut på den väg jag kom från.
-Dom får vänta på dig. Du får köra först, sa Magnus. Så jag svängde vänster men tyvärr svängde jag lite för tidigt så jag höll på att hamna på fel körbana. Jag höll alltså på att köra förbi de väntande bilarna på fel sida (deras passagerarsidor) men som tur var så tog Magnus tag i ratten och svängde så att jag till slut hamnade rätt. Magnus var inte jätteglad efter händelsen och tyckte inte att det var en strålande ide att jag skulle köra hem från kronis så han körde och vi kom hem levande. Jag tror att han börjar att förstå hur lost jag verkligen känner mig i trafiken och varför jag inte vill köra ensam i bilen.  Så fort jag börjar känna att det börjar gå hyfsat med bilkörningen så händer det nåt sånt här och mitt självförtroende sjunker i botten och jag blir jätteosäker igen. Det blir nog till att plocka fram cyckeln snart igen.

Vill ha


Det blir nog en liten busstripp till Örebro imorgon. Då ska jag passa på att kolla efter denna fina klänning från Lindex. Om den är lika fin i verkligheten som på bilden får jag nog slå till. Sen får den hänga i garderoben tills det blir sommar. Annrs är det mest trista saker jag ska kolla på i örebro som tex amnings bh:ar.

Idag bad en av mina kollegor att få prata med mig. Jag tyckte hon såg lite nervös ut så jag så jag var ganska säker på att hon hade dåliga nyheter, dvs att jag inte kunde få fortsätta att jobba hos dem. Jag hade tidigare under dagen hört att det talades om "tjänster" och "vikariat" osv. Jag ville ju inte verka nyfiken så höll mig på avstånd. Gissa om jag blev förvånad när min kollega inte alls tänkte säga tack och adjö  utan erbjöd mig att få jobba kvar hos dem på heltid tills jag ska föda/ få havandeskapspenning.  Jag blev så himla glad. Jag trivs ju så bra.

Tjockis



Kolla in armarna och låren på denna donna. Jag vet att man ska vara smal för att bli modell men det får väl finnas gränser. Det är inte snyggt att vara undernärd. Det är bara jävligt farligt.

Kolla också in klackarna. De sitter fel. Tokigt.

Vart har mina läsare tagit vägen. Mina få läsare minskar i antal för varje dag. Jag antar att jag blivit väldigt tråkig. Kan det sjunkande anatalet läsare bero på att jag numera bara skriver om jobbet, Milton och att jag ska gå och lägga mig tidigt? Skulle tro det. Nu ska jag gå och lägga mig. Närå, jag ska faktiskt kolla på lets dance.

Gravidsnygg.....



......ska jag försöka bli på lördag. Eller iaf shoppa lite snygga kläder som kan göra mig lite mindre valrossig. Jag funderar på att ta bussen till örebro och shoppa loss. Jag gillar att åka buss.

Jag jobbade inte idag för Milton var sjuk. (lite feber i onsdags kväll). Fast jag kan inte påstå att han var så värst sjuk. Han var mest trotsig, rastlös och jätteretlig. Vi vilade ett par timmar på förmiddagen och det var som att vara i himmelriket. Det är nästan omöjligt att få Milton att sova/vila på dagen så när jag lyckats söva honom fick jag en energikick av stolthet och höll på att inte kunna somna, men till slut somnade även jag in. När vi senare vaknade så var det inte min söte gode pojke som låg brevid mig utan ett illaluktande monster med huggtänder och bajs i blöjan. Ord som dumma, snopp, bajs och stjärt fanns med i varje mening så jag började fundera på om han hade drabbats av en släng av ADHD. Hans humör höll i sig hela eftermiddagen. Vi var hos mormor och morfar och åt god lasange, men mormor var dum, morfar var dum, mamma var dum och när Magnus kom hem så var även han dum. To.m  Coccos och Buddy var dumma. Det ska bli härligt att jobba imorgon igen. Jag börjar kl 6:30 så nu ska jag lägga mig.

En byggjobbare



Häromdagen hade vi besök av en byggjobbare. Han hade många verktyg (mest hammare) och han jobbade svart. Det var första gången vi träffade en byggjobbare med blöja.

Öl



Jag har ju haft en Red Bull period. Många gånger har vi fått stanna till vid Ica eller Statoil så att jag ska kunna köpa min drink. Milton har märkt av detta och har förstås varit nyfiken på denna lilla burk som dykt upp hela tiden. Eftersom jag inte vill att han med ska bli beroende av Red Bull så har jag sagt att det är öl. Eller rättare sagt "mammaöl". Lite pinsamt namn kanske, och det har inte gjort honom mindre nyfiken direkt. Han fick iaf smaka lite Red Bull i helgen men gillade det inte som tur var. Jag har faktiskt dragit ner på Red Bull drickandet lite. Nu har Milton döpt om sina drickesyoghurtar till Öl. Så det blir öl till frukost och öl till kvällsmaten och när vi senast var på Kronhallen så ropade han högt att han ville ha öl. Så det var bara för mig att köpa ett fyrpack (safari yoghurt alltså). Han har fått öl på hjärnan.



Mina H&M stövletter



Jag lovade ju för länge sedan att jag skulle ha med bilder på mina nya H&M stövletter som jag klickade hem strax innan nyår. Så nu har jag fotat dem. De bruna var riktigt sköna men eftersom jag är ganska tung för tillfället så gör det ganska ont i fötterna efter en stunds användning. De svarta som ser tråkiga ut på bilden men faktiskt är bra mycket snyggare i verkligheten har jag fortfarande inte använt. Ja fråga mig inte hur ett par skor kan ändra utseende och se trista ut på kort.  De kostade 198 kr styck.

Eftersom jag inte ser mina fötter längre och heller inte saker som ligger på golvet framför mig, så snubblar jag hela tiden. Jag blir tokig. Som ni kan förstå så är det massa leksaker på golven både på jobbet och hemma.

Jag har suttit och diktat ihop ett låångt brev till försäkringskassan. Jag ska ansöka om havandeskapspenning och man behövde skriva en mindre uppsats på ansökningsblanketten. Min käre Magnus var snäll och renskrev min ansökan på datorn. Jag bad honom inte ens utan han var snäll och erbjöd sig. Vi omformulerade vissa meningar så det lät lite proffsigare. Det blir så mycket bättre när man är två. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag ska få havandeskapspenning. Men jag törs inte hoppas på för mycket. Det är tydligen väldigt svårt att få, när man jobbar inom barnomsorgen eftersom det inte anses som ett fysiskt tungt arbete.

Annars har helgen varit lugn. Igår sov vi bort dagen (sov middag i tre timmar) och idag åkte vi in till Rusta. Imorgon är det Måndag och ny härlig arbetsvecka. Fasen vad helgen går snabbt.  Nu är det läggdags

torsdag

Jag kan inte fatta att det redan är fredag imorgon. Det känns som om det var måndag igår. Veckan har gått så snabbt.  Imorgon ska jag träffa min chef och vi ska gå igenom de papper om havandeskapspenning som hon ska fylla i. Jag ska nog lägga mig nu för jag är såååå trött. Jag var vaken ett par timmar inatt, då Milton väckte mig och pratade om "gammal äppeltant" och "gammal skål". Sen var jag såklart tvungen att springa ner och kissa två gånger och sen blev jag hungrig och törstig och Mille ville ha välling och ny blöja och sen var han pratglad ett bra tag.
Oj nu börjar jag se dubbelt. Sängen ropar på mig.

Kläder till en liten bebispojke



Jag vet att man inte kan vara 100% säker på vad det blir för kön på den som ligger i ens mage även om man gjort ultraljudsundersökning. Men eftersom vi var tre i undersökningsrummet som såg en liten snopp så kan jag väl nästan vara säker på att det blir en pojke. Därför blir det shopping på killavdelningen. Denna söta body och gröna plyschbyxor köpte jag på lindex idag.

Snart är den min



Igår budade jag på denna snygging på tradera och vann. Det stod att den var i jättebra skick och jag fick den för 380 kronor. Nu är den på väg hem till mig. Jag har redan en likadan fast i rött men ville verkligen ha en i svart också. Tradera är så beroendeframkallande. Har lyckats hålla mig ifrån tradera ett bra tag men nu verkar det som om det är kört igen. Det blir nog en fattig vår.

Tack snälla Emma för utmärkelsen. Jag ska snart ta tag i att själv nominera några underbara mammabloggar men det får bli längre fram i veckan.

Trött



Jag pallar nog inte att jobba heltid. Har haft sammandragningar idag  (och förra veckan med) och det var ingen höjdare. Vet inte varför det blir så. Visst, jag lyfter tunga barn och har en del konstiga arbetsställningar men jag tycker ändå att jag är ganska försiktig. Skulle tro att  jag stressar upp mig psykiskt. Jag ska ge det några dagar till och fortsätter det på samma sätt så får jag nog ringa barnmorskan. Jag hade hoppats på att kunna besöka min chef imorgon så att vi tillsammans kunde fylla i havandeskapspapperen men nej. Jag ska jobba 6:30 -16:30 på en resursavdelning. Ni som vet vad en resursavdelning är för något vet också att det inte är nåt för gravida kvinnor. Gud vad nere jag är. Jag är glad att jag har mamma och pappa som ställer upp och skjutsar mig ofta när det inte passar med busstider. Jag börjar faktiskt bli sugen på att börja spara till en egen liten bil. Då kan jag åka till bråten vilken tid på dygnet som helst. Men jag skulle ändå undvika fucking ekebykorsningen.

Milton är ledsen varje morgon när han ska till dagis. Jätteledsen. Det gör ont i hjärtat. När vi är hemma är han jättesnäll och gosig och det är säkert för att han tror att han kan få stanna hemma om han är snäll nog.


Nu är helgen slut



Jaha, då var det snart måndag igen. Ny arbetsvecka. Helgen har varit lugn men ändå händelserik. Det känns som om jag hunnit med lite mer än jag brukar. Strukit, tvättat, städat övervåningen. Igår var vi till mio i kristinahamn och köpte nya möbler till matsalen. Ett matsalsbord med sex stolar, ett vitrinskåp och en skänk blev det. Jag hoppas att vi hinner få hem möblerna innan klädpartyt den femte februari. 

Ulrika, kommer du på meandipartyt? Jag har skickat sms för några dagar sedan till dig men är osäker på om det kom fram.

Milton har vaknat vid klockan fem varje morgon denna vecka. Ganska jobbigt. Han har varit extra gosig denna helg. Vet inte riktigt vad som flugit i honom men han vill gärna pussas och kramas och i morse trodde jag inte mina öron när han plötsligt sa -mamma jag älskar dig, bara sådär. Gissa om jag blev glad. Det är inget vi säger till varandra varje dag så jag vet inte riktigt hur han kom på att han skulle säga det. Sedan vände han sig mot Magnus och sa -pappa jag älskar dig. Han är vår lille goseprins,milleboy.

Idag åkte vi in en snabbis till Marieberg och jag shoppade några cardigans på Gina tricot. Den där storsäljaren med guld eller silverfärgade knappar som finns i massor av färger och har funnits i flera säsonger. Jag köpte en rosa, en mörkgrön och en ljusgrå. Det var rea på dem. En ljusrosa klänning blev det med som förhoppningsvis kommer att användas till sommaren. På Lindex provade jag ca 5000000 BH:ar och till slut hittade jag en som satt bra. De hade stora glasväggar inne på lindex och Milton gick rakt in i en och slog pannan. Lille gubben. Han såg inte att det var glas utan trodde väl att det var entren. Sen åt vi grillspett med tzaziki och Milton fick pannkakor.

Äntligen helg



Just nu är det Lets dance och vackra Magdalena Graaf har just dansat. Hon passar verkligen bra som brunett. Idag skulle jag ha få sovit tills 7:15 vilket är sovmorgon för mig men eftersom Milton vaknade klockan fem när jag skulle smyga upp och kissa så var den där sovmorgonen bara att fetglömma. Gud vad grinig jag blev. Annars har dagen flutit på bra. Det var meningen att jag skulle stänga på dagiset idag men det blev ändrat så jag skulle få sluta 16:15 istället vilket kändes helt ok. Ännu mer ok kändes det då de skickade hem mig en halvtimma tidigare. Det är fredagslyx för mig. Jag har varit både fysiskt och psykiskt slut denna vecka (oj det lät värre än det är) så det var inte helt fel att komma hem till min familj. Milton var med helt slut och ville lägga sig direkt när han kom hem så jag fick muta honom med glass för att han skulle hålla sig vaken ett litet tag till.

Jag har ont i benet. Jag fattade först inte varför men sedan kom jag ihåg att jag ramlat ute på dagisgården igår. Det gjorde inte ont då utan smärtan kom idag istället. Typiskt mig att klanta mig och snubbla på ett gruskorn.
När jag ändå är igång och skriver om mina krämpor så kan jag passa på att berätta att min tunga har fått två stora märken eller vad man ska kalla det. Det ser ut som om jag har slickat på ett isigt räcke och tungan har fastnat och jag sedan ryckt bort tungan och en bit suttit kvar på räcket. Nu vet ni det. Någon som vill hångla? Nähä.

Det verkar som influensan har hittat till stan. Vi har fått skicka hem några barn som fått snabbt stigande feber och även några av personalen har insjuknat. Det ska bli intressant att se hur många som är friska på måndag. Jag vill inte bli sjuk. Jag vägrar att bli sjuk. Så är det bara.

Mina inköp



Här är mammatunikan och bodyn som kom idag. Jag är så nöjd med tunikan. Den kostade bara 149 kr och var så fint mönstrad. De två par högklackade stövletterna har jag inga bilder på än men jag ska nog fota dem och visa upp i bloggen eftersom jag är lite mallig över dem.

Besök hos barnmorskan

Idag hade jag en lyxig dag. Jobbade 9-13:30 och sedan tog jag bussen in till stan och besökte min barnmorska. Hon mätte min mage, stack mig i fingret och lyssnade på bebisens hjärta. Allt var som det skulle. Sedan gick jag och hämtade Milton på dagis. Han var på betydligt bättre humör än när jag lämnade honom i morse. Då var han alldeles hysterisk och bara skrek. Jag hoppas att det går bättre imorgon att lämna honom. Personalen sa att han hade fortsatt att skrika ett bra tag även efter jag gått. Lille gubben. Han är väl van vid att vara hemma efter sitt lååånga jullov med pappa och har inte kommit in i några rutiner än.

Hämtade ut ett paket från H&M förut. Två par högklackade ankelboots, en mammatunika och en liten body till bebben blev det. Allt passade bra. Imorgon hoppas jag på att min beställning från Adlibris ska komma.

Nu övar Magnus på profylaxen. Jag dör av skratt. Nu blir det nyponsoppa och glass. Jag har ett fyrpack med Red bull som står och lockar på mig i köket. De får vänta tills imorgon.

Fladder fladder



Ni som följt min blogg har säkert märkt att jag gillar att ha med bilder på söta djur. Denna gång har jag med 4 små gosiga fladdermöss som dricker ur nappflaska. Jag vet tyvärr inte varför  de fyra små sötnosarna är inlindade i filtar men jag antar att de blivit räddade från nåt. Däremot har jag något annat spännande att berätta. Jag har nämligen klappat en liten fladdermus en gång. Den var mjuk. Fast tänderna var vassa. Den drack inte ur nappflaska utan var objuden gäst på Rebecca och Martins bröllop. Min hjälte Magnus hjälpte den ut i frihet eftersom den hamnat på toaletten. Nu är det läggdags för mig. Godnatt.

Snart dags för Me&I party



Den 5/2 blir det Me&I klädesparty här hemma hos mig. Det börjar bli en tradition. Jag tror det är fjärde eller femte gången som jag är värdinna. Hoppas verkligen att så många som möjligt kan komma denna gång. Jag har inte pratat med så många än men ska försöka komma ihåg att kontakta mina friends imorgon.

Nu är jag i vecka 26 och börjar få lite panik. Herregud jag ska snart föda och jag har inte förberett mig det minsta. Det känns som när man gick i skolan och hade ett jättestort prov som man inte började plugga till förrän kvällen innan.

Jag skulle ha börjat jobbet kl 11 idag men blev väckt av att en jobbarkompis ringde mig 6:30 och jag fick rycka ut eftersom det var kort om personal på förskolan. Tack och lov så fick jag skjuts av Magnus eftersom bussarna går så himla sällan i denna stad. Imorgon blir det kort arbetsdag  för mig eftersom jag ska till MVC. Spännande. Är dock inget sugen på stick i fingret och armen.

Jag körde lite bil idag. Det gick väl hyfsat fast jag är säker på att de bilar som låg bakom mig inte instämmer. Jag borde nog sätta en överkörningsskylt bak på bilen. Det skulle nästan ursäkta att jag kör i 40 på 50väg och att jag sicksackar över körbanan som om jag vore rattfull. Jag ska öva mer till helgen. De snygga spåren jag gjorde i gräsmattan för ett tag sedan är nu vattenfyllda. Det ser inte läckert ut. Magnus gruvar sig fortfarande och undrar hur jag lyckades köra så kasst. Ja man kan ju inte vara bra på allt.

Att ha cravings



Precis som många andra gravida kvinnor så har jag vissa saker som jag är extra sugen på. När jag väntade Milton så var det semlor, fruktsallad med grädde och Red Bull som gällde. Denna gång har jag mest varit sugen på frukt men nu har även ett stort Red Bull sug satt in igen. Det räckte med att jag drack en så blev jag fast. Jag måste ha en Red Bull om dagen. Jag bara måste. Jag är helt beroende. Red Bull är mitt knark. Redan förra graviditeten fick jag höra att gravida minsann inte skulle dricka Red Bull och det fanns t.om kassörskor som skulle vara "hjälpsamma" och upplysa mig om att Red Bull inte var bra för gravida. Förr i tiden, typ för 4 år sedan stod det på Red Bull burken att drinken ej var lämplig för gravida. Nu står det inte längre så på burken eftersom de har minskat på både taurinet och koffeinet i Red bullen.  Dessutom har jag läst att det är lika mycket koffein i en burk Red Bull som i en kopp kaffe. Det tycker jag låter helt ok.

Här kommer en lista på sånt jag inte varit det minsta sugen på under graviditeten.

1: Ciggaretter. (Aldrig mer feströkning för mig)
2: Fiskbullar ock kokt fisk med sås (jag äter visserligen inte kattmat annars heller)
3: Alkohol (jag är inte det minsta sugen på vin & sprit)
4: Julmat (tack och lov är julen över nu)
5: Påskmat (samma mat som på julen fast med nytt namn)
6: grovt bröd: (hej halsbränna)

Här kommer en lista på sånt som jag är extra sugen på.

1: Red Bull
2: Nyponsoppa med glass
3: Vitt och onyttigt bröd.
4: Grädde
5: Goda sallader med tex mozzarella eller feta ost.

Shiseido



Den här brun utan sol krämen från Shiseido köpte jag för några veckor sedan eftersom jag fått höra att jag ser så blek ut. Krämen var ganska dyr (ca 300 kr) men eftersom Shiseido är ett bra märke slog jag till. Det är meningen att man ska bli gradvis brunare och smörja in sig dagligen. Jag har smörjt som en tok i snart tre veckor men ingen färg har jag fått. Jag tror mig se att jag lite mindre sjukligt blek ut men jag är inte säker. Ett plus är iaf att krämen är luktfri och att man blir mjuk och len. 

Mitt betyg blir 2/5

Dålig morgon



Jag är nästan säker på att jag vaknade först av alla i vårat kvarter i morse. Ja t.om tidigare än elaka tanten som bor i huset mittemot. 4:50 vaknade jag och gick upp. Behövde inte stressa utan promenerade iväg till busshållsplatsen och väntade att bussen skulle komma. Efter ett bra tag kom det en buss och jag ställde mig nära vägen med plånboken i ena handen. Ej i trafik stod det på bussen. Jag väntade ett tag till men min buss dök inte upp så jag insåg att det faktiskt hade varit min buss som kommit några minuter tidigare. Chauffören hade väl varit morgontrött och glömt att skylta om. Jag fick värsta paniken, började tjuta (ovanligt va) och sprang hem och stressletade efter bilnyckeln som jag ej hittade. Det hela slutade med att nyvakna Magnus och en ännu mer nyvaken Milton fick skjutsa mig till jobbet. Magnus var klok nog att förstå att jag antagligen hade kört ihjäl mig i det upprörda tillstånd jag befann mig i. När jag klev ur bilen såg jag att Ej i trafik bussen var påväg tillbaks till stan. Magnus var snäll och hämtade mig då jag slutade med, men då körde jag hem och han satt brevid. Jag måste verkligen öva på att köra. Jag är ju pinsam. Så himla rädd i trafiken får man bara inte vara. Imorgon ska jag dock göra ett nytt försök att komma med på bussen.

Jag har jobbat två dagar på nya stället. Det verkar bra än så länge. Snälla barn och snäll personal. Dessuton har de sk frökenstolar (bra pallar man kan snurra på) så jag behöver inte anstränga min onda rygg så mycket. Imorgon är det fredag. Jippi jippi. Undrar vad helgen har att erbjuda.

Nästan sommar



Det är röd dag idag och jag är ledig. Så härligt. Jag har inte något inplanerat utan jag kan ägna mig åt vad jag vill. Har tänkt att göra något så exotiskt som att tvätta. Nice.

Igår var det -19 grader ute och +14 inne. Jag var stelfrusen hela dagen och jag funkar inte riktigt som jag ska när jag är fryst. Gissa om jag blev förvånad när jag märkte att det endast var -5 grader idag. Det känns nästan som sommar .

Imorgon börjar jag ett kort vik på ett dagis som ligger så långt härifrån att jag måste åka buss. Jag är van vid cyckelavstånd och är inte alls glad åt att behöva passa busstider. Om det bara var barmark ute så kunde jag absolut cyckla men nu törs jag inte riktigt eftersom det är halt och jag inte vill ramla och slå i magen. Jag antar att det kommer att bli barmark lagomt till vikariatet tar slut. Nu ska vi göra ett försök att få Milton att sova en stund. Han vaknade 5:20 i morse.

17 grader kallt

Det är -17 grader ute idag. Ganska kallt. Magnus och Milton åker just nu iväg till farfar Thommas med vårt vitrinskåp som han ska få. Nu när de är ur huset kan jag ägna mig åt lite städning och strykning. Helst skulle jag vilja ligga i soffan och läsa "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson men det får vänta. Det ligger ett täcke av katthår på alla möbler och på varenda liten yta i huset. Det syns så väl när solen är framme. Buddy är inte så pigg. Skulle tro att det är dags att ta honom till vetrinären och kolla om han behöver en större insulindos. Han dricker så himla mycket vatten.  Det brukar han göra när han inte är riktigt bra.

Magnus har blivit en riktig pedant, medans jag har blivit ännu latare, slöare och klumpigare på sista tiden. Jag skyller på graviditeten. Jag får dock anstränga mig lite innan Magnus får ett utbrott och flyttar härifrån. Igår var vi hos min kusin Therese och hennes familj. De har med två katter men de har inga katthår som ligger överallt. Inga katthår i gardinerna, på blommorna i fönstren eller på bordsdukarna. De har fräscht och rent. Så vill jag med ha det. Nej nu får jag göra nåt åt eländet och inte sitta framför datorn och beklaga mig.

Får man vara såhär söt?



Det här är bland det sötaste jag sett. Jag smälter.

Milton har börjat att kissa och bajsa på toaletten. Det funkar faktiskt förvånansvärt bra. Visst glömmer han ibland bort att gå på toa och kissar i byxan istället men oftast sätter han sig på dass när han känner att han behöver. Duktig kille. Han är dock ganska trotsig för tillfället och slåss och bråkar en hel del. samtidigt har han blivit så duktig på att sätta ihop meningar och förklarar och beskriver saker bra. Det är faktiskt jättespännande att vara förälder. Det händer nya saker varje dag. På kvällarna kommer dock de jobbiga tankarna. Tänk om Milton blir mobbad när han bli större, tänk om han blir nedslagen av nåt gäng, eller om han får en nyårssmällare i ansiktet. Cancer, RS virus eller påkörd av en bil. Det är jobbigt att älska någon så mycket. Ibland vill jag bara låsa in honom för att skydda honom mot allt ont i världen.

(men ibland vill man sälja honom billigt på blocket)

Förresten, är det någon som vet om det finns nån snygg billig soffa att köpa? Nåste ju ha en soffa att ligga och amma i utan att bebisen eller jag ramlar på golvet.

Red lips



Vissa tjejer passar så himla bra i rött läppstift. När jag var barn sa jag att jag skulle ha rött läppstift varje dag när jag blev stor. Men hur snyggt är det att rött läppstift på jobbet, utomhus, tillsammans med kaffefärgade tänder och en illröd näsa. Det matchar inte min outfit bestående av vinterkängor, täckbyxor och vinterjacka. Jag ser aldrig classy ut, bara trashy. Jag vill ha snygga kläder, kjolar och tunna strumpbyxor, högklackade skor och fina smycken. Och så rött läppstift. Istället blir det noppriga tröjor som man inte behöver vara rädd om. Långkallingar, fotvänliga inneskor, diskret sminkning och ständigt torra nariga händer och kinder. Det är inte glamoröst att jobba på dagis. Men nu dröjer det inte så himla länge tills jag blir mammaledig igen. Då ska jag jämt ha rött läppstift och fin sminkning. Jag ska fan sova med rött läppstift. 

En fråga. Varför är killen på bilden så poppis. Har sett honom lite överallt den senaste tiden och fattat att han är skådis och att tjejerna tycker att han är en goding. Ok jag vet att det är elakt och omoget att dissa folk för deras utseenden men denna kille är väl inte så hot. Ser han inte lite som en psykopat? Fast han kanske är snäll. Jag är med snäll, men killarna gillar ändå inte mig. Konstigt.

Fredag



Igår kändes det som om batterierna var helt slut men idag kände jag mig betydligt piggare. Jag började jobba kl 7.30 men behövde inte gå upp så tidigt eftersom jag bara hade 30 sekunders gångväg till jobbet. Det kallar jag lyx. Vi var tre personal och fyra barn. Jag jobbade inte ihjäl mig. Magnus och Milton roade sig med att gå till badhuset och bada medans jag jobbade. Nu är det hellja (helgen) och jag har läst ut Nattfåk (nightfuck) av Johan Theorin så det blir att läsa lite i profylaxboken och fräscha upp minnet. Måste ju vara förberedd när bebben ska ut.

Nyårsdagen



Jag är riktigt seg idag trots att jag inte festat loss utan tog det lugnt igår. Stel och ont i ryggen har jag med. Jag tror att det är självförvållat. Skulle behöva röra mer på mig. Gå lite promenader. Milton var så rädd för fyrverkerierna igår. Han vaknade vid 22 tiden och var ledsen och skakade och svettades av rädsla. Jag och Magnus fick bära honom. Han vill ju aldrig bli buren annars. Annars var kvällen lyckad och maten var supergod, även om Magnus inte tyckte att den var något vidare.

Magnus ska hela tiden exprimentera med sitt jävla skägg. Jag önskar att han kunde raka av allt men det går inte för sig. Jag antar att jag får vara glad så länge han inte har mustasch. Polisonger, breda som falukorvar har han med. Skaffar han musche igen eller helskägg så blir det synd om honom. Fattar han inte att om jag hade velat ha en kille med en stor ekorresvans till mustasch så skulle jag ha skaffat det. Fast det spalar ingen roll vad jag säger eller hotar med. Han gör ändå som han vill.  Min Magnus.

RSS 2.0