Länge sen jag skrev



Idag är det söndag och jag måste säga att denna vecka gått otroligt snabbt och jag har gjort massa saker. I tisdags var vi till Nora. Jag fyllde 30 och fick en ny jättebra kamera av Magnus. Kameran var rosa och väldigt fin. I onsdags var vi hemma men på torsdagen åkte vi tåg in till Karlstad och shoppade loss ordentligt. Jag gjorde riktiga kap åt Milton. Lite nya Polarn & Pyret tröjor och en Little People brandstation som var nedsatt till 114 kr.  Köpte inte så mycket till mig själv men det var jättehärligt att strosa omkring i svala butiker istället för att vara ute och svettas. Milton, som inte är lika förtjust i att shoppa umgicks med offa (morfar). På torsdagskvällen kom Magnus hem från Hagfors och nu har även han semester. Igår(lördag) var vi i Sandsjötorp och badade och hälsade på släkt i deras stuga. Jag åt bullar och chips och tårta som en galning. Fy, att jag aldrig lär mig att ta det lite lugnt med kalorierna.

Idag bär det iväg till farmors stuga för bad och korvgrillning.
Imorgon åker vi på semester. Och nästa vecka åker jag till LONDON. Jag hoppas hinna blogga lite emellanåt. Kram och gladsommar på er.

Nu är det noddy som gäller



Dennavecka har Magnus varit i Hagfors och jobbat (mån-lör) men nu är han äntligen hemma. Trots att Milton nu är så pass stor så att han ibland sysselsätter sig själv så är det ändå slitigt att vara ensam under veckorna i ett hus som hela tiden måste städas. Det måste vila någon förbannelse över detta hus. Det är som om det blir stökigt av sig själv. Iaf så har jag knappt haft tillgång till min dator eftersom den är konstant upptagen. Mille kollar nämligen på sin Noddy DVD. Om och om igen, flera timmar om dagen sitter han och tittar på sin älskade film. Så jag har hunnit med att läsa fyra bra böcker  och städa och plocka lite mer än vanligt.

På tal om böcker så kan jag rekommendera alla böcker av Sophie Kinsella. Hennes böcker är de bästa jag läst. Visst är de alla lite fåniga och oerhört lättlästa men det är det jag gillar. Inga svårlästa, djupa eller kulturella böcker för mig tack. Dikter och poesi är med bannlyst i mitt hus.

Igår läste jag ut Marian Keyes bok "Är det någon där?". Den var bra och emellanåt ganska sorglig. Eller mycket sorglig var den nog eftersom jag storgrät i en kvart i förrgår kväll så att både mitt hår och min kudde blev genomblöta. Rolig och sorglig på samma  gång kan man säga att boken var.



Lite bilder från kalaset



Man kan nästan tro att jag hade barnkalas när man ser bilderna :)

Blev jag inte snygg i min nya klänning.? (himla bra bild va)

Vardagslyx



Idag är det tisdag och i lördags hade jag min 30-års fest. Allt gick bra och maten räckte till och jag fick bara bra presenter. Det kändes dock som om kvällen gick så fort och jag hann nästan inte prata med mina gäster. Jag hann heller inte dricka stora mängder alkohol. jag tror jag drack två glas vitt vin på hela kvällen så när jag vaknade på söndagsmorgonen var jag både pigg och utan baksmälla. Jag hade hyrt ett hus att hålla festen i så det var bara att dra iväg dit och börja städa. Vi fick hjälp av mina päron så det gick på en timma. Jag tycker det är ganska lustigt att när det är fest så ska alltid alla tanter på festen hjälpa till i köket efteråt och plocka undan.  Det blir nästan som en tävling. Jag kan meddela att jag antagligen kom på sista plats i den tävlingen.

I dag traskade jag ner till byn med en trött Mille i vagnen. Eftersom jag fick lite pengar i present så kände jag mig lite extra generös och köpte en Brio tågbana med tåg+vagnar till tröttsorken. Själv köpte jag två Sophie Kinsella böcker till mig själv. Hon är just nu min absoluta favorit författare och hennes bok "Mina hemligheter" är min älsklingsbok. 

Godnatt vänner.

Äntligen semester



Idag är det min första semesterdag och det har ösregnat hela dagen. Innan jag slutade fick jag några fina presenter av några av barnen på förskolan där jag jobbade. Söta lyktor, presentkort och detta söta halsband fick jag. En flicka som heter Saga hade gjort halsbandet åt mig och jag tyckte det var sååå fint och vägrade ta av mig det de två första dagarna. Milton fattade också tycke för halsbandet så nu får vi slåss om det.

Magnus har skött Miltons nattning de fyra senaste dagarna och självklart har han då somnat på fem minuter. Idag var det min tur att natta gossen och det gick riktigt bra. Troligen tack vare att vi skippat middagsvilan idag. Så nu är klockan tjugo över sju och jag har hela kvällen framför mig. Jag tror jag ska äta en halv vattenmelon och läsa Isbjörnens folk. Nej den hette visst inte så, den heter Sagan om isfolket.  Jag vet flera här i socknen som döpt sina barn efter personer i boken och det verkar som de som läst bokserien om isfolket är eniga om att den är bra. Så jag faller för grupptrycket och har börjat läsa bok nr 1. Så nu har jag bara 39 böcker kvar att läsa. 

På lördag blir det 30 års kalas. Gissa vem det är som blir så gammal och skröpplig. Jo det är jag. Jag kommer nog få vuxenpresenter som tex, Selma Lagerlövs samlade verk, en såssnipa, mammelucker (stavas det så?) och kanske tom en mangel (som kommer att gå sönder efter första användningen när jag sliter av mig en arm av misstag) Nej nu ska fortsätta läsa i min bok om den oskuldsfulla Silje och den djuriska Tengel. 

Utkast: Denna söta ...



Denna söta kakburk köpte jag i Nora. House Doctor var märket. Burken var faktiskt ganska stor, även om det på bilden ser ut som en liten ask. 69 riksdaler fick jag betala och det tycker jag var prisvärt.I samma affär såldes fina Odd Molly kläder. De var inte lika prisvärda.

Daddy`s coming home



Idag känns livet lite lättare. Dagen har gått snabbt och varit full av roliga händelser. Vi började dagen med en dusch och sedan tog vi en låg cyckeltur till mitt förra jobb. Sedan kom moster Gunnel, Björn och William och det bar av till Nora. Just idag så hade hela sveriges befolkning åkt till Nora så det kändes lite trångt bortemellanåt. Det blev några inköp, returangbesök och en noraglass. Mille somnade i bilen på vägen hem men sov nog bara i 20 minuter. Nu ikväll somnade han kl 21.26 efter endast en timmas nattning. Det kändes lyxigt. Något som känns ännu lyxigare är att Magnus kommer hem redan imorgon kväll. Gissa vem som nattar Mille imorgon. Jo Magnus förstås. Jippi. På fredag ska jag jobba heldag men det känns helt ok. Sen börjar min semester. Jippi igen.

Jag har haft besök av en liten mager och skygg katthona som jag bjudit på mat två dagar. Hon var mycket hungrig. Igår såg jag inte till henne men förut dök hon upp igen. Dock inte här hos mig utan hos mina föräldrar.  Hon fick torrfoder av dem. Lilla stackars kisse som inte har någonstans att bo.

Min min min

Nu är den blommiga klänningen från H&M min. Jag väntar bara på att få den hemskickad. Hoppas att den passar. Ibland älskar jag Tradera. Godnatt.

Fy fasen för ungar som vägrar sova.......



Jag tror jag håller på att bli tokig. Galen. Psykiskt sjuk och deprimerad på samma gång. Milton vägrar att sova. Nu ikväll somnade han klockan 22:50 och då var han ändå jättetrött när jag lade honom klockan 21:00. Igår tog det tre timmar att få honom att sova. Han kämpar så mycket han kan mot sömnen och lyckas jättebra. Han är jättesuper trött men håller sig vaken flera timmar och sysselsätter sig med att ligga och snattra, sjunga, spotta, skratta, gråta och när sömnen är nära så slår han sig själv hårt i ansiktet för att inte somna.

Eftersom jag är ensamstående mamma under veckorna och så känner jag att jag behöver lite tid för mig själv på kvällen för att samla nya krafter. Bara en timma innan jag lägger mig för att andas ut och kanske äta lite kvällsmat och glo i en tidning.
Den tiden får jag  nästan aldrig eftersom då är det städning, duschning, matning av katter och packning av väskor inför morgondagen. Jag hoppas att Milton snart får bättre sovvanor så jag hinner med lite sysslor på kvällen samt kommer i säng innan tolv.

En annan trist sak är att Milton bara får två veckors semester med sin pappa eftersom han måste jobba vecka 30. Sen är han ledig 31 och 32 och veckan efter ska han på semester till Finland. Fan, det känns som den här sommaren kommer att bli riktigt kass.

Nu ska jag gå upp till prinsen (ja han förvandlades från monster till prins i det ögonblick han somnade). Får se om vi tar en tur till Mackadonkan imorgon. Vi var där förut och åt glass och strips. Vi ägnade också eftermiddagen åt en promenad, en cyckeltur, utomhuslek och så läste vi massor med böcker. Massor med fysiska aktiviteter som ska göra en tvååring trött. Men som sagt så funkade det inte. I morgon ska Mille få börja på aerobics, pamp och core (jag tror det heter så men vad vet jag, jag tränar ju inte)

I morgon blir det kanske antik & samlarmässa i Nora. Det blir nog skoj, och troligtvis dyrt. Bye

RSS 2.0