Prata i sömnen

Förra helgen pratade jag tydligen i sömnen. -Var är mormor? hade jag sovandes frågat Milton som låg nedbäddad mellan mig och Magnus. I lördags natt var det Magnus tur att prata i sömnen ( och han ska ju alltid vara värst.) Han sa.........

Tillfället gör tjuven.

Av allt man kan säga så sa han just "tillfället gör tjuven" På nåt sätt är det bara så typiskt honom. Jag är dock ganska glad att han inte sa nåt i stil med -du är så sexig Anna, eller -du är så sexig Janne, eller varför inte -du är så sexig Coccos. 

Bra böcker



Jag har en liten hög med böcker som väntar på att bli lästa. I helgen läste jag Hypnositören. Den var riktigt bra. Ibland tappa den tråden lite men den var lika spännande för det. Ofta när jag läser deckare eller kriminalromaner så stör jag mig på att boven/mördaren oftast dör i slutet. Som om döden vore straff nog. Fattar inte de som skriver att döden är att slippa lindrigt undan om man tex har styckat små barn eller något annat sjukt. Jag vill ju att mördaren ska få ett låååångt och hemskt straff och att han ska få lida och plågas lika mycket som offret. Ja ja  nu ska jag börja med Ljudet av ditt hjärta. Hoppas den är bättre än när jag hör din röst. Den var väl ok men jag saknade Edward. Jag kommer nog att sakna honom ännu mer i filmen ha,ha. Han är mitt frikort.

småskruttar



Så här ser de ut nu, mina små skruttar. Milo är 7 månader och Milton 3 år och 7 månader. De växer verkligen som ogräs. Milo har börjat att krångla vid läggdags. Jag lider av sömnbrist men annars är allt bra. I dag var sista gången som vi hade sk syskongrupp. Det har funkat lite som terapi för mig. Det har varit skönt att kunna prata av sig om privata saker. Jag har ju även haft turen att få extratid med BVC sköterskan som har funkat lite som en kurator för mig. Det har varit kanon. Nu kommer ju Bvc besöken att bli färre så det blir väl inte så mer prat vilket är synd. Ikväll blir det torsdagsmys. Vi ska gå på resturang och äta mat och det ska bli sååå gott.

Cdhylla som klädhylla



När jag besökte min vän Emma förra veckan såg jag att hon använde en cdhylla som klädhylla till Novas små söta kläder. Eftersom jag tycker att det är så jobbigt att hela tiden behöva springa upp till övervåningen så fort jag ska hämta nåt plagg till Milo så har jag nu med skaffat en cdhylla. Den är uppsatt i hallen på nedervåningen och är kanonbra. Jag har väl inte lyckats att få det att se sådär jättefint ut som Emma men är ändå nöjd. Det bästa är nog att den knappt tar någon plats, och så ser man ju kläderna så bra så man behöver inte rota omkring i någon stökig låda längre.

Salami och sotade ögon



I lördags knackade det på dörren. Jag var inne i badrummet och hörde att Magnus gick och öppnade. Sedan hörde jag en mycket nervös röst tillhörande någon liten kille. Killen frågade om Magnus ville köpa salami. Magnus savrade att nej vi äter inte kött, vi äter bara grönsaker. Jädra lögnare, tänkte jag. När pojken hade gått gick det upp ett ljus för honom (jo det gjorde faktiskt det). Det var ju grannpojken. Hur fasen ska vi göra nu för att inte avslöja den usla lögnen ? Vi kan ju aldrig mera sitta ute och grilla. Eller köpa med mat från Sibylla eller MaccaDonkan. Jag är ganska säker på att pojken berättade för sina föräldrar om att vi inte ville köpa salami eftersom vi bara åt grönsaker. Visst, det är inget konstigt med att vara vegetarian men vi ser ju så ohälsosamma ut så vi skulle inte kunna lura någon att vi levde ett sunt liv, typ. 

Ha ha, kom just på att den grannfamiljen kom över en gång i vintras och undrade om vi visste vem den vanvårdade katten som strök omkring tillhörde. Jo han tillhörde ju oss. Det var Buddy som hade blivit rakad (av vetrinären) och han vägrade att stanna inomhus trots att han var pälslös och det var minusgrader. Han var riktigt dåligt rakad, såg så illa ut. Jag tror vi snyggade till honom efter någon vecka.

Senare på lördagen, vid sjutiden var jag på väg att tvätta bort mitt smink då jag kom på att jag skulle träna på att lägga en sk sotad look. Svart runt ögonen och sedan sudda och sudda tills det blev riktigt snyggt. Det blev inte riktigt snyggt på mig. Det blev riktigt jädrans fult och svart och kladdigt och just då, när jag hade målat båda ögonen, knackar det på dörren. Jag hade ju inget annat val än att öppna, och vilka står där utanför om inte två unga trendiga teens från frisörlinjen som sålde salami. Jag sa nåt i stil med att en liten pojke har redan varit här och han var här i morse, och sen kom jag på mig själv med att liksom hänga på dörrhantaget och luta mig fram så att jag gick till midjan på tjejerna som stod och såg allmänt chockade ut.

Nej nu är det läggdags.

Snyggaste tatueringen i världen....



Ser ut såhär. Fast man ska ju ta bort skatjäveln och bara ha med det snygga namnet, vad annars.

Ikväll är jag ensam. Inte så ovanligt. Det känns som om jag sitter med Milo sovandes i knät vaje kväll. Jo men det har jag ju också, det är visst inte bara en känsla kom jag på :) Jag är så sugen på att samla ihop några tjejer och gå ut och dricka och prata lite. Inget avancerat, jag orkar liksom inte anstränga mig så mycket när det gäller sminkning och uppklädning. Bara sitta på nåt oflashigt ställe o va sig själv. Vore kul om det blev några stycken men jag vet ju knappt vilka jag ska fråga. Mina kompisar känner ju knappt varandra. Jaja jag får väl spåna vidare på hur jag ska göra.

Igår kom mamma och pappa och satt barnvakt. Magnus och jag gick ut och käkade mat. Jag lyckades att lägga kavajärmen i den flottiga vitlöksdressingen. När jag skulle torka bort den stora kladdiga fläcken så märkte jag att jag även hade fått dressing fram på kavajen. så jag tog tag i kavajen så tyget skulle bli spänt när jag skulle torka och då såg jag att jag hade fått massa dressing på kavajens insida med. Hur lyckas jag egentligen? Så jag fick ta av mig kavajen och vad får jag då se om inte att min tröja har tre flottiga kladdiga fläckar. Som om det inte räckte så hade jag en fläck på byxorna med. Så jädrans klumpig jag är. Maten var ingen höjdare.

Lady Gagas nya låt



Min måbra vecka har gått ganska bra. Det var såklart meningen att jag skulle blogga lite varje dag och berättat vad jag sysselsatt mig med för att må bra.  Men tro mig, ni vill inte veta. I går hittade jag Lady Gagas nya video på You tube så den kollade jag på många gånger. Gud vad bra hon är, men hon har nog bantat ner sig lite. Det behövdes ju inte.
Idag var det syskongrupp på öppna förskolan, och det var lika trevligt som vanligt. Kul att träffa andra som är i samma situation som jag är i. Det blev mest prat om svininfluensan idag. Det känns skönt att både Milton och Milo kan få vaccineras. Efter syskongruppen blev det Lunch på Cafe Kulan medans våra små gossar sov. En tur till Lindex blev det med och jag fyndade en fleeceoverall till Milo för endast 74.50. Det var nämligen halva reapriset och jag var där redan i tisdags och fyndade lite kläder till mig.

Imorgon ska Magnus och jag gå ut och äta själva. Det har ju inte sen 2001 eller nåt. Mamma och pappa ska sitta barnvakt. Jag antar att vi kommer att slänga i oss maten för att sedan skynda oss hem. Vi är verkligen dåliga på att göra saker på egen hand.

Dagens godaste kaffe



Som småbarnsmamma är kaffe ungefär livsviktigt. Jag måste börja dagen med en kopp kaffe för att kunna fungera. När jag jobbar dricker jag mitt kaffe svart men när jag är hemma vill jag ha Alpro soya mjölk och lite socker eller sötningsmedel i. Men eftersom jag lyxar till det lite extra denna vecka så tog jag en tesked Oboy dark i kaffet, tilsammans med soyamjölken och en hermesetas. Det blev verkligen jättegott. En bra start på min måbra vecka.

Måbravecka



Det är måndag idag och jag tänkte köra en tema vecka. Funderade på något i stil med vardagslyxvecka eller hälsovecka. Jag är ju dock inte så hälsosam så det fick bli en blandning mellan hälso och vardagslyxvecka. Jag har valt att kalla denna vecka för Måbravecka. Jag ska försöka tänka positivt, röra på mig, äta sånt som kroppen och själen mår bra av och så ska jag göra lite andra saker som jag mår bra av och skriva om dem i bloggen.

Saker jag inte ska göra denna är tex:

Starta storgräl med Magnus.

Hetsäta.

Väga mig.

Läsa sk sanna böcker om barn som blir utsatta för diverse otäckheter eller djur som blir plågade osv. Nej jag menar inte att man ska blunda för sånt men ibland kan må bäst av att låta bli att läsa sånt man mår dåligt av.

Bli upprörd över att det är stökigt och att det är så mycket som hela tiden behöver göras.


Leilas vispskål



Jag har ju tidigare skrutit över att jag införskaffat en likadan vispskål som matLeila har. Någon (som vi kan kalla Tanja) ville se en bild på skålen, så här kommer en bild när den står på min hylla i köket och snyggar sig.

loppis



I dag var det dags igen för loppis. Mamma och jag hade hyrt två bord på skrantaskolan. Vi hade som vanligt lagt ner massa tid på förberedelserna så det kändes väl sådär när jag insåg att jag bara fått in ca 600 kronor. Folk är så snåla att det nästan är otäckt. Själv skulle jag aldrig drömma om att pruta på något som kostar 15 kronor eller mindre men det har vissa inga problem med.

SNÅL - SNÅLARE - KARLSKOGING

Det kändes bra att bli av med lite grejer men ändå fick jag med mig himla mycket saker hem igen. Men nu blir det inget mer loppissäljande på ett tag. Till våren kan jag tänka mig att ha loppis igen. Då har jag kanske lyckats samla på mig lite nytt junk.


Onsdag

Gött. Dagen började så dåligt. Milton kissade i Magnus säng med flit och jag blev jätteförbannad. Sedan var jag sur och trött hela förmiddagen. Milo som är förkyld och täppt i nosen sov bara små korta stunder så inget vettigt blev uträttat hemma. Men när Milton slutat på dagis blev mitt humör bättre och vi gick ner till leksaksaffären som har flyttat farligt nära vårt hem. Det tar väl ca 5 minuter att gå dit. Vi köpte lite nytt lego till Mille och sedan byggde vi med lego hela eftermiddagen tills vi höll på att svälta ihjäl. Som tur var så hade vi hamburgare, strips och coca cola hemma. Det var jättegott. Och nyttigt. Not.

Det snöar. Jag håller tummarna för att snön ska få ligga kvar tills imorgon.

Det blir nog fika / lunch på stan imorgon med Carin och Ulrika. Jag är så himla dålig på att hålla kontakt med mina vänner. Skickar nåt sms då och då men mer blir det inte. Rebecca har frågat flera gånger om jag inte ska med på diverse roliga grejer men jag säger alltid nej. Så hon lär väl inte fråga nåt mer. En barnfri helg i stockholm hade inte varit helt fel. Tänk att få ladda batterierna i två hela dagar. Bara kunna vara, shoppa och äta gott och sedan sova på hotell. Det ska Rebecca och Martin göra och vi fick ju följa med. Fatta vad det tog emot att säga nej.

Men gud vad negativ jag låter. Kommer ni ihåg att det fanns en tid när min blogg var lite mer positiv? Nähä, det gör ni inte. Inte så konstigt kanske.

Nej, det är ingen döing......



Det är bara Milton som är sminkad till spöke. Vi hjäptes åt att måla honom i lördags. Milton ville att det skulle gå snabbt medans jag tyckte det var kalaskul att få sminka och ville hålla på länge. Milton fick dock sin vilja igenom som vanligt. Sedan gick vi till mina föräldrar och spökade lite. Magnus jobbade hela lördagen trots att det var såkallad röd dag. Han kom inte hem förrän efter sju och då hade jag städat (jo det är sant) tänt massa ljus och lagat kyckling med basmatiris och jordnötssås. Det blev lördagsmys. Milton vill ha ljusmys varje kväll och frågar varje dag om vi ska fredagsmys.

Idag är Milo förkyld men han är lite bättre än igår. Då mådde han nog inge vidare för han var ledsen hela dagen och kvällen och hade svårt att andas genom lille nosen. Nu sover han ute på verandan så jag ska passa på att damsuga lite.

Jo förresten, på lördag ska jag ha loppis igen. Denna gång blir det på skrantaskolans matsal och jag hoppas att det blir mycket folk.

RSS 2.0