solig söndag



Vädret har varit kanonfint. Jag älskar när det är varmt och soligt. Jag sitter dock mest inne och ammar. Helgen har varit bra. I lördags var jag inne i Örebro med mina föräldrar. Jag skulle till make up store. De öppnade inte förrän kl 11 och jag skulle tillbaks till bilen kl 11.10 så det sket sig. Milo stannade hemma med pappa och Milton och fick äta utpumpad mjölk i flaska. På vägen hem stannade vi till vid ett loppis där jag fyndade en söt kaffekopp med fat. Foto kommer i ett senare inlägg. Milton har lekt med sin kompis Isak både igår och idag. De har badat, lekt, hoppat stutsmatta och haft det jätteskoj. Nu somnar jag snart. Godnatt.

Ännu än blommig klänning...



som jag tycker är fin. Denna kommer från kappahl och senare idag ska jag kolla upp om den är lika fin i verkligheten som på bild. Blir nog inte större inköp för jag måste verkligen spara mina slantar. Jag tar inte ut så många föräldradagar denna månad så jag har typ inget att shoppa för.

Kl 14 blir det iaf en fika med Rebecca.  Återkommer lite senare.

Gårdagens outfit



Röd väska - Chique
Vit väska (plånbok) med nitar- Gina Tricot
Blårutig tunika - Vila
Jeans jacka - Vero Moda.

På förmiddagen gick jag klädd i nerspydd t-shirt med texten "Karlskoga Automation" . Tyvärr får ni inte se något foto men ni kan ju tän

Lyxsöndag



Idag fick hela familjen sova ut. Runt halv tio vaknade vi. Så idag är vi alla pigga och utvilade. Igår åkte vi till Hannah och Johan  och åt hämtmat från Wongs. Rebecca och Martin var med där + alla våra barn. Maten var så god och det var så kul att få sitta och tjejsnacka för en gång skull. Och det är ju alltid kul att komma hem till folk och kolla in deras hem. Hannah har bra smak när det gäller inredning så jag fick lite inspiration. Jag vill ju få lite fint här hemma och nu har jag fått lite bra ideer (som jag nog håller för mig själv ett tag) På tal om vackra hem så våldgästade jag mina grannar Helena och Robban igår. Helena är med väldigt intresserad av inredning och har ett jättevackert hem. Det är den lantliga stilen som gäller hemma hos dem och det mesta är vitt.  De har tre barn men så himla fräscht ändå. Inga halvätna korvar i soffan eller söndertrampade kakor på goven som hemma hos oss. Annars gör det mig inte så mycket att vi brukar ha lite stökigt, så länge som det inte är skitigt. Jag tror att det är ett tecken på att man är lycklig och trygg i sig själv, att man har lite stökigt.  Att vara för pedantisk tror jag är ett tecken på att man mår dåligt. Då menar jag förstås inte att alla som har städat hemma mår psykiskt dåligt :)
Jag bryr mig inte det minsta om jag har rörigt och det kommer folk på (oanmält) besök. Jag tänker inte skämmas för det är ju mitt hem och jag väljer ju själv hur jag vill leva. Däremot så är det inge kul om man har väldigt grisigt hemma och får besök. Då skäms jag som en hund.

Idag ska vi på två kalas. Det ska bli kul

Dagens outfit (vilken flopp)



Jag har visst mycket att lära när det gäller att publicera outfitbilder på bloggen. 
Tex att det inte är så snyggt med en toalett i bakgrunden. Eller med en dammsugarslang. Eller någon nybajsad som får rumpan torkad. Eller att det är väldigt stökigt i bakgrunden. Det är heller ingen höjdare att ha med bleka nakenfisar (är det Milton eller är det ett spöke tro?) Att både Magnus och jag är dåliga fotografer är heller ingen fördel.

Jag har på mig leggins från HM.
Kjol från Lindex.
Topp från HM.
Skinnjacka från Vero Moda..
Skor från Dorothy Perkins.

Nej jag har inte blivit misshandlad. Att jag ser ut som jag gör i ansiktet är för att jag ansträngde mig för att inte gapskratta och gråta på samma gång. Det händer att jag gör det i dårhuset som är mitt hem.

Ett nytt försök

Nu gör jag ett nytt försök att skriva ett inlägg. Jag har dragit ut datorn på trappan och bloggar medans Milton gräver med sin grävskopa på framsidan. Jag har ont i ena tutten. Det gör ont när Milo dricker (skär som små knivar) och när han inte dricker så ömmar det. Det är alltså ingen mjölkstockning. Förut så läckte det ur onda tutten. Jag brukar inte läcka. Nån som har haft nåt liknande? Nog om tuttbesvär. När jag hämtat Milton på dagis kl 11 så drog vi till Sibylla och köpte mat. Hamburgare, strips och cola blev dagens lunch. Härligt att slippa laga mat.Imorgon ska Milton till mormor och morfar efter dagis så då slipper jag också att laga mat. Jag hatar att laga mat och är verkligen usel på det.  När vi satt och åt så började Milton att prata om den gång i vintras som jag skulle backa ut från mammas och pappas utfart med bilen och det gick asdåligt. Jag skrek och svor och Milton satt bak och var rädd. Stackarn, jag trodde faktiskt att han hade glömt den händelsen  men tydligen så minns han det och har säkert fått men för livet.

Imorgon kommer barnbidraget. Ut och shoppa. Nej jag ska ta det lugnt den kommande månaden. Ska till och med lägga ut några auktioner på tradera. Milo är fyra veckor idag och har börjat att le. Vi har köpt ett babygym till honom som han ligger och gymastiserar på. Eller ja, han ligger och glyser och försöker att sträcka sig efter de saker som hänger ner. Han är väldigt tidig med allt jämfört med Milton som knappt kunde lyfta på armen de första månaderna.

hej



Hon som var programledare för semifinalerna i schlager em gör sig bättre på bild än i tv för på bild är hon tyst. Den manlige programledaren borde gå och gömma sig under en sten. Han var så kass att det var pinsamt.

Det var många bra låtar i schlagerfestivalen i år.  Jag ska köpa CDn med alla låtar.

Jag har lämnat Milton på dagis och Milo ligger ute i vagnen och sover. Jag skulle med behöva sova. Gick och lade mig strax efter nio igår men vad hjälpte det när Milo inte ville somna. Han skrek som en galning i timmar. Nu vaknar han. Bye

onsdag 13/5

Det är inte ofta jag får någon tid över till att blogga nuförtiden. Men jag ska försöka bättra mig. Det är bara det att så fort jag sätter mig framför datorn så vaknar Milo eller så vill Milton ha något att äta eller så behövs det plockas och städas.
Magnus har börjat jobba igen efter att ha varit hemma i nästan tre härliga veckor. Så nu känner man att man lever igen. Vi ska upp tidigt på morgonen och iväg med Milton till dagis och har man tur så är Milo på bra humör. Det är inte helt ovanligt att han skriker hela vägen till dagis och sedan hela vägen hem igen. Nu har han börjat att ta napp och det underlättar något enormt. Eftersom jag är en riktig latmask så tycker jag att det är jobbigt att gå iväg på morgonen med två barn. Men jag vänjer mig nog. Tänk de som har tre barn (eller fler). Hur kommer de iväg i tid på morgonen. Hur klarar de att passa tider. Det är skönt att det är vår och man slipper sig och barnen massa varma kläder och stövlar.

Grattis i efterskott till Ellen som igår fyllde tre år. På söndag kommer vi på kalaset. Det blir skoj.

Igår blev det en shoppingrunda på stan. Jag besökte Rebecca på Jon o Jonna och hon hittade massa snyggt som jag provade. En rödrutig tunika fick det bli. Annars köpte jag en ståbräda till vagnen.

Ikväll ska jag lägga mig supertidigt. Det blev inte mycket sömn inatt och idag ser jag nästan dubbelt av trötthet.

ny creme


I söndags kväll beställde jag KEB 24 arctic moisturising cream från www.eleven.se och idag dök den upp. Snacka om blixtsnabb leverans. Det jag gillar med eleven är inte bara att de är snabba på att skicka varorna utan även att de skickar med flera små prover. Förra gången skickade de bland annat KEB krämen som prov och tack vare det så fick jag en ny favoritkräm.

Dagens inköp



Här är kläderna och hårfärgen jag shoppade förut. Jag kanske är för gammal för ljusrosa kortkjol (jag är ju över 7 år) men tyckte den var för söt för att låta bli att  köpa. Toppen hittade jag på rean för 49 kr.

Just nu är det filmen "Det bästa lilla horhuset i texas" på tv, Eftersom jag har amningshormoner så blev jag minst lika ledsen som Dolly Parton och tjejerna när horhuset tvingades stänga igen. Nu sjunger Dolly "I will always love you" och det är dags att gråta en skvätt till.

Fredag

I onsdags fick jag äntligen den efterlängtade räkningen  som jag väntat ett tag på.  Den var inte på 27000 utan 22207 kronor. Nu är räkningen betald och jag är skuldfri. Jag ska aldrig mer sätta mig i samma situation. 
Idag har hela familjen varit en snabbis på stan. Jag shoppade en rosa jeanskjol, ett par jeansshorts och en topp. Allt från HM. Hårfärg för att täcka mina gråa hår blev det med.  Sedan blev det storshopping på Willys. Jag handlade på mig lite laktosfria produkter eftersom jag ska se om Milos magknip går över om jag utesluter mjölkprodukter ett tag. Det kommer inte att bli lätt eftersom jag lever på mjölkprodukter och kolhydrater. Nu ropar Magnus att maten är klar.

Onsdag



Idag har Milo skrikigt från morgonen till typ kl tre. Han hade magknip. Jag hade tänkt att städa så att jag kunde bjuda hem Carin och Ulrika imorgon men jag fick inget gjort så jag får bjuda hem dem nästa vecka istället. Till slut somnade Milo i pappas famn så jag gick ner till stan och köpte byxor till Milton som bara växer och växer och lite mat från Willys.
Igår var vi till Bvc och kollade Milos vikt och längd. Han väger nu 3650 och är 51 lång. Han har alltså gått upp ganska mycket på två veckor. Det måste vara för att jag har grädde i tuttarna. Nu fick sköterskan också se med egna ögon var rörlig Milo är. Hon blev nog lite förvånad när hon såg att han flyttade runt på skötbordet. Själv tycker jag mest det är jobbigt. Milton var ju helt tvärtom. Han låg helt stilla i flera månader. Det gick bra att lämna honom i soffan utan att han ramlade ur. Milo vände sig från rygg till mage redan när han var några dagar. Jag vet att det låter otroligt. Han måste helt enkelt ha rullat så han först låg på sidan och sedan tippat över på magen. Annars kan man ju undra hur det ska sluta. Att han lär sig gå vid två månader eller nåt. Nej fy. Då föredrar jag att han blir sen som Milton. Han lärde sig gå när han var 1 år och 3 månader. Då kunde han inte springa ifrån mig. Det var tider det. Det passade en seg och lat mamma som mig.

Snyggaste skorna för en nybliven mamma


Man måste ju öva upp sig lite när man har gått i fotriktiga, fotvänliga, bekväma promenadskor i nio månader. Det är ju inte bara att slänga på sig stilettklackarna direkt efter förlossningen utan man får ju gå lite då och då tills man blir säker.
Jag skulle gärna vilja ha dessa Balmain inspirerade skor. De är så snygga att jag nästan storknar. Ägde jag dem skulle jag bära dem jämt. Speciellt på min dagliga morgonpromenad eller när jag är i lekparken med Milton och självklart när jag ska gå ut med soporna. Det enda minuset med skorna är den smala klacken för jag fastnar alltid med smala klackar i entremattan på ica kronhallen. Fasen vad det är synd att jag har den där skulden. Annars skulle jag ta och köpa skorna.  Fast jag kommer säkert på nåt bra sätt att kunna få råd med dem.

Spyor i mängder



Idag har vi varit på återbesök på lasarettet för att kolla upp Milos hörsel. Sist vi var där fick de ingen kontakt med vänsterörat men denna gång var allt bra. När vi kom hem ammade jag Milo som direkt efter att ha ätit klart spydde upp allt. Det var hemskt. Det sprutade spyor ur munnen och båda näsborrarna. Milos body blev dränkt samt min tröja, mina jeans och soffan. Jag bytte om och bytte Milos kläder och sedan ammade jag honom igen. Denna gång fick han inte äta mycket, men vad hjälpte det. Han tokspydde två gånger till och vi var genomblöta och det var en sjö av spyor i soffan.
Milton brukade med kräkas efter att ha ätit när han var bebis men inte såna mängder. 

På tal om spyor så satte katterna igång att spy samtidigt förut. Hur är det möjligt, liksom. Undrar om Coccos blev kräkmagad när han såg att Buddy spydde och satte igång att kräkas själv.  Det var rena dårhuset.

En annan lustig sak hände förut. Milo sov i Miltons säng. Milton lekte lugnt i samma rum ochMagnus sprang ner för att snabbt plocka undan lite i köket. Efter ett par minuter springer Magnus upp till killarna igen. Då ligger Milo inte längre kvar i sängen utan ligger på golvet och sover. Milton hade lyft ner Milo utan att han vaknat. Själv var jag och handlade. Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera när jag fick höra vad Mile gjort. Tänk om han hade tappat Milo, eller lyft honom i huvudet eller råkat kväva honom eller nåt annat otäckt. Fy vad hemskt.
Nej vi behöver ingen moralpredikan för vi lämnar dem inte ensamma nåt mer, bara såni vet. Milton fick senare visa hur han gjort när han lyfte Milo. Han höll ena handen under Milos rygg och andra under hans nacke.

RSS 2.0