Valborg



Idag är det valborgsmässoafton och exakt 2 veckor tills vi åker till Mallorca. Gud vad jag längtar. Nu är allt födelsedagsfirande över för denna gång. Milton och Milo hade presentkort på Leksaksaffären och igår shoppades det loss ordentligt för grabbsen. Milton fick välja vad han ville i hela affären och jag trodde han skulle välja lego men han valde faktiskt möbler till dockskåpet. Jag tyckte nog att det var lite onödigt eftersom man får väldigt lite möbler för väldigt mycket pengar. Men han ville verkligen ha nya möbler till dockhuset så det fick bli ett nytt kök och en grill med tillbehör. Han var mycket nöjd över de nya inköpen och lekte hela eftermiddagen. På kvällen gick jag, Magnus och Milton på cirkus. Det var en upplevelse. Milton och Magnus tyckte att det var jättebra. Jag tyckte med att det var bra men det kändes lite budget. Akrobaterna var duktiga och ett nummer med några busiga hundar var kul men annars var det sådär. Jag hade förväntat mig lite mer. Jag antar att jag jämför med cirkusen som jag besökte i Ryssland för typ 20 år sedan. Men det var underhållande och kvällen var riktigt lyckad. Milo (som var sjuk) fick stanna hemma och mormor satt barnvakt.

Det blev kalas.....



Igår när Milton fyllde 4 år. Milo som fyller idag firades också. Pojkarna fick så många fina presenter och jag hade införskaffat en tårta från Bagarns. Mormor hade bakat en sockerkaka och båda killarna frossade i godsaker tills de var vilda av sockerchockerna de fick.

Grattis till lillprinsen Milo som idag fyller 1 år. Jag kan inte riktigt fatta att han snart inte är bebis längre. Men mammas minsting kommer han förstås alltid att vara.

Milton 4 år



Idag fyller min stora kille Milton 4 år. Han vaknade redan halv sex och kunde såklart inte somna om. Att fylla år är ju nästan som julafton. Förra året blev det inte mycket till firande eftersom vattnet gick sisådär en halv timma innan släkten skulle komma på besök. I år ska Milton ha tre kalas så det blir firande till max. Släkten kommer idag och på lördag och söndag blir det barnkalas. Hjälp jag svettas bara jag tänker på det. Vem fyller år imorgon då? Jo min minste lille gosse.

Grattis Milton. Du är världens bästa jobbarkille och mammas fina prins.

Det är vår i luften



I morgon är det lördag och jag ska tvinga med min familj på loppis och sedan till bergslagscenter där det ska inhandlas lite nya blommor. Jag vill verkligen få lite fint här hemma men jag har ingen inspiration. Jag har kollat runt lite på olika inredningsbloggar och kommit fram till en sak. Svenskar kör stenhårt på vitt. Amerikaner kör på färgglatt. Helst gult, blått och grönt på samma gång i samma rum och pricken över it är de rödrutiga gardinerna. Jag blir nästan sjösjuk. Visst, jag älskar färg men när vissa färgkombinationer går helt enkelt fetbort. Tex terracotta och klarblått (ungkarlslya ala 90-tal)

Det hände en lustig sak idag. Milton tittade in i matsalen och sa att det sprang ett djur på golvet. Jag tittade men såg inget. Tänkte att det kanske var en spindel som kröp över golvet. Milton gav sig inte utan sa att det var ett stort djur som han sett. Jag kollade igen, denna gång efter en större spindel men var inte alls beredd på att få se en sork som sprang och letade efter någonstans att gömma sig. Som tur var så var Magnus hemma och fick snabbt på sig handskar och fick tag sorken och tog ut den. Hur den kom in i huset har jag inte den blekaste aning om. Vi har inte haft ytterdörren öppen mer än när vi själva gått ut eller in.

Då var det påsk igen



Jag har aldrig varit speciellt intresserad av påsken. Påskmat och påskpynt är inget för mig. Förresten, påskmat är väl precis samma mat som julmaten och midsommarmaten? Visst är det väl så. Den här påsken passade jag på att vara magsjuk. Det var väl sådär kul. Det började med att vi skulle åka in till Mariebergs köpcentrum igår för att shoppa lite. Jag mådde lite illa redan på morgonen men tänkte att det säkert skulle gå över. Sedan inne i köpcentrumet så kändes det lite sämre även om jag försökte ignorera det så gott det gick. Men jag fattade att något var fel eftersom jag inte orkade prova några plagg. Sedan när vi skulle luncha på nåt vidrigt matställe så gick det bara inte att få i sig något. Sedan åkte vi till Skopunkten och då svettades jag som en gnu medans jag irrade omkring barfota inne i butiken. Jag får säkert spy i min stövel om jag måste tänkte jag för nu skulle det shoppas. Jag menar, det var ju ändå KÖP 3, BETALA FÖR 2. Det blev ett par snygga stövlar till mig, sportskor till Milo och sommarsandaler till Milton. När jag kom in i bilen där grabbarna suttit och väntat på mig så fick Milton prova sandalerna direkt.  Själv passade jag på att spy i en Polarn&Pyret påse. Sedan åkte vi till rusta. När vi kom in i butiken upptäkte jag att Milton fortfarand hade på sig sommarsandalerna och att det satt ett snöre mellan höger och vänster skon så att han bara kunde ta korta steg. Det bekymrade inte Milton det minsta och jag drabbades av en skrattatack. Sedan åkte vi hem och jag har varit sängliggandes hela dagen idag men är nu på bättringsvägen. Jag är lite ledsen att jag inte fick gå med när Milton gick påskgubbe för första gången men det verkar ha gått riktigt bra. Magnus och Milo gick med samt grannarna och de gick omkring i nästan två timmar. Vad gör de inte för lite godis.  

RSS 2.0