ingen telefon



Min käre sambo har råkat tappa hustelefonen i stekpannan. Telefonen pallade inte riktigt att bli stekt så vi fick slänga eländet. Så om ni vill ha tag på oss så får ni ringa på våra trådlösa moderna walkitalkings (mobilerna). Eller så får ni skicka ett brev.

Gud vad trött jag är idag. Jag visste inte att det var möjligt att vara såhär trött.

Lika som bär



De kanske inte ser så lika ut på bild, men i verkligheten är Coccos ganska lik världens fulaste hund. De luktar säkert lika illa med. Fast jag tror att Coccos hårar mest. Om det fanns en tävling om vilken katt som hårar mest i världen skulle Coocos vinna. Han hårar extremt mycket. Men han är snäll.

Tuffaste killen i stan



Milo fick detta tuffa set från Kappahl igår (det är mycket kappahl i min blogg just nu) och idag var jag nere till stan igen och köpte ett likadant fast svartvita byxor och svart t-shirt fast med samma motiv på. Ganska onödigt kan man ju tycka. Men visst är det supertufft.

Finaste klänningen



Om jag såg denna fina klänning på bild och inte visste var den kom ifrån och vad den kostade så skulle jag nog gissa att den kom från Dior eller nåt annat tjusigt märke och att den kostade några tusenlappar. Men nu är det inte så. Den kommer från Kappahl och kostar 249 kr. Jag blir nästan skakig när jag ser den för den är så vacker. Fast jag har inte sett den i verkligheten (än) så jag ska inte säga alltför mycket.

En helt vanlig trebarnsmamma



Var är strimmorna på magen och hängtuttarna??

Ja jag är bitter och avundsjuk.

Hej kära läsare



Jag kan inte låta bli att undra varför Milos öra ser så stort ut på denna bild. I verkligheten har han ju ett litet pluttigt bebisöra. På bilden har han däremot en vuxens karls stora öra. Konstigt. Ett av livets stora mysterier.

Igår lunchade jag med Carin och Ulrika. Ulrika och jag promenerade ända bort till rosendal. Min kropps muskler fick arbeta en stund. När vi kommit halvvägs fick jag en liten hjärtattack. Nej ingen riktig men jag vet inte vad det kallas. Ni vet när det gör jätteont i bröstet och man inte kan andas så bra. Det märks verkligen att jag inte är van att röra på fläsket. Idag är jag lite sjuk men har tagit en alvedon så det ska nog bli bra snart.

Helen kommer hit sen. Det ska bli skönt med lite sällskap. Magnus ska med sin bror till örebro och kolla på bilar. Jag har för mig att jag skällde på honom igår kväll för att jag tyckte att han aldrig hade tid för pojkarna. Det stämmer väl inte riktigt. Han grejjar ju med huset och altanen för att vi ska ha det bra i framtiden men jag önskar ändå att han inte var så upptagen.

Nu ska jag göra mig i ordning och gå till stan. Måste handla lite mat och sedan ska jag köpa någon liten grej till Milton som han kan leka med ute så jag får lite tid att snacka med Helen. Man kan säga att jag köper mig lite vuxentid :)

Jag är en gladiator


Jag gillar inte gladiatorskor. Tycker helt enkelt inte att det är snyggt på någon, Allra minst på mig som har tjocka och korta och bleka ben (med häftiga blåmärken på). Men nu har  jag iaf köpt ett par. Jag hade verkligen inget bättre för mig en söndagsförmiddag som denna. För att göra saken ännu värre så kan jag berätta att de var inte från Din Sko, Bianco eller Scorett och hade tuffa nitar på remmarna. Nej nej, de var från Sko Kanonen och kostade endast 250 riksdaler. De var sköna.Jag ska ta på mig dem nu och matcha med ett vitt lakan som jag ska vira omkring mig. Sen ska jag gå ut i trädgården och slåss med mina låtsaskompisar.

Läppglans och läppstift



Jag rensade lite i min sminklåda förut. Då insåg jag att jag nog inte behöver köpa något nytt läppglans för jag har så det räcker ett tag.

Hoppas ni haft en bra midsommar. Jag är nöjd med min. Vi firade i släktens sommarstuga som vi gör varje år. Det blev god mat och tårta och småttingarna hade växt. Milton hade skoj med söta Alva som nu är 4 år. Anton som är ett och ett halvt år var en riktig charmör och så himla söt. Linnea hade blivit lång och smal och en riktig skönhet. . Linnea och Willian har ju fått en lillebror men han var hemma i stockholm med föräldrarna. Jag är dock väldigt nyfiken på färskingen. Hoppas på att få se bilder på honom snart. Milo och Milton fick superfina kläder av Matte och Tanja. Tack så hemskt mycket. Milo var inte riktigt på partyhumör utan skrek mest hela tiden. Han var bara nöjd när någon bar honom på "tigern i trädet" viset. Mormor gick med honom en hel del så jag fick ganska mycket avlastning under kvällen. Sedan blev Milton trött och vi åkte hem. Jag körde. Milton skrek av rädsla men somnade efter bara en liten stund i bilen. Det gick hyfsat att köra och det var riktigt kul (och ingen trafik)

Liten kille i tjejkläder



Mormor och morfar passade Milton medans jag och Milo var till BVC. När jag kom till deras hus möttes jag av en ganska rolig syn. Milton hade kissat på sig och hade inga extrakläder och fick därför låna en av mina gamla klänningar. Han trivdes mycket bra i klänning och ville inte ta av den när det lite senare var dags för sina egna kläder.

Mamma gjorde en jättegod sallad med fetaost till mig. Skulle kunna leva på goda sallader (och delicatobollar). Mamma var också bussig och satte i 500 kr på mitt konto. Jag antar att hon var trött på att höra mitt tjat om hur pank jag är.

På eftermiddagen var vi hos Isak och hans familj. Vi hänger där nästan jämt. Stackars dem, de får ju aldrig vila sig från oss. Jag fick ett gäng barnfiltar av Helena (Isaks mamma). Så himla snällt. Jag kommer verkligen att få användning för dem. Jag hade ju bara typ två som jag använt till Milo varja dag sen han föddes.

soligt idag med



Jag älskar sommaren. På sommaren är jag glad att jag bor i en liten stad. Såhär såg det ut när jag promenerade till Barnavårdscentralen idag. Lungt, grönt och fina villor att kika på. Ingen trafik och inga fullsatta bussar som man måste sitta och svettas i.

Solig morgon



Gudars vilken fin morgon det är idag. Solen skiner och det verkar bli en toppendag. Jag måste till Willys eftersom jag har slut på delicatobollar.
Igår blev jag riktigt arg på Milton. Både jag och Magnus tjatar jämt om att det är farligt att springa ut i vägen och att man måste hålla sig intill mamma och pappa om vi är ute på tex stan. Men Mille kunde inte bry sig mindre om vad vi säger. Han och jag tog sällskap med Helena och hennes barn till Netto och han var verkligen helvild. Han sprang ut i gatan flera gånger och på Nettos parkering. Jag blev såklart superstressad och förvandlades från en någolunda pedagogisk mor till en vrålande  kärring. Vi kom iaf hem till slut (i helt skick).
Något annat jag inte gillar är när Mille ger sig på äldre personer som han inte känner och kallar den för bajsnödigtant och bajsgubbe. Han tycker själv att han är jättefestlig när han håller på men själv önskar jag att jag kunde göra mig osynlig vid sådana situationer. Jag vet ju att han bara är tre år så jag kan ju inte ställa för höga krav men jag vet ju att han kan skärpa sig i tex affärer och på stan om han vill.

Nu blir det lite kaffe och min sista delicatoboll. (o så vaknade Milo förstås)

Grattis Alex som fyllde 1 år igår och tack för att vi fick komma på kalaset. Det var riktigt trevligt och tårtan var jättegod.
Grattis Bianca som fyller två år idag. (jag ser henne just nu utanför fönstret)

God morgon



Idag gick jag upp kl sex. Plockade ur diskmaskinen samt damsög medans Milo satt och slumrade i sin bilstol. Milton lekte ute en stund och sedan gick vi till dagis. Nu är Milo och jag hemma igen och jag har lyckats med att göra världshistoriens äckligaste kaffe. Det smakade som en sjukdom. Fast det spelar ingen roll. Det viktiga är att jagh får min delicatoboll.

onsdag



Bilden har inget med inlägget att göra.

Idag är jag tröttare än tröttast. Gårdagens medelhavsbuffe blev ingen hit för min del. Maten var supergod men jag var så svettig och stressad att jag knappt kände smaken. Milo var inte på humör utan skrek konstant. Han vrålade och skrek i två timmar och passade på att kräkas ner min chef. Hennes tunika blev genomblöt. Jag gick hem först av alla. Natten var inte heller rolig. Milo skötte sig fint men Milton var ett litet monster. Men idag är det en ny dag med nya positiva tankar och nya krafter ( ha ha vilket bullshit) Jo men just nu känns livet väldigt bra för jag har Mio i knät som skrattar och pratar med mig.

Vilken tröja väljer du?



Ja valet är svårt. Alla tröjor är ju såå gudomligt oemotståndliga. Jag är själv ganska så nice idag. Helt osminkad, flottigt hår och självklart den turkosa fleecetröjan som jag bor i. Jag är lika attraktiv som en död flodhäst som flutit i land.  

Idag kommer mor och far hem. De har varit på Mallorca en vecka. Ikväll ska de sitta barnvakt åt Milton för jag ska äta mat med mina jobbarkompisar. Vi ska till strandkanten och äta nåt jag tror kallas medelhavsbuffe. Det kan nog bli gott.  Magnus jobbar i avesta denna vecka. Han sover säkert gott om nätterna och har ingen aning hur det är att försöka söva en treåring samtidigt som en sjuveckors bebis med kolik ligger brevid och vrålar. Det vet jag. Det är inte jättekul.

Jag skrev ju för ett tag sedan att någon varit inne på tomten och ställt en blomkruka på trappan. Personen i fråga hade visst roat sig riktigt den natten. Skylten på vårt staket med texten "kör sakta lekande barn" var borttagen. Våran stora stege som låg på framsidan var inkastad på grannens tomt. En annan grannes basketkorg var nedriven och i två delar och ett par adidasskor (som jag nu lagt beslag på) låg vi vägkanten. Såg att några av staket var söndersparkade med. Så synd att jag inte såg vem idioten var. Jag brukar ju annars vara vaken en hel del på nätterna men just natten till lördag sov jag (och Milo) jättebra.

Jag ska försöka gå ner i vikt (den har ni aldrig hört förut va) Ett halvt kilo på fjorton veckor tänkte jag gå ner. Nej ärligt talatså tänkt jag försöka gå ner fyra kilo innan jul. Jag vet att det låter fjuttigt men det är inte varken kul eller lätt att banta när man älskar allt som är onyttigt.  När jag inte äter så tänker jag på mat/godis/kakor. Eller förresten, jag tänker på det medans jag äter med.

Imorgon ska jag och Milton hem till Miltons kompis Elias. Hoppas vi får fika :) Närå.

Tidningar



Milo ser vettskrämd ut.

Jag älskar ju tidningar och spenderar alldeles för mycket pengar på tidningar och prenumerationer. Så gissa om jag blev överlycklig när jag i fredags fick tidningen glamour gratis i postlådan. Jag hade blivit en av få utvalda att få tre nummer gratis. Jag vet inte varför men glad blev jag. I veckan kom också min absoluta favorittidning Drömhem och trädgård ut. Jag få så mycket inspiration av den och ska nog börja prenumerera på den någon gång i framtiden.

Dop



Gårdagen gick alldeles för fort. Jag hann inte med såmycket som jag hade velat. Förkylningen som varit på gång sen i måndags bröt ut. Jag mådde kasst. Fattar inte varför det ska ta så många dagar för en sketen förkylning att bryta ut. På eftermiddagen var vi på dop i Lunedet. Det var Emma och Pers lilla Nova som döptes. Det var så fint och nova var så söt. Hennes dopklänning var så himla fin. Skulle verkligen vilja ha något liknande till Milo. Vi hade köpt ett silverhalsband med ett rosa hjärta till Nova. Hoppas de gillade det. Det är ju så svårt att köpa presenter.   På kvällen hittade Magnus en påse med tidningar på vår yttertrappa. Det var Helen som varit förbi med Föräldrar och Barn tidningarna som hon lovat att jag skulle få. Jag (som älskar tidningar) blev göörglad. Tack Helen.

saturday



Vad jag ville ha fram i gårdagens inlägg var det som Malin Wollin skrev i dagens aftonbladet. " När man stadgar sig och blir vuxen tar inte det roliga slut. Det är då det börjar." Det är så sant. Jag tror att åren mellan 30 och 40 kommer att bli riktigt bra. Jag hoppas bara att alla nära och kära får hålla sig friska.

Klockan var nästan åtta när Mille och Magnus gick upp. Milo och jag låg kvar i nästan två timmar till. Milo har så svårt att äta då han knappt kan andas genom näsan. Det går ganska bra på dagarna men på nätterna blir han så täppt.

Imorse gick det inte att öppna ytterdörren för något tog emot. Någon hade roat sig med att gå in i vår trädgård och ta en stor tung blomkruka och ställt den framför vår ytterdörr. Det känns lite obehagligt att veta att någon gått omkring på våran gård när vi legat och sovit.

Fy vilken ful gitarr



Man blir ju nästan förbannad för att den är så ful.

Jag är förkyld och frusen. Imorgon ska Emmas lilla Nova döpas. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag antar att det inte blir så populärt om jag kommer till kyrkan i plyschbyxor. Jag får väl hitta på nåt annat (men det kommer inte att bli lätt).

Jag fick en sån stark hemlängtan förut. Sedan kom jag på att jag faktiskt var hemma.Måste ha slumrat till medans jag såg ett engelskt program på tv. För en kort stund befann jag mig på Club Enigma  i London.  Året var 1999 och jag var  klädd i tajt klänning utan axelband. Det luktade rök i lokalen och jag var full och singel. Fasen vad skönt det var att inse att det egentligen var 2009 och att jag var hemma i Karlskoga. Jag blir aldrig mer en partybrud och kan aldrig mera ha något som är axelbandslöst :( . Förhoppningsvis kommer jag aldrig mer gå hem ensam från statt och vara besviken över att inte ha lyckats ragga upp nån kille. Och jag hoppas så innerligt att jag aldrig kommer att vakna upp i nån bakfull killes säng efter ett kasst one night stand och undra vad det finniga monstret hette och varför jag var en lättövertalad idiot. Det var inte så kul att vara ung. Det var mest ångest. Det är roligare nu. Att vara mamma och ha ett hus. Storhandla och lämna barn på dagis. Läsa inredningstidningar och handla på tradera. Det är skönt att vara 30. Det känns bra att känna att man duger fast man inte är smalast yngst och vackrast.  Nu ska jag amma. Godnatt.

Stort Grattis till godinggrabbarna Sixten och Oskar som idag fyller 1 år.

Det regnar

Idag är det trist väder. Jag mår dåligt. Jag har nog en förkylning på gång.Så jag använder samma smärtlindring som vid senaste förlossningen + en delicatoboll så jag antar att jag snart piggnar till. Gud vad fjantig jag är.Det är ganska uppenbart att jag bara vill skryta om att jag tog två alvedon vi förlossningen. Ikväll kommer serien Krig och fred. Jag har längtat en hel vecka. Den är så bra. 

Måndagmorgon



Här är mitt loppisfynd. En kopp med två fat i rosa, ljusgrönt och guld. Finns det någon finare färgkombination? Jag tror inte det.
 Milo ligger ute i vagnen och sover och Milton är på dagis. Jag äter frukost och är yr i huvudet. Jag vaknade inatt och var jätteyr t.om när jag låg ner. Jag trodde att jag hade lågt blodsocker eller vätskebrist så jag åt och drack men det hjälpte ju inte. Magnus var med vaken inatt. Han hade ont i magen och ryggen och kräktes. Stackarn, när han har krämpor så måste jag alltid med ha ont någonstans och stå i centrum. Han kan aldrig få vara ensam om att ha ont.

Nu blir det dagens första kopp kaffe. Självklart blir det en delicatoboll till kaffet. Jag har hört att delicatobollar ska vara bra mot yrsel :)

RSS 2.0