Vin, choklad och åska



Det har just regnat och åskat. Det är så mysigt med åska, sålänge den inte kommer för nära. Vi har öppnat ytterdörren och några fönster för att det ska komma in lite sval luft i vårt pottheta hus. Jag måste berätta något häftigt. Igår bestämmde jag mig för att tänka positivt och vara glad och lycklig. Jag menar, jag har ju ingen som helst anledning att inte vara det. Men sista tiden har jag ändå varit missnöjd över småsaker. Så innan jag lade mig igår så bestämde jag mig för att vara positiv och glad och så önskade jag att jag skulle få det lugnare på jobbet och inte känna mig så stressad ( som jag lätt gör när jag jobbar på flera olika platser i veckan). I morse vaknade jag av att det ringde på min mobil och det var en förskolechef som erbjöd mig ett vikariat på en förskola från augusti till årsskiftet. Jag tackade självklart ja. Jag kommer att arbeta 75% vilket passar mig eftersom jag anser att man inte ska jobba bort hela livet. Imorgon ska jag besöka nya arbetsplatsen och hälsa på mina nya kollegor. Det ska bli så spännande.

Nu ska jag dricka ett glas vin, äta lite mörk choklad och läsa några nya inredningstidningar. Ska bara försöka söva de två små som inte alls ville gå och lägga sig medans det åskade ute.

Midsommarafton



I går var det midsommarafton och vi firade den som vanligt i mina släktingars stuga. Trots att det var lite kallt så gick det bra att sitta ute och äta. Det blev en lyckad kväll och både Milton och Milo höll sig vakna till klockan tolv men somnade såklart i bilen när vi åkte hem. Magnus fick äran att dricka alkohol och jag fick köra bil. Jag kan inte påstå att jag saknade att inte få dricka trots att det var midsommar. Det var ganska skönt att slippa vara bakis idag:) Förutom att äta god mat och jordgubbar så var det musik quiz och sing star  som vi ägnade kvällen åt. Det var så kul att träffa kusin Matte, hans Tanja och deras barn. Jag ser dem alldeles för sällan. Det enda som saknades var Gunnel och Björn som inte kunde vara där, men jag hoppas att få träffa dem senare i sommar.

I natt sover Milton hos mormor och morfar. Det känns allt lite tomt utan honom. Milo ligger i Magnus knä och sover framför tvn och nu är det läggdags även för mig. Jag hoppas på en lång sovmorgon.


Bäst just nu - The pierces



Bästa låten just nu är You`ll be mine med systrarna i gruppen The Pierces. Kolla in på youtube.

Varför ska man vara glad när man kan vara sur?



Milo är en liten herre med humör. Dessa bilder är från våran semesterresa till Rhodos. Jag lovar, det finns fler "surbilder" på Milo men jag tyckte att det räckte med fem stycken. Jag har fått höra att han skäller och träter på dagisfröknarna när han tex måste ha regnjacka på sig eller något annat som han blir upprörd över. Det finns alltid något att sura över. Inget är för litet eller obetydligt. Fast det är lite roligt att hur sur och tvär han än är, så kan man ändå alltid få en puss om man frågar snällt.

Måndag 20/6



Sommarens läsning är inhandlad.                           Jag övar kameraposer. Kolla in bakgrunden. Stökigt.

Då var det första semesterdagen. Grabbarna har fortfarande några vattenfyllda vattenkoppor så vi stannar hemma idag med. Det hade varit skoj att göra ett besök på leksaksaffären men det får vänta några dagar till. Magnus och jag har pratat lite mer om att bygga ut. Vem vet, det kanske blir av. Det som är jobbigt när man gör om är att folk hela tiden ska "kolla hur det går" och komma med förslag och goda råd. Folk vill ju bara väl, det är jag medveten om men att höra från fyra olika håll vad man borde och inte borde göra är lite påfrestande. Det gör att båda jag och Magnus tappar intresset. Vi vill ju komma på saker själva. Om vi bygger ut så blir det en walk in closet, pool i källaren, gym i källaren. Bollhav för barnen på övervåningen och en jacuzzi i sovrummet. Eller kanske inte. Jag har bara ett "måste" än så länge och det är ett badrum på övervåningen. Ja ja, det kanske inte ens blir någon utbyggnad på många år men drömma kan man ju. 

Nu väntar ett stort lass med strykning på övervåningen. Ska passa på att stryka medans Milo vilar middag. I kväll ska mamma och pappa sitta barnvakt när jag ska kolla in vart jag ska jobba efter semestern. Tur att jag har dem.

Hemklickat



Det är nästan skrämmamde enkelt att shoppa loss hemma i soffan framför datorn. Om någon sagt till mig för 15 år sedan att man en dag skulle kunna betala räkningar, kolla filmer, youtuba och shoppa kläder med datorn så skulle jag inte tro att det var sant. Men det är det, så nu har jag handlat lite reakläder på H&Ms hemsida. Varje år handlar jag på sommarrean och sedan när höstkläderna och höstskorna (dyra stövlar) kommer in i butikerna så står jag där med tom plånbok och en hel massa sommarkläder. Då ångrar jag mig och lovar mig själv att nästa år ska jag spara mina pengar och köpa snygga höstkläder. Sommaren därpå är löftet glömt. En annan sak jag tänkt många gånger är att inte köpa så mycket billiga kläder av dålig kvalite utan köpa något dyrare plagg av bättre kvalite någon gång då och då. Men det kommer nog aldrig hända. Jag kommer nog aldrig äga ett Odd Mollyplagg eller något plagg från Bondelid. Esprit är det närmaste märkesplagg jag äger (en topp jag hittade för halva priset) Jag är så osmart när det gäller shopping men ändå är det det bästa som finns.

Dagens outfit - Hemmafru



Nu måste jag komma igång med bloggen igen. Jag ska försöka blogga lite varje dag. Det är söndagen den 19 juni och min semester börjar imorgon. Fast jag har inte arbetat något alls denna vecka eftersom både Milo och Milton har vattkoppor. De har varit så himla dåliga med hög feber flera dagar och Milo har haft svårt att sova om nätterna. Magnus har jobbat i Stockholm så jag har ensam tagit hand om pojkarna. Men det har faktiskt gått bra, mycket tack vare mamma som har kommit och suttit barnvakt när jag behövt handla mat, alvedon och gå på H&Ms sommarrea.

Vädret är sådär. Runt 13 grader och det blåser lite kallt. En perfekt dag för städning. Huset har börjat kännas så litet och trångt (eller så är det jag som blivit större) så idag ska övervåningen bli städad.

RSS 2.0