Jag blir nog aldrig gift...



För vem vill väl gifta sig med någon som alltid bär mysbyxor hemma, inte kan laga mat, kör bil som en blind pensionär, samt är feg och inte kan ta en konflikt ? Ingen vad jag vet. Men om jag någonsin blev gift skulle jag vilja bära en klänning i samma stil som på bilden ovan. Jag tycker det är så fint med spets på brudklänningar.

Tack och lov att Magnus kom hem idag. Jag vet inte hur jag skulle ha klarat mig annars. Först gick huvudsäkringen och det blev kolmörkt i huset.  I vanliga fall när det går en säkring så är det bara att springa ner i källaren och trycka på en knapp. Det klarar t.om en idiot som jag. Denna gång fick det fixas och trixas  utomhus. Det hade jag inte klarat. Sedan skulle vi lägga Milton. Han klagade på magont. Fem minuter senare spydde han ner sig och våra sängar. En halvtimma senare gjorde han samma sak igen. Det flög pannkaksrester och hallon överallt. Magnus duschade av Milton som var så svag att han fick sitta på en pall i duschen. Jag tog hand om allt som var nerspytt. Jag antar att det kommer att bli en sömnlös natt för oss inatt. Jag trodde verkligen att han skulle klara sig från att  bli magsjuk. Han har ju klarat sig så länge. Nu ska jag lägga mig.

Snabb bloggat



Det är klänningar som denna jag vill komma i till sommaren. Jag har tänkt att amma mig smal, röra mycket på mig, och äta så nyttigt bara skrutten i magen kommit ut. Innerst inne vet jag dock att jag kommer ha svårt att klara mina tre metoder. Jag kommer nog inte lyckas med en enda av dem. Jag är bara så himla trött på att vara tjock.

Två dagar kvar. Sen inget jobb på ett bra tag. Magnus hotar med att vara pappaledig. Jag vet att jag borde vara glad över det, men jag vill ju vara hemma läääänge.
Fan, jag är för trött för att skriva nåt vettigt. Jag får nog lägga mig. Buddy ska få sin insulinspruta först.

Velvet var bäst igår



Hur röstar svenskarna egentligen. Jag tyckte omröstningen av melodifestivalen igår var ett stort skämt. De sämsta gick vidare. De där med röda kavajer. Rickfors och Molly (som hade en riktigt tråkig låt). EMDs låt var ju tack och lov bra, och BWOs låt var med bra. Bästa låten hade ju Velvet. Den var så himla bra. Jag har lyssnat på den på youtube nu på morgonen. Det är ju skandal att den inte gick vidare. Men den kommer säkert att bli en hit och spelas på radion. 

Igår spenderade jag dagen med att shoppa i örebro. Fick tag på två klänningar (en till Rebeccas fest och en till svärmors fest). Två utländska modetidningar, lite smycken, Bamsepyjamas och bamsestrumpor till Milton mm. Sen köpte jag med mat hem från mitt favvoställe. De måste ha bytt kock för maten var inte god och det kom med många hårstrån från kycklingen. Typ som om de skulle ha slaktat och plockat fjädrarna av kycklingen själva. Jag har svårare och svårare att äta kött. Maten man får på dagis är under all kritik. Det ska ju vara så billigt som möjligt så det blir mycket fläskfärs och leverfärs. Segt kött med senor och det är inte ovanligt att hitta artärer och nån gång har jag hittat nån klump med flera ihåliga rör. Så vidrigt.  Ibland är dock maten bra. Men jag äter väldigt sällan kött hemma. Det blir isåfall kycklingfile eller nötfärs. Eller fisk av sorten pinne eller lax.

Det sparkar i magen



Det sparkar som mest när jag ska sova. Jag får inte bestämma själv hur jag ska ligga. Det gör den lille i magen åt mig. Är han inte nöjd med min sovställning så sparkar han tills jag flyttar på mig. Han ger sig inte, utan det är alltid jag som får ge mig.

Jag har fått beviljat havandeskapspenning.  Jag är så glad. Fick brevet från försäkringskassan idag och gissa om jag var nervös när jag öppnade det. Jag ska jobba hela nästa vecka och sedan är jag ledig. Fatta vad underbart.

Magnus kom hem idag. Jag har saknat honom så denna vecka så det gjorde inget att han kom hem en dag tidigare än vad som var sagt från början. Han hämtade Milton på dagis och det första Mille gjorde var att skvallra om att jag kört dåligt (bil) och kört in i morfars träd och att det lät högt och att han blev rädd osv. Den lille skvallerbyttan.
Vad som hände var att jag skulle backa ut från mamma och pappas extremt smala uppfart och jag körde in i deras häck tre gånger. Det som lät var backspegeln som skrapade mot häcken och böjdes. Jag svor som en tok. Jag lyckades backa ut till slut och vi åkte hem. Milton sa "mamma det gick bra" ett par gånger men sen pratade vi inte mer om det så jag trodde det var bortglömt, men nej då. Sån tur hade jag inte.

En säljare



Jag är allergisk mot säljare av alla de slag. Inte de som jobbar i affärer men de som ringer och de som knackar på dörren och så förstås de som hoppar på en på  stan. Grejen är att om jag vill skaffa något så gör jag det när det passar mig. Jag vill inte köpa mina underkläder per telefon. Vill jag ha omega 3 tabletter så går jag till hälsokostbutiken och skaffar det för ett rimligt pris. Jag blir tokig på alla som ska sälja mobilabonemang och årsböcker och massa skit som jag inte har någon nytta av.

Idag kom det en säljare och knackade på min dörr. Jag öppnade för jag trodde det var mamma eller pappa. Men nej det var en säljare som skulle sälja larm. Jag har aldrig känt behov av ett larm så jag höll ena armen för dörren så att säljare inte skulle komma in. Det slutade med att han kom in ändå och stannade kvar hur länge som helst.  Han gick inte ens när Milton bajsade löst och det luktade skit i hela huset. Jag är så jävla smidig. Jag lär mig aldrig att säga att jag inte är intresserad. Det blir samma visa varje gång. Dessutom så var jag extra smidig denna gång och gav mina föräldrars adress till säljare så han gick raka vägen till deras hus efter han gått från mitt ,och de höll heller inte på att få iväg honom. När jag senare ringde min mamma sa hon " Hur kan du göra detta mot oss Kristina". Jag hade såklart inget bra svar.  Jag köpte inget larm, men eftersom jag nu skrivit att jag inte har något larm så kommer väl alla kriminella i stan och gör inbrott här. Jag skulle nog inte märka om någon kom hit och gjorde lite inbrott. Det kan nog inte bli stökigare än vad det redan är. Jag skulle nog inte ens märka om TVn var borta eftersom jag bara tittar på den på helgerna. Fast inbrottstjuvarna vill nog inte ha stenålderstvappararter. De vill väl bara ha såna där stora men platta. Jag har nog ingenting som en inbrottstjuv skulle vilja ha. De skulle nog t.om rata våra datorer eftersom de saknar ett stort antal tangenter.

Jag skulle ringa säljaren när jag talat med min sambo. Nu har jag talat med min sambo och han var inte intresserad av nåt larm så jag ringde säljaren men han svarade inte. Så jag smsade honom istället. Lite oproffsigt och fegt av mig va?

Nu är jag i vecka 31 och bebisen sparkar som en tok. Ibland sparkar den på ett revben med ena foten och på min kissblåsa med den andra (samtidigt som den flaxar med armarna). Jag är en big mama.

hårdrock



Här bjuder jag mina trogna läsare på en riktig hunk. Ni kan se det som en försenad alla hjärtans dags present från mig tiller eftersom ni är så snälla och läser min blogg även när jag skriver tråkiga inlägg som tex "idag har jag varit sjuk" osv. Jag tycker personligen att killen liknar den där trummisen i H.E.A.T (hårdrockarna i melodifestivalen) När de uppträdde med sin låt i lördags var jag 100% säker på att de skulle komma sist eftersom de enligt min smak var ganska dåliga. Så gissa om jag blev förvånad när de gick direkt till final och dessutom verkar hela svenska folket tycka att de är asbra.  Hallå, 80-tals hårdrock var ju inte ens bra på 80-talet. Vem jag gillade bäst i melodifesivalen törs jag inte säga. Då slutar ni läsa min blogg för gott. Och det vill jag inte.

Idag har jag varit sjuk. Ja visst blir ni förvånade. Jag låg sömnlös inatt och trodde att jag mådde kasst pga jag inte sovit men jag har verkligen mått apa hela dagen. Jätteförkyld och huvudvärk som blivit värre för varje timma. Jag ska dock jobba imorgon. Kanske inte så smart men det känns som om jag varit borta alldeles för mycket från jobbet den senaste tiden. Jag pratade med min käre sambo i telefonen förut och han har med blivit sjuk. Stackarn verkar ha fått influensa och ligger nu i sitt hotellrum och sover.

Klänning


Av någon anledning som jag inte kommer ihåg så googlade jag orden ugly dress. Då kom bla denna klänning upp. Jag tyckte inte den var speciellt ugly utan helt underbar. Jag skulle nog göra vad som helst för en sådan klänning.

Jag orkar inte blogga så mycket mer idag. Jag är tröttare än tröttast. Godnatt

Alla hjärtans dag


Det har varit en stressig lördag idag. Jag sov dåligt inatt eftersom jag är sjuk men tack och lov så sov Milton jättelänge i morse. Tjugo i nio tyckte han att det var dags att gå upp. Vi åkte till stan en sväng och köpte en födelsedagsprent till Elias på Miltons dagis. Jag passade på att shoppa lite på HM också. De har fått in mycket fint. Mycket sött till små bebisflickor hade de. Jag dog när jag såg en blommig cardigan för liten tös (har du sett den Emma? Den har vit botten med vita rosor)
På eftermiddagen var vi på Elias tre års kalas. Vi samlades på brandstationen för att kolla på brandbilar men Milton blev livrädd för de stora bilarna och skrek som besatt. "Jag vill inte vara här" och "jag vill gå hem". Vi fick åka hem igen och vänta tills Elias mamma ringde och sa att de var på väg därifrån. Sen åkte vi hem till Elias och fikade och barnen lekte och hade superkul.  Sen åkte vi till kronhallen och handlade mat. Milton blev ett monster och låg på golvet och skrek, sprang i gångarna med en liten kundvagn och var jättegrinig. Jag tror inte han är riktigt frisk än. Själv har jag sjuknat om så jag mår inget vidare.

Det är ju alla hjärtans dag idag. Det har vi inte firat. Jag brydde mig inte om att köpa nåt till Magnus i år. Jag fick heller inget av honom. Han har fått lite kläder av mig den senaste tiden så jag tyckte det fick räcka. Själv hade jag hoppats på nån liten grej eller en blomma. Fast jag visste att jag inte skulle få nåt. Magnus har ju jobbat 56 timmar denna vecka så han har väl inte haft så mycket tid över för shopping.

Nu väntar sängen på mig. Jag hoppas på att mina ögon inte kommer att gegga igen i natt.

Rachel Zoe project



Nyss har jag tittat på avsnitt 3 av serien Rachel Zoe project. Det är riktigt bra. Jag blir bara så shoppingsugen. Funderade på att åka in till Örebro på lördag för att slösa lite pengar men sen kom jag på att det blir födelsedagskalas då. Mille ska till sin kompis Elias som fyller tre. Det blir första gången han besöker en dagiskompis. Imorgon är det jobbdags för mig och Milton ska till dagis för han är frisk nu. Thank god. Jag är väl världens sämsta mamma som tycker det är jobbigt att vara hemma med min egen son. Men det är jobbigt att vara tvungen att stanna hemma. Milton vill ju vara ute och springa och inte bara sitta inne. Jag förstår att han blir frustrerad och trotsig. Han vill ju att det ska hända något hela tiden. Jag har inte riktigt orken och energin just nu eftersom jag själv inte känner mig riktigt bra. Mitt tålamod är inte det bästa. Tack och lov så kommer ju Magnus hem snart och det underlättar ju en del. Det är alla hjärtans dag på lördag. Det har vi inte firat på några år. Vore kul att göra det för en gångs skull.

Carin och Christer. Grattis till den lille pojken som föddes igår.

Tisdag kväll

Äntligen har gossen somnat. Att vara hemma med sjukt barn är ingen lek. Vissa barn kanske sover och är lugna när de är sjuka. Milton klättrar på väggarna och löper amok trots hög feber. Fattar inte var energin kommer ifrån. Hans sömnbehov är 8-10 timmar per natt och då sover han inte middag. Det är ganska lite för en 2 åring. Själv har jag ett stort sömnbehov och funkar inte som jag ska om jag inte får sova ordentligt.

Mamma har varit här två gånger idag och gett Coccos medicin eftersom jag inte klarade av att sticka in de där tabletterna i munnen på honom. Som tur var så klarade mamma av det.

Jag fick något som jag tror var en kraftig sammandragning förut när jag låg på rygg. Det kändes som om magen drog ihop sig och blev hög och drogs uppåt. Det kan ju förstås ha varit bebisen som försökte göra sit-ups i magen. Det händer mycket i magen just nu. Imorgon blir det besök på MVC. Jag är i vecka 30 nu. Bara 10 veckor kvar.

vabba



Det är tisdags morgon och jag är hemma för andra dagen och vabbar. Milton är genomförkyld, har feber och antagligen ögonfluss. Lille gubben. Coccos äter medicin men jag får inte in de där tabletterna i munnen på honom så mamma kommer snart hit för att göra ett försök. Magnus jobbar borta den här veckan. Han är annars duktig på att få i katterna piller och medicin av alla slag.
Nu tjatar Milton om att få titta på Bamse filmer på datorn. Bamse filmerna är på dygnet runt här hemma.

Vilken kväll



Klockan är 23.15 och jag sitter och är upprörd över de där skånepoliserna. Hur oproffsig får man vara? Hur kan polisen sjunka så lågt att de kallar folk för apejävlar, blattejävlar och att de borde spöa dem tills de inte kan stå upp. Man tappar ju förtroendet för polisen när de beter sig så.  Vad de har för åsikter privat är ju deras ensak men att bete så klumpigt på jobbet, när de faktiskt är poliser är verkligen inte okej. Poliser ska ju vara förebilder.

Mille somnade för en halvtimma sedan. Han var sig inte lik. Skrek och grät och ville inte ligga ner. Klagade på ont i magen, ont i örat, i handen i kinden, i håret osv. Sedan spydde han ner sig själv och Magnus. Ska bli intressant att se hur natten blir. Nu är jag hungrig och trött. Melodifestivalen var väl sådär. Gillade Alcazars låt. Men den där Ugglas var väl ingen favorit direkt.  Nu ska jag plundra kylen. Förut letade jag glass i frysen och sedan glömde jag att stänga frysdörren så den stod vidöppen ett bra tag. En annan dag stoppade jag ett paket glass i kylen istället för frysen. Det märkte jag dagen därpå när jag öppnade kylen och det rann ut glass.  Fatta vad förvirrad jag är (o vad mycket glass jag äter nuförtiden)

Äntligen helg



Det är lördag och nu börjar melodifestivalen.  Det har varit en hektisk vecka med mycket jobb och lite sömn, ett klädparty i torsdags kväll och mycket att hinna med. Igår kväll fick jag äntligen andas ut och då blev jag såklart sjuk. Idag har jag spenderat många timmar i sängen. Så himla typiskt att man måste bli sjuk på helgen. Det är ju på helgen man ska hinna med det där som man inte hinner i veckan. Tvätta, stryka, handla umgås med vänner mm. Men nej det blir ju aldrig så. Milton är heller inte riktig fräsch idag. Lite febrig och mycket snorig.

Ett stort tack till er som dök upp på Meandi partyt.  Jag var panikslagen och trodde in i det sista att vi skulle bli typ fyra personer men Emma raggade upp lite folk i sista sekunden. Kram på dig Emma. Kläderna var jättefina. Klart bästa kollektionen och jag handlade som vanligt för mycket. Dock blev det endast kläder till Milton och inget till bebben i magen.

Nu ska jag googla blodpropp. Bye bye.

PS. Jag gillade inte riktigt de där skinnkläderna som hon i melodifestivalens första bidrag bar. Måste erkänna att jag föredrar kläderna som den stilsäkra damen på bilden ovan bär. Den sexiga stringen är verkligen pricken övert i:t.

Ont i snoppen

Idag är jag sliten. Ska snart lägga mig. Ville bara säga hej först. Hej. Magnus tog med Coccos till vetrinären idag eftersom han har urinvägsinflammation och har blod i urinen. Jag förklarade för Milton att Coccos kissar blod och då svarade han att Cocos har ont i snoppen, vilket säkert stämmer. Han har ganska lätt att dra på sig urinvägsinflammation och urinsten och han har faktiskt fått en liten bit av snoppen bortskärd. Stackars kisse. Nog om Coccos och hans pillesnopp.

Jag slutade jobbet kl 14 idag vilket kändes såå tidigt. Jag hade massor kvar av dagen. Min pappa kom och hämtade mig så jag slapp vänta en halvtimma på bussen. Ja jag vet att jag är bortskämd. Sen körde jag Toyota till stan och shoppade lite viktiga saker. Min mamma hämtade Milton på dagis och han fick spendera eftermiddagen hos henne och morfar. Sedan fick vi mat och fruktsallad hos dem. Det var gott. Det är verkligen tur att vi har mamma och pappa för de ställer upp himla mycket. Imorgon är det jag som ska skjutsa Magnus till jobbet och sedan ska jag ta bilen till jobbet. Jag ger inte upp. Jag ska sluta att vara så feg och osäker. Jag ska köra ofta. Och när jag vant mig att köra ska jag köpa mig en egen bil (och puttra omkring i 30km/h oavsett vilken hastighet som gäller eller vart jag än befinner mig. Jag kan nästan se framför mig en liten rosa bil som kryper fram på en hårt trafikerad  motorväg ).

Nu blir det en semla(lagerlöf, ha ha). Jag vet, min humor är extra dålig när jag är trött.

Me&I



På torsdag är det äntligen dags för Meandi partyt. Jag håller tummarna för att de jag bjudit kommer. Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska bjuda på för ätbart men det blir inget hemmabakat eftersom det alltid råkar slinka med något katthår av misstag i bakverken. Eller bakverk är väl att ta i. Det mest avancerade jag har bakat är väl muffins.
Iaf så ser vårens Me&I kollektion väldigt lovande ut. Milton har redan kollat ut vad han vill ha. Grävskopst-shirten såklart.  -Köp många, mamma, sa han när han fick syn på den. Den bruna plyschdressen med kanin på stjärten får det nog bli till bebisen.
 
Nu blir det en smoothie och den nya boken av Sophie Kinsella. Imorgon kommer jag se ut som en flottslusk på dagis för jag ska inte tvätta håret ikväll. Måste verkligen försöka vänja mig av med att tvätta det varje dag. Varannan dag får faktiskt räcka. När bebben kommer så finns det säkert ingen tid för daglig hårtvätt. Då blir det nog en hårtvätt i veckan + en treminutersdusch var fjärde dag. Bajsa och amma på samma gång. Sova 2 timmar om dygnet. Bli ett jävla monster. Ja jag ser positivt på framtiden.

RSS 2.0