Tisdag

Oj oj vad kvällarna går snabbt. Man hinner knappt sätta sig i soffan så är det läggdags. Jag har inte kännt mig bra idag. Har knappt orkat stå på benen och frysit hela dagen. Men jag har ju jobbat och varit frisk så jag antaratt det bara är graviditeten som spökat och att jag kommer att känna mig piggare imorgon.
Mor och far hämtade Mille på dagis och sedan blev vi bjudna på kycking och potatis. Det var jättegott. Nu ska jag gå upp och snarka ikapp med honom. Jag börjar inte förrän 9.15 imorgon så jag håller tummarna för att han ska sova riktigt länge. Fast jag kan sätta 1000 spänn på att det inte kommer att ske.

Jag håller också tummarna för R som ska på anställningsintervju på JC imorgon. Lycka till.

Den jävla idioten



Den 15 september dog Madeleine 20 år efter ett års kamp mot cancer. Madde skrev bloggen www.jagefrisk.blogg.se och nu har det startat en insamling på barncancerfondens hemsida www.barncancefonden.se till minne av Madde.
Insamlingen går under namnet  "Den jävla idioten"  och är det Madde kallade sin cancer. Hittills har insamlingen fått in 65 615 kronor. Målet är att få in 100 000 kronor innan lucia. Så gå in och skänk en slant. Det ska jag absolut göra.

Läs också Maddes mammas blogg www.levaidag.blogg.se
Maddes pojkvän Davids blogg www.therealcolombo.blogg.se

Att läsa Davids inlägg dagen efter att Madde somnat in var så ledsamt. Jag storgrät.  Hur kan man vara så stark när något så hemskt händer? Hur kan man ens orka skriva? Kanske för att man måste.

Jag tycker att det är så fruktansvärt tragiskt med denna hemska cancer. Att mitt barn skulle drabbas är bland det hemskaste jag kan tänka mig. Jag tror att alla mammor håller med. Jag är så glad att Milton är en frisk liten grabb och att min sambo och mina föräldrar är friska. Jag har det väldigt bra.

Sjuk gosse



Jag myser när Milton somnade med sin kind mot min.

På söndagseftermiddagen fick Milton feber och jätteont i halsen. Han vägrade att äta och dricka och var helt hysterisk och spydde slem. Till slut somnade han av utmattning med sin kind mot min och en nergråten tröja. Sömnen var dock kortvarig för efteren liten stund vaknade han och satte igång med sitt skrikande igen. Vi lyckades lura i honom lite alvedon som vi blandade med festis. Då blev han äntligen lugn. Sedan åt han lite potatis och majs och en bit vattenmelon. Han blev mätt och sussade sedan gott hela natten. Han fick vara hemma från dagis idag men han har varit pigg och feberfri så imorgon är detdags för dagis igen.

Ett stort grattis till Ulrika och Håkan som fick en liten son i söndags. Tänk att Samuel blivit storebror.

Imorgon går jag in i elfte veckan. Jag har en känsla av att det blir en flicka denna gång. En kollega spådde att det skulle bli en tjej och jag gjorde ett kinesiskt test där det stod att det skulle bli en flicka. Men ärligt talat så spelar det INGEN roll vad det blir. Jag känner inte att jag vill ha en av varje kön. Jag är faktiskt inte så bebissugen. Får man skriva så?
Fy vad lättretlig jag är nuförtiden. Hormoner som spökar.  Bäst jag lägger mig nu. Ska bara släppa in mina tre söta kissar som är ute och kissar kvällskissen. 

svampplockning



Vi skulle ha åkt till Karlstad och shoppat i lördags men ändrade våra planer och åkte och plockade svamp istället.
Vi var ute efter trattkantareller och det var faktiskt den enda matsvamp vi kunde hitta. Milton och Magnus fick med sig en varsin fästing hem och även några älgflugor fick följa med. Älgflugor är vidriga små rackare.

Äntligen shopping



Gudars vad härligt det var att idag få cykla ner till stan en timma och shoppa loss. Eftersom alla jeans börjar bli trånga och alla toppar börjar glida upp och visa godis/gravid magen så var lite nya kläder ett måste. På klädaffären Jon &Jonna hittade jag ett par snygga baggy jeans som var mjuka som mysbrallor. En grå kofta med matchande halsduk fick det också bli.
På H&M hittade jag blandannat  denna lila lilla söta väska. Magnus tyckte att den var jättetantig och att den passade mig eftersom jag är en tant i hans ögon. Fast jag har faktiskt sett unga töser på stan med just sån väska. Så jag är inte alls tantig.

Eftersom jag alltid går klädd i röda plyschbyxor eller blå plyschbyxor hemma så köpte jag något som jag tyckte skulle krydda sexlivet lite. Jag vill ju inte att Magnus ska behöva se mig i mysbyxor jämt när vi är hemma. Jag köpte ett par, tam tam tam tam (trumpetfanfar) turkosa plyschbyxor. Oj vad glad han ska bli när han ser mig i dem.

Nu ska vi äta Qournburgare. Magnus är ledig från jobbet imorgon så jag behöver inte skjutsa Milton till dagis. Jag kan sova till kl sju.  Det var länge sedan jag fick sova så länge. Har gått upp kl 5.50 hela veckan.

Nya köket



Såhär ser Miltons nya kök ut. (Jag har fotat kartongen). Vi kom hem ganska sent igår så vi hann inte packa upp den innan det var läggdags för Milton. Eftersom det var min tur att gå upp med honom i morse så önskade jag såklart att han skulle sova länge, ja iaf till 7. Men en sovmorgon var bara att fetglömma för Mille vaknade redan klockan 5.45 och började genast att prata om spisen. Så det var bara att tvinga sig upp i sängen, spy som en räv och vingla ner till undervåningen där Mille började leka direkt. Fy vad kasst jag mådde idag. Kändes som jag var bakfull och magsjuk på samma gång. Milton har lekt med köket hela dagen så det var verkligen ett lyckat köp. Magnus och jag började inreda i hans rum.

Efter gårdagens besök i Rebecca och Martins superfina hem var jag så sugen på att göra fint här hemma, men tyvärr räkte inte orken riktigt till. Tvättade tre maskiner och damsög+ våttorkade golvet var vad jag orkade med. Hade tänkt att stryka och städa badrummet med men det får vänta tills en annan dag.  Jag måste berätta mer om Rebeccas och Martins vackra hus. De har ett badrum som nästan är lika stort som vårat vardagsrum och det ser ut som det är taget ur en inredningstidning. Det finns både dusch och jacuzzi. De har ett jättesnyggt  och stort nyrenoverat  kök med köksö. En vedspis har de med. Ett riktigt drömhem har de. Ja just jag höll på att glömma att de har sjöutsikt också. Det är så kul att hälsa på dem. Snart fyller deras Noah 2 år så jag hoppas på att att det blir kalas.

Är det någon som sett den där nya Arkiv X  filmen. Om ni inte har det så kan jag tipsa er om att INTE se den. Den var så kass.

Här är vi



Såhär pigga och glada såg vi ut i lördags när vi åkte in till Örebro för lite shopping. Vi skulle ha tag på möbler och prylar till Miltons nya rum. För en gångs skull fick vi tag på det mesta vi behövde. Lampor, gardiner mm inhandlades på Ikea och sen åkte vi till Toys are Us för Miltons (och Magnus) stora glädje. Vi var ute efter förvaringsboxar till Milles leksaker och vi hittade jättefina ganska stora med Nalle Puh motiv och en matchande träbänk med lock. De hade kostat mycket men det var rea så vi fick de för mindre än halva priset (tror det var70%). Vi köpte också ett kök till Mille. Alltså en spis men med lite mer tillbehör. Sedan köpte vi mat på Wongs och åkte till Rebecca, Martin och Noah och käkade. Rebecca (som är vegetarian) fick fel mat men som tur var så var den maten hon fick  jättegod och vegetarisk. Vi trodde hon fick kyckling i sin rätt men det var tofu.  Sedan åkte vi hem och jag var tvungen att köra eftersom Magnus druckit öl. Det gick hyfsat trots att jag inte kört på länge. Jag måste köra mera. Annars är det ju dumt att jag slösade tid och pengar på de där 60 körlektionerna jag tog 2003-2006.

Tack Helen för alla gravid tidningar + nya nr av glamour. Jag har läst som en tok de senaste dagarna.

En bild....



på en stjärt.

Det är förresten inte jag som poserar så sensuellt vid möckelns strand.

Baka baka liten kaka



Idag tog jag ledigt från jobbet så att jag och Milton kunde ha en mysdag. Ja var på lassarettet på förmiddagen och tog ett cellprov med. Det var inte så mysigt men faktiskt helt smärtfritt. Ultraljudsundersökning blev det med. Jag fick se en liten varelse med ett hjärta som slog. Det kändes mycket bra.
Resten av dagen blev en riktig slöardag. Mille och jag åt lunch och sedan somnade vi både framför telletubbies på datorn. Så himla gött. Det är vardagslyx för en mamma.

Imorgon åker några jag känner till Mallorca för lite sol och bad. Nej jag är inte ett dugg avis. Jag står hellre ute på en blåsig förskolegård i regn och kyla och huttrar. Jag vill absolut inte sitta på en uteservering vid havet och titta på folk. Nej men ärligt talatså hoppas jag att de får bättre tur med vädret än sist de var iväg. Då åskade det och regnade.

Nu ska jag joina Magnus och Mile som bakar.

Äntligen fredag



Jisses vad denna vecka gått fort. Både jag och Milton har hållt oss friska så jag har kunnat jobba ordentligt. I tisdags slutade jag jobbet redan klockan ett så när Mille var hämtad bar det ner till stan för mobil shopping. På bilden ovan ser ni vilken mobil jag köpte. Hade velat haft den med rosa på sidorna men den fanns inte hemma så det fick bli en med röda sidor. Milton somnade i vagnen vilket typ aldrig händer annars så det fick bli en tur till Lindex med och avslutningsvis systemet (nej det var inte jag som skulle ha utan min 14åriga granne)(nej jag skoja, magnus skulle ha öl)

Tack för alla fina kommentarer i förrförra inlägget. Jag känner mig faktiskt som en människa igen och inte alls lika grinig som förut. Jag mår heller inte lika illa som när jag väntade Milton. Börjar nog snart att fatta att jag har ett litet liv i magen. Det känns bara så overkligt än så länge.

Nåt konstigt med handen



Jag vet inte riktigt vad som hänt med Miltons ena hand, men håll med om att den ser lite konsig ut. En grytvante på foten har han satt på sig och visst blev det tjusigt.

I går kväll så gick jag ner i källaren för att tvätta. Där möttes jag av en stank som var så hemska att jag fick rusa upp igen och spy. Jag skickade ner Magnus som fick kolla upp om det låg ett lik i källaren. Det gjorde det inte men däremot så hade vår stora frys som står där nere blivit skogstokig och stod på 20 plugrader. Allt i frysen hade ruttnat och det var flera cm vätska i botten. Magnus den stackaren fick ta hand om eländet själv. Han lyckades  till och med bära ut frysen själv så nu står den ute på gårn och stinker. Nu ska jag göra ett nytt försök att gå ner och tvätta. Sen ska vi på kalas till Magnus farmor som fyller år.

Jag har kissat på pinnen....



...och här är resultatet.  På tisdag går jag in i vecka 8.

Jag mår illa konstant men har skaffat postafen och seaband (2 armband som lindrar illamående) och det lindrar en del.  Jag är sur och grinig och har inget tålamod. Håller mig helst hemma där jag kan få sura ifred. Jag har redan fått mage och gått upp i vikt eftersom jag ätit så mycket onyttigt. Skulle tro att jag blir gladare när min jobbiga förkylning släppt.

I fredags var det inskrivning på MVC. Det gick bra. Inga blovprover togs och min barnmorska sa att en gyn undersökning inte var nödvändig. Gött att slippa det. Hon frågade tusen frågor om allt mella himmel och jord och jag blev riktigt irriterad när hon började fråga om min utbildning och om jag hade funderat på att utbilda mig i framtiden. Varför är det så viktigt för folk att veta om man är utbildad? Jo för om man har en bra utbildning så är man NÅGON. Man har en titel och är lite bättre än andra. Jag (som inte har en utbildning) bryr mig inte det minsta om de jag umgås med har suttit på skolbänken i flera år eller knappt klarat gymnasiet. De är ändå lika i mina ögon. Självklart tycker jag dock att det är bra med en utbilning. Hittar jag något som jag brinner för så kan jag absolut tänka mig att utbilda mig. Men det blir aldrig en förskollärare av mig. Jag har ju äntligen blivit fast anställd efter många år som springvikarie inom barnomsorgen.

Hej



Fy vad trött jag blir på att alla verkar tycka att Agyness Deyn är såå snygg och har såå snygg frisyr och såååå snygga kläder. Har hälften av sveriges unga tjejer gått och blivit helt galna. Jag kan lova att vi har A-lagare här i Karlskoga som är snyggare och har snyggare frisyrer och snyggare kläder. Nu ska jag inte ägna ett helt inlägg åt denna människa för det gjorde en annan bloggerska igår.

Nej jag tänkte faktiskt bara säga hej innan jag går och lägger mig. Jag är halvkrasslig och så trött att ett lik ser mer levande ut än vad jag gör. Min röst är mörk och hes och min hjärna slutade fungera för 30 minuter sedan. Ett exempel på det är när jag för en liten stund sen frågade en höggravid kompis om hon sprang tjejmilen igår.
Imorgon blir det en lång dag 7.15-18.00 jobbar jag. Härligt härligt.

Nej nu väntar sängen på mig. -kom hit Kristina, ropar den.

RSS 2.0