Årets kalsongmodell



Här är Milton när han poserar i sina boxershorts. Dammsugaren ville förstås vara med på ett hörn (vilken linslus)

Jag har inte kunnat blogga på några dagar för jag har haft problem att komma in på min sida. Nu verkar dock problemet vara löst.

Vi har inte gjort så mycket i helgen. Jag har varit lite krasslig så jag har mest vilat. Min mage har växt så det knakat de senaste tre dagarna.
Jag ska jobba hela veckan på samma ställe. Skönt att slippa åka omkring till massa olika dagis. På onsdag blir det julbord med jobbet. Jag som inte ens gillar julmat. Får väl stoppa i mig några korvar och köttbullar. Har inte riktigt fattat vad som är så gott med de där otäcka sillarna och janssons frestelse. Jag har funderat ett tag på om det inte är läge att bli vegetarian. Iaf slutar jag nog äta fläskkött. Fast då blir det väl att ta med matlåda till jobbet för jag får nog inte besälla fläskfri kost från storköken eftersom jag inte är muslim eller tillhör någon annan ej fläskätande religion. Magnus köper jämt blandfärs och jag köper alltid nötfärs. Fast allra helst köper jag Qourn (stavn?). Magnus säger att han köper blandfärs eftersom två djur har fått sätta livet till istället för en.

En kille som Magnus känner har försvunnit. Min pappa som är med i hemvärnet har varit ute i skogen och letat hela dagen utan resultat.

Att julpynta i ett rosablommigt rum



Jag vet verkligen inte hur jag ska göra för att kunna få mitt rosablommiga vardagsrum att se det minsta jullikt ut.  Jag får väl improvisera. Jag återkommer med resultatet.

Ultraljudet gick bra. Jag var ju lite nervös innan eftersom jag inte kännt några sparkar men bebisen rörde sig en hel del i min mage. Kliade sig i pannan, gapade lite och drack fostervatten (törstig bebbe) och gjorde morgongymnastik. Jag trodde en kort stund att bebbens ena arm var förlamad men barnmorskan sa att det inte var så. Lite fina kort fick vi köpa med hem på den lilla/lille uppnästa typen.

Haha vad gött det var att lägga sig kl åtta igår kväll. Jag mådde helt ok på jobbet idag och jag har tur för jag får vara kvar imorgon och på fredag med. Jippi. Nu ska jag lägga mig för jag har konstiga smärtor i magen. Känns som om magen blir till en hård boll och efter några sekunder släpper det. Dessutom nyper det till på ena sidan fast innifrån. Som om bebben biter mig. Det kanske är en liten monsterbebis med huggtänder. Ja det är det nog. Huggtänder, horn och svans. (brås på sin far) Godnatt.

Får INTE bli sjuk

Fasen vad jag mår dåligt. Jag har så ont i halsen och svettas och fryser om vartannat.  Det är bara det att imorgon så kan jag inte tillåta mig själv att vara sjuk för jag ska jobba på ett dagis som ligger ganska nära mitt kära hem. Jag vill gärna få in en fot där så att jag kanske kan få jobba där mer i framtiden. Då slipper jag cyckla i en halvtimma på mornarna i snö och slask. Jag kan istället ta en promenad till jobbet eller så tar det 10 minuter att cyckla. Men då måste jag alltså vara på plats imorgon och jobba flitigt så att de vill ha tillbaks mig fler gånger. Får inte bli sjuk.

Måndag igen



Det känns bannemig som det jämt är måndag. Helgerna går jättesnabbt och så är det måndag igen. Milton var på dagis idag eftersom han är bra i magen nu. Dagispersonalen hävdar att det INTE var magsjuka han hade. Jag vet inte, men jag är glad att han bajsar korvar och inte gröt. Förresten så somnade han kl 23 igår, tack vare att vi sov middag lite för länge på eftermiddagen.

Imorgon går jag in i vecka 19 och jag ska på ultraljud. Det ska bli så spännande. Måste erkänna att jag är lite orolig eftersom jag fortfarande inte kännt några sparkar. Jag ställde mig på vågen förut och jag fick en chock. Jag har gått upp en hel del på väldigt kort tid. Inte så kul. Senil har jag med blivit. Nu är det läggdags.

PS. Det är inte sommar i Karlskoga utan det är bilden som är gammal.

Hur stresstålig är du?



Jag ser mig själv som en lugn tjej som är stresstålig när jag jobbar och i andra situationer där jag känner att jag har kontroll. Men när jag sitter och kollar på Hells Kitchen med stjärnkocken Gordon Ramsay blir jag så stressad att jag nästan gråter och hjärtat slår fort som fan.  Gordon är ju så elak hela tiden. Så fort han öppnar munnen kommer det meningar som "you fucking idiot" och liknande. Säger man så till folk? Han stressar sina kollegor så att de nästan bryter ihop. Vad de än gör så gör de fel och Gordon skäller och skäller och kastar deras nylagade mat i golvet och skäller ännu mer. Ändå kan jag inte låta bli att titta. Fast jag blir verkligen görstressad. Blir ni uppstressade av sånt ni ser på TV. Nu är det Svenska Hjältar. Skönt med folk som bryr sig och hjälper andra.

Milton och jag skulle ta en liten tupplur vid tretiden. Tyvärr vaknade vi inte förrän 16.45. Det blir en sen kväll för Milton som i vanliga fall inte sover middag utan lägger sig vid halv sju. Jag gissar på att  han kommer att somna vid tiotiden.

LBD = Little blue dress



Jag älskar den här klänningen från Asos. Den är perfekt (förutom att en gravidmage och ett par gravidtuttar inte får plats i den). Vad är väl en svart klänning gämfört med en blå? Jag äger inte många svarta plagg eftersom jag anser att svart är en ganska tråkig färg, fast inte hälften så tråkig som grå och beige. Om sanningen ska fram så klär jag mig skrämmande likt de dagisbarn jag jobbar med. Jag blir aldrig vuxen.

Jajjemän, det var magsjuka

Ni kanske undrar om Mille verkligen hade magsjuka. Jo han hade nog det. Det började ju i söndags med att han var lös i magen. Det är nog ingenting tänkte jag och drog iväg honom på lekträff med tre andra barn och sedan till BB för att träffa den två dygn gamla Nova (färsk och infektionskänslig) På måndagen fick han gå till dagis där han bajsade tre gånger(+ en gång hemma = 4 gånger) Två par nerbajsade byxor skickade dagis med hem. Inte ens då insåg jag att det var magsjuka utan lämnade honom på dagis även på tisdagen. Han var där några timmar och sedan ringde de mig och bad mig komma och hämta hem honom.  Han fick stanna hemma med Magnus resten av veckan och han är fortfarande lös i magen. Pratade med en fröken från dagis igår och nu går det såklart magsjuka där och jag undrar om det var Milton som startade det hela. Mille har ju varit pigg, frisk och glad för övrigt och ätit som en häst hela veckan, så sjuk tycker jag faktiskt inte att han är. Men jag fattar ju att han kan smitta ner någon som blir värre än han.

Förut åkte vi in en snabbis till Örebro för vi skulle kolla efter doppresent och självklart passade Milton på att bajsa då. Och självklart hade både jag och Magnus glömt att ta med blöja åt honom. Vi brukar  alltid ha några blöjor i bilen men nej, inte idag. Magnus fick åka till stora Willys i marieberg och köpa nya blöjor och sedan körde han i räserfart till Ikea för blöjbytning. Det var proppat med folk på Ikea och karlarna på Herrarnas toa verkade inte vana vid att det stod en kille och bytte blöja med magsjukedoft. Jag stod utanför och väntade och flinade åt alla gubbar som kom ut från toan och rynkade på näsorna. Jag tycker att det är himla bra att det finns skötbord även på killarnas toa och inte bara på damernas. För det är väl ganska gammalmodigt att tro att det bara är mamman som byter blöja på sina barn.

Det blev hämtmat från Wongs och fy fasen vad gott det var. Det måste vara världens godaste resturang.

Magsjuk ?



Helgen var ganska lugn. På lördagen var jag illamående och lite grinig och på söndagen besökte vi 7 veckor gamla Benjamin som var en lugn och snäll liten godingkille. Mille lekte lite med Ellen och Samuel men det var ett tag sedan de träffades så lite blyga var de allt. Sedan åkte vi vidare till BB och hälsade på lilla nyfödda Nova som var en riktig liten prinsessa och dotter till Emma och Per.

Milton har varit lös i magen de senaste dagarna och igår bajsade han tre gånger på dagis och en gång hemma. Det var så illa att han fick med sig två påsar från dagis med nerbajsade kläder. Jag lämnade ändå honom på dagis i morse eftersom han är fullt frisk och pigg men det dröjde inte länge förrän de ringde från dagis och tyckte att vi kunde komma och hämta vår lille skitunge (nej de utryckte sig inte så). Så Magnus fick hämta honom och de blir hemma imorgon med. Jag vet inte vad det är han har. Jag vet att det låter som magsjuka men jag tror ändå inte att det är det.

Jag har jobbat i skola för första gången. Det var jättekul. Nu är det läggdags.

Jag är så snygg idag



En riktig snyggdag har jag idag. Jag har tyvärr inte gjort som många andra bloggare och fotat mitt ansikte när jag tittar med utmanande blick in i kameran. Däremot hittade jag en bild på nätet på en annan tjej som ser ut som jag gör idag. Vilken tur va. Magnus is a lucky man.

Nostalgi



Sådana här leksaker från Fisher Price lekte jag med under åttiotalet hos min dagmamma och på fritids. Bondgården finns fortfarande att köpa men designen har uppdaterats många gånger sedan dess. Hittar jag någonsin ett bilgarage som på bilden så skulle jag inte tveka att köpa det om det var i bra skick.

O nej, nu hänger Milton över toalettstolen och låtsas att han kräks (med ljudeffekter och allt). Undrar vem han försöker likna.

Perfekta klänningen till jul



Hade jag inte haft en bulle i ugnen så hade jag kunnat köpa en vacker klänning till jul. Jag hittade denna perfekta julklänning på Asos för 2625 kronor. Jag får nog satsa på att ha nåt fint på mig julen 2009 istället. I år blir det nog något tältformat.

En massa junk



I morse gick jag upp tidigt och gjorde mig i ordning eftersom vi tänkte åka på loppisar och kolla efter en soffa att ha i vardagsrummet.  Några av de mest populära loppisarna öppnar redan kl 9 så vi ville vara ute i god tid. Vi hittade ingen soffa. Jag hade ingen köplust alls och det kryllade av karlskogingar som rotade efter junk. Vi åkte vidare till ett ställe som öppnade kl 10 och eftersom klockan bara var kvart i så tänkte jag att man kunde sitta i bilen och vänta en stund men det stod skitmycket folk utanför loppiset och ännu fler var på väg dit. Det såg ut som om de hade vallfärdat från degerfors eller nåt. Så himla tragiskt att man inte kan besöka en loppis en halvtimma efter att det öppnats eftersom allt som är någolunda hyfsat är slut då. Vi åkte till stan istället och handlade grejer till massa nyfödda bebisar. Milton höll på att riva hela H&M.

Grattis till Emma och Per som fått en liten Nova. Jag kan knappt vänta på att få se den lilla stjärnan. Önskar att BB hade besökstid redan nu.

Tisdag

Idag går jag in i vecka 17. Snart har halva tiden gått. Jag har varit hemma och vabbat i två dagar men imorgon ska jag jobba igen. På fredag ska jag jobba på förskolan S, Ellens avdelning. Jobbade där förra fredagen med och trivdes så himla bra där. Ellen har blivit stora tjejen.

Milton och jag tog en tupplur idag och det var inte helt fel. I vanliga fall så sover han inte middag så när han väl gör det så känns det såå lyxigt. Ni ska inte tro att jag använder tiden han vilar till att städa och plocka utan jag lägger mig brevid honom och sover såklart. Det finns inget härligare än att sova middag.

I morgon kväll är det föräldramöte på dagis och både jag och Magnus ska dit så morfar ska komma och sitta barnvakt. Nej nu ska jag ducha och sedan lägga mig. Godnatt.

I am back



Man kan tro att jag åkt på semester eller slutat blogga eller gått och dött men sanningen är att jag har varit lite för slö och lat för att blogga den senaste tiden. Nu ska jag dock skärpa til mig.

Jag har fått några kommentarer om att jag borde visa min gravidmage i bloggen. Ja det kommer bilder så småningom. Det är inte bara magen som har blivit stor utan även brösten. Ja ni behöver inte tjata, det kommer bilder på dem med (not).

Oj oj oj. Nu är klockan 20:37 och det börjar att krypa i benen på mig (det gör det på gamla kärringar ska ni veta). Det är ett tecken på att det är läggdags. Godnatt.

Jag har blivit utmanad.......

av ingen mindre än Emelie www.nakenkaktus.blogg.se . Utmaningen går ut på att skriva sju stycken vardagliga och knasiga saker om sig själv. Här kommer lite om mig.

-Jag är jätterädd för mörker och tror att det ska dyka upp spöken så fort det blir mörkt ute. Jag vistas helst inte alls utomhus på kvällen.

-Jag är vääääldigt långsint och drar mig inte för att hämnas för något som kan ha hänt för flera år sedan (moget av mig, jag vet)

-Som barn gjorde jag ofta egna tidningar av alla de slag, tom porrtidningar. Bilder till porrtdningarna klippte jag ut ur Allers och Okej så det blev inte så mycket naket i mina tidningar. Det blev typ gamla tanter i baddräkt som gjorde vattengympa eller liknande.

-Jag behöver 8-10 timmars sömn varje natt. Annars funkar jag inte.

-Jag bryr mig mycket mer om djur som har det svårt än om människor som har det svårt. Jag tycker att varje vuxen person ska ta ansvar för sitt liv och inte skylla på dålig uppväxt eller annat. Gillar inte när folk tycker synd om sig själva.  Oj jag bytte visst ämne. Jag skulle ju skriva om utsatta djur.


- jag har lite klaustrofobi. Inget Boda borg för mig tack.


-Jag har riktigt barnslig humor.


Fika med tjejerna



I dag bjöd vi min kusin Therese och hennes man och två döttrar på lite söndagsfika. Milton satte sig vid bordet och slickade sig om munnen så fort vi hade dukat fram bullar och kakor. Han satt nog och dreglade i en kvart innan gästerna kom.  Sedan blev det fullt ös i några timmar. Therese tjejer är 3 och 6 år gamla och de tre busade och lekte intensivt och när tjejerna åkte hem blev Milton såklart supertrött direkt. Klockan är nu 17:32 och han har redan lagt sig.

På bilderna ser ni mig med baggy jeans och gravidmage. Den växer så fort att man nästan kan se hur den växer. Får väl massa hemska stretchmarks (stavn?) kan jag tänka mig.

På andra bilden sitter Mille och dreglar över fikat. Jag har inte med några bilder på tjejerna för jag har inte frågat Therese om det är ok för henne att jag lägger ut bilder på barnen.

Imorgon börjar jag jobba kl 06:00. Jag älskar inte att gå upp klockan kvart i fem. Det tar verkligen emot.

RSS 2.0