I love Rörstrand

212523-433      212523-432

Jag älskar Rörstrands nya matservis Kurbits. Servisen är designas av Katarina Brieditis och kommer att stå i ett skåp i mitt kök inom en snar framtid. Jag måste bara övertyga min sambo att vi absolut måste ha en ny matservis. Jag har fortfarande inte fått några pengar utbetalda från försäkringskassan så hur jag ska ha råd att köpa den är ett mysterium. Jag kanske kan prostituera mig. Nej det var en dålig idè. Jag får nog lägga ut lite mera junk på tradera. Men håll med om att sevisen var fin. Kolla in serveringsfatet på den lilla bilden. Ååååh, den är helt oemotståndlig. Jag kanske är knäpp, men fint porslin köper jag hellre än kläder och väskor.

skitdag (obs tråkigt inlägg)

En riktig skitdag har det varit idag. Fick inget jobb. Allt gick fel. Var på arbetsförmedlingen. En jobbig man satt och sölade hela tiden. Till slut blev jag sur  och sa till honom. När jag typ var klar och skulle gå så pajade datorn. Jag blev gråtfärdig. Jag var så stressad eftersom jag skulle hämta Milton kl 11. Jag hann inte utan mormor fick rycka ut. Sen pajade mina glasögon och jag fick migrän. Milton var jättegrinig hela eftermidagen. Sedan fick jag veta att jag ska jobba imorgon. 7.45 - 17.15. Lång dag men mycket pengar.
Mamma och pappa kom hem från Toscana igår. De hade köpt en jättefin kashmir halsduk till mig och en tuff jacka till Milton. Nu ska jag lägga mig. Jag har så dåligt samvete för mina katter är så toviga. Jag har ju aldrig tid att borsta dem för de vill inte vara i närheten av mig när jag är med Mille för de är rädda för honom. Jag är säker på att katterna är ledsna och gråterkissetårar för att de är så toviga och smutsiga. Tre smutsekissar.

Liten sliten idag.

212523-431

Nej jag har faktiskt inte knarkat hela natten även om jag ser ut att ha gjort det. Alltså jag är ju van att lägga mig vid klockan ett på natten och så plötsligt ska jag lägga mig klockan tio eftersom jag ska upp kvart över sex. Den omställningen gick inte så bra som ni kan förstå. Jag somnade väl vid tolv.
Idag är jag ett vrak. Kolla in min blick på fotot. Som en levande död. Och min vackra gyllenbruna hälsosamma hy. Det värsta är att jag faktiskt är sminkad på fotot även om man kanske inte kan tro det. Nog med mitt fula yttre.  Jag är arbetslös idag. Jag trodde att jag skulle bli inringd på jobb prick kl sju och var så laddad att jobba men ingen hörde av sig så här sitter jag nu framför datorn. Milton är på dagis. Jag är pank. Jag hade skrivit helt fel datum på föräldrapenningsblanketten så nu har jag inga pengar. 104 kr att leva för tills på fredag när Magnus kommer hem igen. Pissfitta.
Idag kommer mor och far hem från sin Toscana semester. Jag har vattnat katten och matat blommorna åt dem i 11 dagar. Jag hoppas jag får något för besväret. Typ 3000 kr för besväret.  Fast antagligen får jag väl betala dem för nya blommor. Och en ny kisse. Nej jag skojade. Kissen lever.

Ha en bra dag alla ni som läser detta och pussar och kramar på er. Nu ska jag lägga ut lite junk på tradera.

Imorgon börjar allvaret igen

212523-430

Idag är det allra sista dagen som mammaledig. Imorgon börjar jag att jobba och Milton ska gå till dagis. Jag har ju varit hemma med milton sedan den 20 april -06 men det känns inte som jag har varit hemma i mer än ett par månader. Jag trodde aldrig att tiden kunde gå så fruktansvärt fort. Visst har det varit ganska tufft ibland eftersom jag har tagit hand om Milton så gott som ensam då Magnus jobbat borta under veckorna och endast varit hemma under helgerna. Milton har varit svårsövd och lättväckt. Det har blivit måååånga sömnlösa nätter och så en del sjukdomar som vinterkräksjuka, halsfluss och jobbiga förkylningar.
Jag kommer dock att sakna denna tid jättemycket. Att få ett litet barn är det bästa som hänt mig. Jag är så glad att jag fick min lille gode prins. Han kom nästan en månad för tidigt men det gjorde ingenting. Han var så välkommen så. Förlossningen var det mest spännande jag någonsin varit med om och dygnen vi spenderade på BB var med underbara.

Vi har lärt känna nya vänner och fått en helt ny syn på livet. Jag är inte lika ytlig längre. Jag kan gå ut utan att sminka mig och jag är inte lika trendig som innan jag blev gravid. Och det gör mig faktiskt ingenting. När jag var gravid planerade jag att börja hårdbanta så fort jag klämt ut mitt barn. Jag såg ner på de tjocka mammor jag såg på stan och undrade hur sjutton de stod ut med att vara så tjocka. Hallå, det är väl bara att banta så blir man smal. Nu är det 16 månader sedan som Milton föddes och inte sjutton är jag smal än. Det är lite trist men världen går inte under. Självklart går jag ner i vikt om jag kämpar och tränar och äter nyttigt men nu har det inte blivit så. Tiden och orken har inte räckt till.

Nej nu ska jag förbereda för morgondagen. Packa regnkläder och stövlar till både Milton och mig. Lägga fram de kläder vi ska ha på oss och plocka o städa lite här hemma. Hej så länge.

Grattis Helen

212523-429

Nu är du med 29 år gammal och det återstår bara ett år tills du och jag blir tanter. Då kan vi gå på Woodys och våra fest outfitter (med två t:n ha ha) kommer att bestå av följande: stor finblus i silkigt material med lite broderier eller spets på kragen. En skön och bekväm capribyxa utan några som helst detaljer på (inte ens fickor eller knappar). Byxan hålls uppe av en mjuk resår. Å så skönt. Självklart dissar vi högklackat och går klädda i mjuka beiga sandaler med rågummisula. Självklart vill vi vara lite Wild & Crazy och buggar till livebandet som spelar och vi har båda sånadär pyttesmå ryggsäckar på ryggen. Sedan låter vi mustaschprydda män bjuda oss på San fransicko (hur fan stavar jag) och de kan t.o.m få klämma lite på våra stora tanttuttar.  Men än är vi unga och kan gå på 18 års Statt om vi vill. Grattis i efterskott Helen och hoppas du fick något fint av din F.
Av mig får du denna ljuvliga bild på Rafaga. Tyvärr hittade jag ingen bild på dem när de var barockklädda.

Lördag

212523-428

Idag har det varit en riktig slappardag. Dagen började med att jag tvingade med min hubby och son till loppiset som ligger en liten bit härifrån. Jag hittade en gräddvit höstkappa/trench med stor krage och vidd nertill. Den satt tajt och snyggt upptill och jag kände mig som en prinsessa i den. Hel och ren och inte såg den använd ut heller. 20 kronor fick  jag betala för den. Gissa om jag var nöjd. Jag är så glad att jag har en blogg där jag kan skryta om mina fynd och riktigt malla mig o gotta mig.

Mitt förra inlägg om Toni Braxtons muffleluftaroutfit känns inte riktigt lika kul idag efter att jag läst på aftonbladets hemsida att Toni har bröstcancer. Stackars kvinna. Fatta vad hon kommer att gå igenom det den närmaste tiden. Nej det är väl ingen hit att göra sig lustig över någon som är allvarligt sjuk.

Jag har blivit medlem i www.zylber.com . Någon mer som är medlem där? Fina smycken till bra priser och fri frakt vad man än beställer. Leveranstiden är 1-3 dagar. Det kan inte bli bättre.

Höna pöna sockerböna

212523-426

Det här måste väl vara årets hittills fulaste outfit. Man ju hoppas på att bilden är från en filminspelning och att det är meningen att det ska vara fult men tyvärr så tror jag inte att det är så.
Det är Toni Braxton, hon med unbreak my heart. På nittiotalet  var hon ju ganska känd som ett runkobjekt med sin då otroligt hotta kropp.
Kolla in lilla trosan. Är det inte en näsduk med trådar. Eller så är det ett trosskydd.
De vita tajtsen med ett jättestort  luftamufflanhål var inte så snygga de heller. Och bikiniöverdelen då? Hallå, tror hon att hon har A- kupa eller. Nej fy fan. Denna outfit är så ful att man blir förbannad.

Dior väskan

212523-427

Här är den. Den nya väska som jag är så mallig för trots att jag kanske inte borde vara det. En liten aftonväska hade nog varit mer användbar trots att jag nästan aldrig går ut om aftonen. Men nu fanns det ingen aftonväska på second hand affären i häsängen utan endast denna stora doktorsväska/weekendbag/resväska. Den är lagom stor att ha en skrivmaskin i, så watch out alla ni trendnissar som har laptopväskor, för here i come med min skrivmaskinsväska. Men det kommer att bli jobbigt att bära.

För alla er Kristinalovers out there (va, ingen?) så kan jag berätta att mitt blonda hår med tre cm mörk utväxt nu är ersatt av ett mörkt hårsvall. Det känns väldigt bra förutom att min hy nu ser grågrön ut. Tur att jag bor nära ett solarium.

Ny väska

Idag gjorde jag ett fynd som jag är mycket mallig över. Jag var i en second hand affär och hittade en stor marinblå Dior väska för endast 100 kr. Den är i fint skick och är nog från åttiotalet. Den är jättestor och jag får säkert plats med både regnställ och gummistövlar.  Den är dock lite tung trots att den är tom och handtaget är jättekort (som på en liten handväska) så den är nog inte så skön att bära omkring på några längre stunder. Jag orkar inte lägga upp någon bild på den nu men kanska imorgon om jag hinner. Puss och kram på er.

Jag jag jag jag

Jag har blivit utmanad av gulliga Sussi http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.30114 att skriva 8 vanor/fakta om mig själv.

1. Jag dödar inga djur eller insekter. Bara myggor slår jag ihjäl. Blir riktigt förbannad när jag ser någon som dödar en spindel eller fluga eller annan insekt.

2. Jag samlar på Dior väskor. Jag har två :).

3. Jag hittar på sånger om mina katter som jag sedan sjunger för dem. (ja jag vet att jag är pinsam)

4. Jag gick det musikestetiska programmet på gymnasiet och spelade fiol och sjöng. Jag fortsatte dock inte att studera efteråt eftersom popstjärnor inte behöver någon utbildning. Tyvärr blev jag ingen popstjärna. Jag har fortfarande inte utbildat mig till något vettigt.

5. Jag har ett fruktansvärt temperament och kan bli fly förbannad. När jag var liten fick mamma och pappa låsa in sig i köket när jag fick vredesutbrott och kastade möbler omkring mig.

6.Varje måndag börjar jag "mitt nya hälsosamma liv".

7.När det gäller inredning så gillar jag den lantliga romantiska stilen. Gillar inte det stilrena, strama och beiga. Jag tycker dock att det finns mycket snyggt när det gäller modern inredning. Jag älskar allt som är retrocoolt.

8. Jag tror på spöken och brukar ofta fråga folk som jag just lärt känna om dom någon gång sett något spöke. Våran vänskap slutar oftast där.

9. (Ett bonusfakta) Jag har varit tillsammans med Pierce Brosnams och Stings trädgårdsmästare. Ha ha nu blev ni allt lite impade va.

Precis som ett kedjebrev så skickar jag nu vidare utmaningen till några söta bloggtjejer. Man ska helst skicka till 8 st men jag nöjer mig med 6. Ni som är utmande är följande.

www.novaliv.blogg.se 

www.feliciafrida.blogg.se

www.cillenl.webblogg.se

www.colorelle.blogg.se

www.aenigma.blogg.se

www.mmalinas.blogg.se


Barnklädesparty

212523-425212523-424212523-423212523-422
Igår kväll var jag värdinna för ett Me&I klädparty. Duktiga Liv visade upp hela höstens kollektion och som vanligt kunde jag inte låta bli att handla lite för mycket. Orange plyshhängselbyxa med sura grodor på och en grön plyshtröja med samma motiv inhandlades.Grön tröja med moln och orange tröja med bruna ugglor fick det bli med. Nu blir nog Milton riktigt höstfin.

Inskolningen gick lika bra som igår. Idag var barnen ute och lekte och Milton struntade i mig o Magnus. Imorgon ska vi inte stanna på utan gå hem och Milton ska stanna och äta på dagis. Själva ska vi till Thai resturangen och äta buffè. Nej nu ska jag lägga mig. Godnatt.

Här är jag igen

Sorry att jag varit så dålig på att uppdatera den senaste tiden men jag har faktiskt levt ett händelserikt liv nu ett tag. Jag och Mille o Magnus spenderade helgen i Stockholm hos min gulliga kusin Sanna och hennes kille Pelle. Rebecca och Martin och Åsa och lille Noah åkte också upp så vi var ett helt gäng som festade och hade kul. Martin hade köpt sing star spelet och efter några glas vin blev det skönsång för hela slanten. På söndagen sov vi länge och sedan passade vi på att hälsa på Mattias och Tanja i deras villa i tyresö. De är så himla snälla. Tanja väntar barn och har inte så långt kvar.

Idag har vi börjat att skola in Milton på dagis. Både Magnus och jag var med på dagis men Mille struntade fullständigt i oss och lekte för fullt. Det kändes kanonbra. Det verkar vara en mycket bra förskola med inriktning på språket ( sång, rytmik mm) och matematik. Jag tror att han kommer att trivas. Min lille älskling som inte är en bebis längre.

Imorgon blir det en shoppingtripp till Örebro för besök på Polarn & Pyret och lite fler ställen och vi kommer såklart att avsluta dagen med mat från världens bästa resturang Wongs.

Mamma Saida

Min mamma är synsk. Förut, vid 11-tiden sa hon att det skulle börja regna klockan två. Nu är klockan några minuter i två och det har precis börjat att regna. Jag måste nog ringa mamma och höra om hon kan förutspå någon trisslottsvinst för mig den närmsta tiden. För isåfall kan jag ju gå in på resebyrån och beställa en resa.

Vem är det där?

212523-421212523-420

Jo det är ju Mandy Moore. Men visst är hon olik sig. Tycker att hårfärgen var riktigt fin. Sådan färg ska jag satsa på till hösten.

Vilken serie???

212523-419

Magnus: har de slutat sända den där serien?

Jag: Öh va?

Magnus: Ja du vet, den där engelska serien?

Jag: Öhhh nää.

Magnus: Ja du vet, den där med "Im the only gay in the village"

Jag: Ja!! Du menar Morden i Midsomer.

Med de poetiska raderna önskar jag er alla en god natt med många erotiska drömmar.

Frisörbesök + förmiddagsfika

212523-418212523-417212523-416

I dag var vi uppe tidigt och gjorde oss i ordning inför Miltons första frisörbesök. Det verkade gå lätt att klippa honom. Han satt stilla i den lilla bilen och rattade för fullt samtidigt som frisören klippte honom. Sedan fick han lite blå färg i luggen och gudars vilken liten tuffingkille han blev. När han var klar gick vi tvärs över gatan där mina föräldrar bor. Där fick vi fika. Det var gott.

Gulligt

212523-415212523-414

Lindex har så himla söta barnkläder. Till små flickebarn finns det så söta kläder att jag blir alldeles tokig bara av att gå och kolla på dem. Jag har funderat på att köpa detta söta set ifall jag skulle få en dotter någon gång. Fast jag vet att det är en fånig ide. Jag ska inte. Men visst är det sött. Speciellt byxorna med trycket på rumpan.  Nu är det läggdags. God natt.

Som en liten nyponros....

212523-411      212523-410

Ha ha så töntigt det lät. Jag kände bara att jag var tvungen att ha den överskriften. Men jag tycker att Kate Bosworth ha ett sånt sött litet ansikte.

Trevligt folk

212523-413

Kolla in den söta tekannan.  Den skulle matcha mitt kök.
Förut var jag och Milton ute och gick. Först gick vi till Mackadonkan där jag tog en kaffecool och Mille fick en glass. Sedan tog vi en sväng genom stan och då träffade vi på ett par i min ålder som hade fyra hundar som de gick med. Milton som älskar hundar blev överförtjust och det hela slutade med att vi stod och pratade i ca tjugo minuter. De var jättetrevliga (hundarna med) och det gick jättelätt att prata med dem trots att jag aldrig snackat med dem förr. Jag var inte ens blyg. Duktigt va. Alla fyra hundarna var deras och de skrattade när jag sa att jag hade sett dem förr och trott att de hade ett hunddagis. Det är kul med lite trevligt folk som man kan söla med. För ett tag sedan träffade jag en snäll gubbe på Willys och vi pratade lite om tvättmedel. Det är något som ligger mig varmt om hjärtat. Och strykning med. Fast jag är ingen expert som min mor. Hon är tvätt, städ och stryk expert. Det är de flesta 40-talister.  Nej nu ska jag läsa lite tantsnusk och sedan somna. Jag ska nog be till gud att få sova minst fem timmar inatt. Godnatt mina älskade bloggläsare. Vi ses imorgon.

Lite sleten idag

212523-412

Det blev dåligt med sömn för mig i natt. Och igår natt med. Idag är jag så trött att jag inte orkar stå på benen. Jag kanske skulle ha skickat det där sms:et till Helen och frågat om hon ville gå på 25års statt med mig. Jag raderade det precis innan jag skulle skicka det för jag tänkte att jag tar en lugn kväll framför tv.n isället och så går jag och lägger mig riktigt tidigt.  Klockan fyra somnade jag tack vare att Milton hade bestämt sig för att vara vaken typ hela natten. Nästa helg kanske jag frågar Helen om hon vill gå ut. Men det var nåt åttiotalsband som skulle spela på statt då. Dag Vag. Hallå, vilka är det? Eller förresten, var de inte på statt och spelade en annan gång när jag var där? Jo jag tror det.

Jag ska nog dricka ett glas vin i min ensamhet ikväll. Jag kan inte ta hit någon kompis eftersom det tar så lång tid att få Mille att sova så typ hela kvällen hinner gå och antagligen kompisen med.

Vilket deprimerande inlägg detta blev. Jag kanske borde passa på att skriva lite om hur tjock jag är och gammal och fattig med. Ja då har jag fått med allt tror jag.

Till Ulrika och Karin. Tack för trevligt sällskap på lunchen igår. Det var både gott och trevligt. Dit måste vi gå fler gånger. Fast jag blev mycket illamående efteråt. Blev ni med det? Fast det kanske berodde på giftpinnen jag sög i mig som efterrätt. Ja det var dumt gjort.

Oj nu tittar solen fram. Eller är det bara hallucinationer tro?

På måndagen den tjugonde augusti ska Mille skolas in på dagis. På kvällen samma dag så blir det ett Me&I klädesparty hos mig. Det ska bli jätte kul. Vad sjutton ska jag bjuda på? Tårta?

Sexy babe

212523-409

Vem som helst skulle se ut som en hemlös slashas i en outfit som denna. Megan Fox ser dock ut som en gudinna i grådassig t-shirt, slarvigt uppsatt hår, pilotglasögon och tatuering. Brunetter är sexigast.

lindex shopping

212523-408      212523-407

Idag tog mina föräldrar hand om Mille en stund så jag kunde springa ner till stan och skrota runt bland fyndlådorna. Som vanligt kom jag hem med för många påsar. Dessa två plagg kommer båda från Lindex. T-shirten(99kr)  kommer från barnavdelningen och den ska jag ha på söndag när Magnus är bakfull. Den söta tunikan (199kr) med blommor är inte alls så stor och lång som den ser ut på bilden. Lite fina trosor blev det med men ni slipper se bilder på dem.
Jag har hållt mig borta från stan några dagar eftersom jag inte kan kontrollera mig så bra när det gäller att strö pengar omkring. Fast jag har inte velat visa mig ute efter att ha blivit skallad av milton rakt på näsan. När hans bakhuvud träffade min näsa så krasade det som när man tar en stor tugga av ett knäckebröd. Det gjorde ONT.

Nya väskor

212523-406

Jag får bara inte nog. Den svarta har jag skrivit om förut men inte haft med på bild. Den är från Friis & Company och jag köpte den för halva priset (249 kr). Den bruna är med ett fynd. 51 kr på tradera. Den kommer från Oasis och jag kollade in den för ett par år sedan i stockholm men den kostade 500 spänn och jag var fattig så det blev ingen affär då. Det kanske är lite ute med hänglås på väskorna men jag gillar det fortfarande.

Nyheter från ASOS

212523-405212523-404

Jag har kollat in lite nyheter från Asos och fastade för den söta svarta klänningen med broderade blommor på. 879 kr + frakt går godbiten på så det är bara för en fattiglapp som mig att vänta på att den kommer på nästa rea. Bättre pris är det på den snygga bruna väskan som kostar 298 + frakt.

For all you släktingar out there

212523-403212523-402212523-401212523-400212523-399212523-398212523-397

Här kommer lite bilder från gårdagen.

Mille & Alva

212523-396      212523-395

Igår var vi i släktingarnas stuga. Det blev kantarellsmörgåsar, sallad och massa goda drinkar och vin.
Milton var överlycklig som fick springa runt ute så mycket han ville och lekte hela kvällen med sin söta  syssling Alva. Det blev pingisturnering och kusin Mattias vann överlägset. Milton fick presenter av Alva + föräldrar. En gräsklippare och en dvd film fick han och båda presenterna var mycket uppskattade. Det var en perfekt sommarkväll. Tyvärr var det den första och säkert den sista för i år. Hoppas att nästa sommar blir soligare och varmare.

Friis & Company shopping

212523-394

Jag har shoppat lite Friis & Company smycken. Det var 50% rabatt på alla smycken och nästan alla väskor. Jag passade såklart på att köpa en väska med. Nu har jag köpt tre Friis väskor på två veckor. Gud vad jag är slösaktig.

Vinterjacka mitt i sommaren

212523-392     212523-391

Jag har köpt en vinterjacka till min prins. Det kanske är i tidigaste laget att börja shoppa vinterkläder men den var ju så fin. Det syns inte på bilden riktigt hur fin den är men den är så grann med lite päls på luvan. Vet inte riktigt om jag ska behålla den för det är en stl 80 och han är på gränsen till en stl 86 och det är ju några månader kvar tills han ska ha den på sig. Jag blir inte klok. På den vänstra bilden har han sitt favorit linne på sig. Visst är han tuff.

RSS 2.0