I am back

212523-591212523-590212523-589212523-588

Nu är jag tillbaka efter några dagars ofrivilligt blogguppehåll. Min dator slutade att fungerade och eftersom min sambo jobbade utomstads så kunde jag inte få någon hjälp men nu är han tillbaks och datorn funkar fint.

Här är lite bilder på det jag shoppade i örebro i måndags. Jeansen kommer från ONLY och var jättesköna. Blusarna är från H&M kostade 39 kronor styck och ska användas till jobbet. Skjortan och moccasinerna ska invigas av Milton imorgon då han fyller två år. Platåskorna hade jag egentligen inte råd med men jag kunde inte motstå, så de fick följa med hem.

Veckan som gått har varit jobbig för Milton har varit trotsig, trött och vägrat att sova. En inte så underbar kombination.

Lek & Bus landet

212523-585212523-584212523-583

Igår hade Miltons förskola stängt så både jag och Magnus tog ledigt från våra arbeten och drog in till örebro för lite shopping. Det ösregnade så vi beslöt oss för att strunta i stan och åka in till lek och buslandet och sedan till Mariebergs köpcentrum. Milton var överlycklig över att få vara på lek o buslandet. Han lekte konstant i två timmar och ett litet avbrott för lunch var ju inte att tänka på eftersom han bara var tvungen att prova allt som fanns. Klätterställningar, rutschkanor, stutsmattor och massa andra roliga saker. Efteråt blev han så trött att han somnade i vagnen så jag och Magnus kunde shoppa loss ordentligt i affärerna. Jag hade tur och hittade ett par jeans, skor och reatoppar.

Vi är så himla rika

212523-582

Idag var vi på ica och storhandlade eftersom min käre sambo fått lön. Vid ingången till ica stod tre pojkar i tioårsåldern och sålde majblommor. De frågade Magnus om han ville köpa en majblomma och till min stora förvåning sa han ja utan att tveka (han är vanligtvis inte speciellt generös av sig). Vad som var ännu mer förvånande var att Magnus köpte den allra dyraste majblomman som kostade 50 kronor. Pojkarna blev såklart jätteglada och talade om för Magnus att han var den allra första som köpt 50kronors blomman.
- Klart jag köper den dyraste. Jag är ju så rik, skojade Magnus och sedan gick vi och shoppade. När vi var på väg ut ur affären kom en av de tre pojkarna fram igen och undrade om vi ville köpa majblommor. Magnus sa att han hade ju redan köpt en blomma och en av de andra pojkarna som stod en bit ifrån kände igen oss och ropade på stort allvar till sin säljarkompis - Det var ju dom som var så rika.
Jag skrattade så jag grina på väg till bilen. Vi såg ju så sunkiga ut. Smutsiga och tröttglåmiga efter en lång dags arbete.

Shopping + lunch

212523-581    212523-580

Jag hann inte bara med loppisshopping idag utan även en tur på stan med Rebecca.vi  handlade kläder till våra prinsar (våra söner alltså) och jag inhandlade även nytt puder + brunpuder från Loreal.  Sedan lunchade vi på Cafè Paris och då fick vi sällskap av gulliga Jenny som arbetar som psykolog.  

Tjejerna ville ha betalt för att ställa upp på bild men ställde till slut upp gratis efter lite tjat.  Jag får väl ge Rebecca min fina Mulberry väska (månadens bok premien, ha ha) så blir hon säkert nöjd. Iaf så var det väldigt kul att träffa tjejerna och jag måste bli bättre på att hålla kontakten med mina vänner. Jag har varit lite dålig på att höra av mig till dem sedan jag började jobba efter mammaledigheten.

Lördag = loppisdag

212523-579212523-578212523-577212523-576

Idag bar det av till lite olika loppisar. Här i stan är det tyvärr så att de flesta loppisar endast har öppet på lördagar, så då är alla snåljåpar (inklusive mig) ute på loppisshopping.  De flesta hänger på låset och rusar sedan in så fort portarna öppnas. Lite överdrivet är det allt.

Jag köpte en mörkblå och vit mönstrad gobeläng väska. En svart och vit mönstrad gobeläng bag. Söta glasunderlägg med fina prinsessbilder och till min stora lycka hittade jag en vit rysk sjal för endast 25 kronor. Just en sådan som jag har varit ute efter ett tag. Ja jag vet att jag inte ser speciellt glad ut på bilden där jag bär min sjal men det var jag faktiskt. Jag måste lära mig hantera kameran lite bättre. Jag hade faktiskt ganska mycket smink på mig på bilden men ändå så ser jag helt osminkad och likblek ut på fotot. Det finns en anledning till att jag så sällan är med på bild i min blogg. Jag gör mig helt enkelt inte bra på kort.

Jag köpte också ett par kavat skor till Milton som han kan ha på dagis till sommaren och ett par sandaler med kardborreband som han kan ha när det blir riktigt varmt. Jag fick ge 10 för kavatskorna och 20 för de andra. Som hittat. Perfekt att ha skor som han kan slita på.

Hittade också en tavla som min pappa har målat.  Den kostade 300 kr och var nog den dyraste tavlan som fanns där. Då blev jag lite mallig.

Otur

212523-575

På en och samma vecka så tog min YSL consealer slut, mitt clinique brunpuder förvandlades till småsmulor och mitt makeup store foundation i glasflaska föll i golvet och gick sönder. Fatta vilken otur jag har. Jag bor ju i en småstad så de sminkmärken jag nämde finns såklart inte att få tag på här. Jag måste åka till en större stad för att köpa nytt spackel. Jag vill inte åka till någon större stad osminkad. Jag är ingen natural beauty utan jag måste sminka mig för att se naturligt osminkad ut. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägg. Jag antar att jag bara vill beklaga mig lite och att tycka lite synd om mig själv.

Nu ska jag kolla på film. Magnus får välja. Hoppas han inte lurar mig att se någon film i Caligula- stilen.

Bildbevis

212523-574      212523-573

Min kamera har ju slutat att fungera som den ska. Ibland ger den ifrån sig små väsande läten, men det är de enda livstecknen från kameraeländet. Nu har jag iaf hittat bilder på kamerasabotören på kamerans minneskort. Jag trodde ju först att kameran gått sönder av sig själv men nu vet jag hur det verkligen ligger till. Någon (som jag tycker mig känna igen) har roat sig med att ta foton på sig själv, och antagligen också med att trycka på alla knappar på kameran.

Denna vecka har jag bara jobbat torsdag och fredag eftersom Milton blev sjuk natten till måndag. Ändå är jag så himla trött nu (kl 20.37). Det känns som jag har jobbat stenhårt hela veckan.

Imorgon blir det besök på några olika loppisar och sedan fika med Rebecca. Inga barn ska vara med = skvaller och tjejprat.

Måste ha

212523-572      212523-571

Denna supersöta blommiga blus med spets kommer från Asos. Jag har aldrig beställt något därifrån och kommer nog heller aldrig att göra det. Dock kollar jag ibland in Asossidan för inspiration. Fick sådant habegär när jag såg den söta toppen så nu måste jag nog ta en tur till örebro snart för att se om jag kan hitta något liknande på Gina, Indiska eller H&M.


mmmm kaka

212523-570

Idag var det meningen att jag skulle fotografera och lägga ut lite junk på tradera, samt fota lite vintagefynd och visa här på bloggen men min kamera dog så det  blev inget med det.  Ni får nöja er med en gammal bild på mig och Milton när vi sitter och mumsar bulle och kaka. Vi är som i trans när vi äter nåt gott.

Såg just en film med Malcolm Maclaren och Helen Mirren från 1979. Magnus sa att det var en klassiker och att det var mycket sex i filmen. Han ljög. Det var porr. Det var håriga buskar och armhålor och pillesnoppar i hela filmen. Jag la inte filmens namn på minnet. Ni vet säkert vilken film jag menar ändå. Jo det gör ni visst, försök inte.

Filmtips

212523-568

Igår såg jag en helt underbar skräckfilm som heter The orphange. Filmen, som är spansk är gjord av Guillermo del Toro, samme man som gjorde Pans Labyrinth.
Jag har sett så fruktansvärt många kassa B-skräckisar så jag hade inga som helst förväntningar när jag började titta på The Orphanage. Jag blev verkligen positivt överraskad, för filmen var välgjord och ganska verklighetstrogen, trots spöken och dyl.
Ni måste se den. Jag tvingar er (speciellt dig Helen. Jag vet ju att du gillar skräckisar).


Jag tänker inte berätta handlingen. Jag är så dålig på att återberätta så jag skulle bara förstöra allt.


Lindex fynd

212523-567212523-566212523-565

Jag är i stort behov av undedelar. Speciellt jeans eftersom de enda hyfsade jag har har spruckit i grenen. Men efter timmar i Karlskoga citys provrum har jag fortfarande inte hittat ett par som får mig att se ut som en normal människa. Jag ser ut som en fläskkotlett i alla byxor jag provar.  Dock har jag fyndat lite på lindex. Två söta kjolar och en blus. Snart ska jag på födelsedagsfest och då får det nog bli blusen och den svarta kjolen till ett par svarta höga pumps.  Nej nu måste jag städa för svärmor är på väg hit. Bye bye så länge.

Tapeterna är på plats

212523-564   212523-563

Nu är äntligen de nya vardagsrumstapeterna på plats. Jag antar att ingen är förvånad över att jag valde storblommigt.  Gud vad jag älskar storblommigt och färgglatt.  Inga färger som cafe latte, beige eller sand eller annat trist kommer in i mitt hus. När jag besöker andra hem tycker jag det är hur fint som helst när väggarna och inredningen går i neutrala färger och hemmen är sådär minimalistiskt inredda. Jag känner ett lugn när jag kommer in i ett sånt hem men jag vet att jag aldrig skulle fixa att ha det så själv. Jag måste ha det på mitt sätt. Shabby chick och countrystyle är min grej.

När vi fått huset i ordning kommer det lite mer bilder. 

En sockerbagare

212523-562212523-561

Vi tog det jättelugnt i helgen. Mille hade åkt på en jätteförkylning och jag var trött efter en tuff vecka på jobbet där vi varit kort om personal. Vi ägnade lördagen åt att gå på loppis. Jag fyndade en överfull kundkorg med leksaker, tidningar och junk och när jag stod framme vid kassan och skulle betala kom Karlskoga Tidning fram och frågade om de fick ta ett foto på mig. Jag gick motvilligt med på det. Sedan när vi kommit hem sa min sambo att reoptern hade viskat till fotografen om rubriken "Där förståndet tar slut tar snålheten vid" lät som en passande rubrik. Jag blev helt förstörd och tänkte ringa in till tidningen och be dem att inte ta med bilden på mig. Jag fick senare veta att Magnus bara skämtade med mig. Jag är lika lättlurad som en femåring.

På söndagen snickrade Magnus och Mille och eftermiddagen ägnades åt bakning. Mille bakade i en timma och tyckte verkligen att det var kalaskul.  Han blir nog bagare när han blir stor.

Me&I barnklädesparty

212523-560   212523-559   212523-558   212523-557
Förra söndagen var jag på ett Me&I klädesparty och gissa om jag hittade mycket fint till Milton. Dessa fyra plagg +två par strumpor fick det bli denna gång. Att alla tre överdelarna matchar byxorna tycker jag är kanonbra. Ett genomtänkt val av mig ( för en gångs skull).
Jag är mycket nöjd med de Me&I kläder jag köpt tidigare. Kvaliten är bra och kläderna blir inte noppriga efter två tvättar som många andra kläder blir.  Me&I är dock lite dyrare än tex H&M men det känns helt ok eftersom de håller sig snygga länge.

RSS 2.0