Ekologisk men ej vegetarisk



Här kommer ett till inlägg i kategorin "djur och insekter".
Jag har provat Bärrys ekologiska yoghurt och jag måste säga att jag blev besviken. Jag är inte den som skyfflar i mig samtidigt som jag blundar utan jag synar det jag äter ordentligt. I den ekologiska vildhallonyoghurten hittade jag följande. 1, ett blåbär, 2, en blomma med några strån, 3, en larv.  Det enda positiva med larven var att den var död.

Tre kisseprinsessor



Idag fick jag äntligen lite tid över till att stryka. Jag strök bland annat Magnus svarta t-shirt med de tre kissesessorna på. Ja vem som helst kan väl se att det föreställer kisseprinsessor. Det ser iaf Milton.

inga shoppingrundor


Hej på er. Nu är jag tillbaks efter några dagars blogguppehåll. Jag lider av sömnbrist så jag har inte orkat skriva något på ett tag. Det känns som om hjärnan inte riktigt funkar, jag är ständigt yr och skakig. Annars är allt bara bra med oss. Milo äter konstant och har på sex dagar gått upp i vikt lika mycket som en nyfödd oftast går upp på tre veckor.

Annars har det inte hänt så mycket förutom att jag gått och blivit fattig. Jag har nämligen en skuld på 27000 kr. Så kan det gå om man är slarvig och glömmer att skicka in viktiga papper. Det blir nog inga shoppingrundor i maj.

Fredag



Nu är Milo tre dygn och han äter hela nätterna. Jag sover högst tre timmar om natten och det tär på krafterna och på humöret. Han vill äta konstant, både på dagarna och nätterna, och när han inte äter vill han ligga och hobbysnutta på ett bröst. Igår fick han ligga i vagnen en kort stund när vi gick till mormor och morfar och det var inte alls populärt. Jag får helt enkelt krypa ner i barnvagnen och ge honom bröstet och så får Magnus eller Milton köra vagnen. Eller så får jag lära mig att utföra alla dagliga sysslor med en bebis hängandes vid ena bröstet. Tvätta håret, handla på Ica, köra bil osv. Det kan nog bli lite tufft. Nu ska jag göra ett försök att cykla ner till stan och köpa lite kläder till Milo. Det ska bli intressant att se om Milo att vara utan mina boobisar så länge som en halvtimma.

Tack för alla gulliga kommentarer. Känns verkligen jättekul att gå in på bloggen och se att man fått kommentarer. Det blir så mycket roligare att blogga då.

Snäll sambo



För ett tag sedan så beklagade jag lite över att jag inte fått någon blomma av Magnus efter att klämt ut Milton. Jag hade ju faktiskt gjort ett hästjobb när jag fött samt att jag gett min sambo en son. Men inte ens en liten sketen bukett från willys fick jag. Denna gång hade jag ingen anledning att klaga. En superfin bukett i rosa fick jag samt en klocka som jag spanat in. Hade sett klockan på internet och minns att jag visat Magnus den och sagt att jag nog skulle börja spara pengar så jag kunde köpa den någon gång i framtiden. Magnus var måttligt intresserad och kastade bara ett snabbt öga. Måste säga att jag verkligen är imponerad över att han hittat klockan åt mig och att han ens kom ihåg att jag var intresserad av den. Jag menar, jag säger ju ofta att jag vill köpa "den kjolen" och "det halsbandet" osv. Klockan var jag verkligen sugen på så jag blev så himla glad och förvånad när han och Milton gav mig klockan på bb. Magnus är en bra kille och en bra pappa. Jag har haft tur. Och tänk att han har stått ut med mig i åtta år. Det är inte dåligt det ska ni veta.

Milo



Det var riktigt nära, men jag knep ihop benen så gott jag kunde och till slut fick de varsin födelsedag, Milton och Milo. Klockan 00.04 den 21 april kom han, vår lille Milo. Han vägde 3190 gram och var 49 cm lång. Förlossningen var skrattretande enkel och det känns nästan som skryt att berätta om den men jag gör det iaf.

Klockan 16.00 i måndags gick vattnet just när kom ur duschen. Först sipprade det bara lite men efter en stund började det rinna ordentligt. Kl 16.30 hade vi släktkalas för Milton. Jag hade börjat känna av lite  molvärk i magen. Klockan 19 åkte vi in för en kontroll. De kollade inte om jag var öppen. Jag fick välja på att stanna kvar eller åka hem. Jag valde att åka hem. Vi köpte med lite mat från Mcdonalds och käkade medans Magnus började klocka mina värkar som inte kändes så speciellt smärtsamma. Sedan tog jag en dusch vilket var den bästa smärtlindring jag provat. Värkarna blev både kortare och mindre smärtsamma. Magnus sa att det var 3-4 minuter mellan värkarna så vi beslöt oss för att åka in till bb. Vi kom in vid 22.30 och min barnmorska var så snäll och bra. Hon satte ett sånt där bälte runt min mage och kollade barnets hjärtfrekvens och kollade på nån apparat( kommer inte ihåg vad det kallas). Sedan när klockan var lite över 23 så fick jag bada med levande ljus på badkarskanten och ett glas juice brevid mig. Det kändes lite lyxigt. Jag hittade dock ingen bekväm sittställning. Det kändes som om det gjorde ont i rumpan under värkarna. Sedan fick jag två starka värkar i tät följd och jag bad om att få lustgas. Det fick jag inte. Jag hann bara in i förlossningsrummet så fick jag en ny värk och nu hängde jag över Magnus och jag tror att jag slickade honom på armen för jag fick in massa hår i munnen. Barnmorskan bad mig att lyfta på fötterna så att hon kunde lägga under nåt stort papper. Det var inte lätt för jag kunde knappt stå upp. Då fick jag hjälp upp i sängen där jag blev knäståendes med händerna på sänggaveln. Jag kollade på klockan och såg att den var en minut i 12. Bebisens huvud var på väg ut och barnmorskan sa till mig att flåsa och inte trycka på för hon var tvungen att ta hål på hinnorna eftersom Milo hade segerhuva. Sedan fick jag krysta igen och då kom resten av kroppen ut plus massor av vatten. Fick sedan reda på att jag hade haft onormalt mycket vatten. Jag behövde inte bli sydd. Det kändes himla skönt. Sedan ville Milo äta. Han åt i tre timmar. Magnus och jag fick en bricka med goda mackor och dricka. Magnus fick mata mig eftersom jag ammade .

Nu efteråt är jag faktiskt lite mallig över att ha gått igenom förlossningen helt utan smärtlindring. Jo förresten jag tog alvedon när vi fortfarande var hemma. Men jag tror verkligen att avslappning är a och o. Jag frofylaxandades en del men upptäckte att det kändes allra bäst då jag "låtsassov" genom värkarna.

Tack för alla fina kommentarer. Det var jättekul att komma hem och se att det kommit så många kommentarer. Ja just det, jag glömde ju att skriva att jag kommit hem. Orkade inte stanna på bb mer än ett dygn och några timmar. Det blev så långtråkigt. Längtade hem till min säng och min dusch.

Nu är det läggdags. Kram och godnatt.

Milton 3 år

Idag fyller Milton tre år. Grattis till min stora kille. Jag skriver mera en annan dag för vattnet gick vid kl 16. Herregud, idag av alla dagar. Jag ska försöka knipa igen till efter 12 så att de får en varsin födelsedag. Om det går. Jag hade på känn att något skulle hända idag. Tur att jag har filat fötterna och målat naglarna. Och så har jag lockat håret. Sånt som är viktigt innan en förlossning.

En dag kvar som 2 åring



Tiden går så snabbt. Det känns som om det var igår som jag var 25 år och inte hade något barn. Imorgon, måndag 20 april fyller Milton tre år. Min lille skrikande bebis som jag fick amma, rapa och som inte ville sova om nätterna har blivit stor pojke. Det blir inget stort kalas utan endast mina föräldrar och magnus farföräldrar som ska komma och fika lite. Nu håller jag tummarna för att Milton kan få vara ensam om sin födelsedag. Bebisen får inte dyka upp imorgon. Men det är nog ingen fara, för den har ju inte verkat så sugen på att kika ut än så länge. Den blir nog kvar ett tag till.

Grattis till Samuel som idag fyller 3 år. Han bodde i rummet brevid Milton på bb och det är så kul att vi är några i föräldragruppen som har hållt kontakten. Iaf så hoppas jag att Samuel har haft en superbra födelsedag.


På våran lugna gata händer det inte så mycket. Men nu verkar det som om det varit inbrott på dagiset som ligger på vår gata. Det stod hela två stycken polisbilar utanför dagiset i förmiddags och ett fönster var krossat. Undrar vad tjuvarna var ute efter. Pärlplattor, kritor, Cd-skivan med Mamma Mu ? Vad vet jag. Hade de velat ha pengar kunde de ju kommit in på vår gård istället. För där stod vår upplåsta bil med Magnus plånbok fullt synlig på passagerarsätet. Men nej, tjuvarna var tydligen mest på lekhumör och ville ha leksaker. För några pengar finns det oftast inte på förskolorna, endast ett par cd spelare och någon dator. Hoppas att datorena fick stå orörda.


Nu är det visst utryckning. Karlskoga har ju blivit som värsta LA.


Snygga skor


Jag tror att de är från Guccis vårkollektion 2007 så de har några år på nacken. Jag skulle gärna vilja ha dem. Eller några liknande. Snart ska vi till Lidl. Undrar om de har såna skor där. Kanske inte.

Jag var så extremt trött igår. Sov till 8.30 och sedan gick jag och lade mig vid 11 igen och sov middag i två timmar. På kvällen skickade jag Magnus och Milton till Mcdonalds och de fick köpa Ceasarsallad till mig.  Hoppades som vanligt att förlossningen skulle sätta igång på natten men inget hände. Inte ens några små förvärkar kunde det bjudas på. Min mage är så stor att jag skäms när jag går ut. Så jag går inte ut längre. Bara till affären och i trädgården. Hela tiden ska folk kommentera magen, att den är "såå stor" och så frågar de om det är två i magen. Jag blir så grinig. Nu ska vi åka och handla.

Milton är inte lika bråkig som han var för några dagar sen. Han är faktiskt ganska medgörlig nu. För en liten stund sedan sa han till Magnus "Pappa du är söt men dum". Jag hade inte lika stor tur för jag var både ful och dum. Ha ha.

Kom inte på nån bra rubrik



Nu har mina föräldrar tagit hand om Milton så det är lugt här i huset. Magnus ligger och vilar och jag plockar och tvättar (och bloggar). Känns skönt att veta att Milton får en rolig och händelserik dag. Det såg ju inte så lovande ut förut eftersom både Magnus och jag har ont och är sega. Värkarna jag hade försvann.

Igår var Milton hos tandläkaren. Han fick inget klistermärke, som duktiga barn brukar få. Milton vägrade nämligen att öppna munnen. Vi försökte få honom att gapa i 30 minuter men munnen var som ett streck. Till slut tröttnade tandläkaren på oss och vi fick gå hem. Omöjliga unge.

Nu ska jag gå och kissa för femtonde gången idag.

Han gör oss tokiga



Det är inte trots utan nåt annat. Milton driver oss till vansinne. Han lyssnar inte på oss,retas, slåss och nyps. Han säger bajs HELA TIDEN. I varje mening är det majs och bajs. Igår kom droppen. Milton cyklade på sin trehjuling och snabbt gick det. Jag gick brevid honom på vägen. Jag har ont i bäckenet men försökte hålla han fart men märkte hur avståndet ökade mellan oss. Jag ropade till honom att stanna men han bara skrattade och fortsatte cykla. Jag började småspringa medans jag skrek åt honom men han bara cyklade och nu var det nedförsbacke och han nästan flög fram mot stora korsningen och sedan åker han såklart rakt ut i vägen. Jag rusade efter honom men det var redan försent för han åkte ju ut mitt i korsningen och det kom en bil. Tack och lov var den en uppmärksam förare som hade ögonen på vägen och höll hastighetsbegränsningen. Annars vet jag inte om Milton hade levt idag. Eller om en bil hade kommit från andra hållet med. Nu hade han en jävla tur. Jag blev så arg men lugn på samma gång. Jag lyfte upp honom under ena armen och cykeln under andra och bar hem honom. Gissa om han har cykelförbud nu. Jag tror inte riktigt att jag fattade hur illa det kunde ha gått föränn senare på kvällen.  Jag borde nog med ha förståt att jag inte var kapabel till att ansvara för honom ute på vägen när jag har svårt att gå.  

Efter min springtur känns min kropp våldtagen och mörbultad. Mitt redan uppmjukade bäcken känns inget vidare och det värker i rygg och nacke. Kunde knappt gå eller ligga igår kväll. Att sitta gick dock bra. Magnus mår med skit för han har fått magsår eller vad det heter. Har ont i magen och kräks. Stackarn. Jag har fått lite värkar. Det är antagligen bara förvärkar som är lite starkare än innan men jag säger inget om det till Magnus för då blir han nog uppstressad och får ännu ondare. Nu sjunger Milton om "majsen och bajsen" på övervåningen så jag ska nog joina honom.

Finfrämmat



Igår hade jag finfrämmat. Det var Helen och hennes 10 månaders son Alex som kom och hälsade på. Han var så himla söt och glad.  Han charmade med att vinka och säga hej hej och kunde även säga ägg. Det var så kul att få babbla av sig lite. Det är så sällan jag har nån kompis på besök.  Jag är så dålig på att höra av mig till mina vänner.

Jag sov dåligt inatt. Fick gå upp och kissa tre gånger. På kvällen var det livat i magen men inga värkar. I morse såg jag några tecken på att förlossningen eventuellt skulle kunna  vara nära men jag har ingen lust att skriva ut detaljerna kring detta "tecken". Det finns gränser tom för mig. Nu ska jag gå upp och stryka lite. Sen blir det lasange och sedan hämtning av Milton på dagis.

Såhär vill jag bo



Fast gardinerna ser grymt jobbiga ut. Fatta vad mycket kattår som skulle samlas där.  Undrar om min mor skulle kunna tänka sig att sy såna stora långa breda och fluffiga gardiner till mig. Tror inte det, även om hon gillar att sy gardiner och har sytt de flesta i mitt hem.  Hon säger att det är "livskvalite" med nya gardiner. Jag säger att det är "livskvalite" med sex och shopping. Dock inte sex och shopping på samma gång (men kanske på samma dag, ha ha)
Nu ska mamma sy nya köksgardiner till mig. Det blir ljusgröna och somriga.

Idag går jag in i vecka 38. 14 dagar kvar tills bebben ska födas. Fast bebben kanske trivs så bra i min mage att han vill vara kvar därinne. Det skulle inte förvåna mig eftersom han får godis, grädde och chips varje dag. Han kommer att vara sockerberoende redan från dag 1. Nej så illa blir det nog inte. Jag åt väldigt onyttigt när jag väntade Milton med, men han är hälsofreaket i vår familj. Han äter inte godis. Visst, han gillar tanken på godis och blir glad när någon ger honom godis men han äter det inte. Ahlgrens bilar kan slinka ner ibland med det är allt. Däremot gillar Milton sallad och grönsaker väldigt mycket. Han gillar förstås inte bara nyttigheter. Han älskar glass och kakor går också ner. Iaf så hoppas jag att jag ska slippa gå över tiden. Orkar inte gå en hel månad till med denna stora mage. Jag känner mig hemsk och jag ser hemsk ut med dubbelhakor och pluffskinder. Mina ögon sitter så tätt att de ser ut som ett litet ormbett mitt i fejjan.  Hur min ben ser ut ska jag inte ens tala om. Men jag kan ju säga att de inte är bruna, långa och smala.

I mina nya adidas....



ska jag gå mig smal till sommaren. Jag ska gå varje dag. Jag ska dock inte visa mig utomhus i mina osexiga röda plyschbyxor.

Idag hade vi besök av kusin Therese med familj. Vi fick låna deras fina vagga som bebisen ska ligga och drömma sött i.
Vi fikade och sedan lekte Milton med Olivia och de verkade ha jättekul tillsammans. På kvällen grillade vi fläskfile och åt potatisgratäng och tzaziki till. Det var riktigt gott.

Jag längtar så mycket efter bebisen. Jag vill föda nu. Vill inte gå över tiden och klämma ut en 5 kilos unge och spricka jättemycket eller bli klippt och sydd med 70 stygn. Jag längtar efter att få amma och sköta om min bebis. Det ska bli så spännande att se hur den ser ut, vem den är lik och vad den har för hårfärg. Jag har packat BB väskan. Ska lägga ner mina sexbyxor (de röda plyschisarna) och neccessären så är jag redo att åka till BB. Jag är så himla redo. Det är bara värkarna som fattas.

En blå skål



Svärmor Raija fick så himla fina skålar och vaser i grönt  från Duka i födelsedagspresent att jag blev sugen på att skaffa en liknande skål. Fastnade för denna fina blå skål. Hade helst velat ha en lite större att använda som salladsskål men i blått fanns endast denna kvar. Den får bli bra som chipsskål. Ska köpa mer blå skålar i olika storlekar från samma serie när de får in fler. Skålen kostade bara 119 kronor.

Vädret har varit underbart idag. Jag lyckades sträcka mig i ljumsken när jag jagade Milton som smitit ut i bara pyjamasen så jag har knappt kunnat röra mig. Fick jätteont i båda benen, uppe på insidan av låren. Jag har fortfarande göööront. Nu ska jag halta ut i köket och göra en macka.

Svärmor fyller 60



Igår var det kalas för svärmor som fyllde 60 år. Det var kul och maten var god. Magnus var nykter eftersom han ville kunna köra till bb om det skulle bli dags att föda. Milton var lugn hela kvällen. Det verkar som om han fortfarande känner sig sliten efter de dagar han var sjuk i början av veckan. Det var himla kul att träffa Fia, Emelie och Jonas från Göteborg. Brukar bara se dem ca 2 gånger om året. De hade med jättesöta kläder till bebben.

Det var länge sedan



Men jag har inte glömt bort bloggen. Jag har bara inte haft så mycket att skriva om den senaste veckan. Milton har äntligen tillfrisknat men är fortfarande lite trött och hängig. Jag har inte haft några mer förvärkar men magen har sjunkit ännu mera.
Igår var på Lingon och Blåbär klädparty. Kläderna var mest lek och dagis kläder. En del var inte så roliga medans vissa av tjejkläderna var jättefina. Jag köpte ett par tuffa shorts till Milton. Ulrika som var värdinna bjöd på helt oemotståndlig fruktsallad.  Carin hade med sig hallonbladste som jag fick av henne. Det ska tydligen sätta igång förlossningen. Teet såg allt annat än aptitligt ut. Det liknade mest knark eller innehållet i en dammsugarpåse. Det smakade dock jättegott. Nu ska jag till posten och kanske en liten snabbis på stan. Bloggar mera sen.

Still ill



Miltons feber har inte gett med sig än. I natt hade han 40 grader och var som ett element. Han brukar vara ganska pigg trots hög feber men inte denna gång. Han är orkeslös och ligger ner hela tiden. Som tur är så har vi inte längre några problem att få i honom vätska. Alvedon tar han med som han ska.
Min förvärkar var som tur var just bara förvärkar. De försvann innan jag la mig igår och sedan har jag inte kännt något mer.  Himla skönt, fast jag hoppas att bebben inte stannar i magen en hel månad till.

Blommigt porslin



Blommigt porslin har tillhört favoriterna i flera år och nu har jag rensat i köksskåpen och hittat tallrikar jag nästan glömt att jag hade. Jag kunde inte låta bli att fota några av dem. Det är inte ofta jag äter på dem men jag blir glad bara av att titta på dem. Jag har också passat på att rensa bort massor av porslin som jag hoppas att kunna sälja på någon loppis i framtiden.

Snuttis



Här är en bild som min sjuke snutt blir glad när han får se. Hans feber hade stigit lite och han ligger och viskar för sig själv och är så varm och rödblommig. Vi fick i honom alvedon utan besvär men han vägrade dricka någon vätska. Erbjöd honom vatten, saft, cola, mjölk och välligt men inget ville han ha.

Nu dricker han lite saft, tack o lov. Dags att sova. Godnatt.

Milton sjuk och haltandes



Igår hade jag besök av en sådan här liten rackare. Det är inte ofta jag ser en bokskorpion men när jag väl ser en så är det oftast i badrummet. Jag låter dem alltid vara för de är bra kryp. De äter nämligen mindre trevliga kryp som löss och kvalster. Och så tycker jag att de ser ganska häftiga ut med sina långa krabbklor.

Idag skulle vi ha åkt till Lek & Bus landet i örebro. Milton ramlade dock och gjorde sig illa i foten igår så vi beslöt oss för att ägna dagen åt lite lugnare aktiviteter, nämligen shopping i örebro. Vi skulle hämta babyskyddet och handla lite på biltema och rusta. Det gick väl sådär för Milton haltade och ville helst bli buren. Han klagade på att han hade ont i benet ( och inte i foten). Han verkade inte alls pigg och när vi kom hem tog jag feber på honom. Han hade 39.7. Stackarn. Han fick alvedon och sedan somnade han i sin säng. Nu har han visst vaknat så jag ska ta hans feber igen och förmodligen stoppa i honom lite mer alvedon. Jag har haft lite förverkar nu ikväll. Hoppas verkligen att de stannar av. Det är verkligen inte läge att föda barn nu när Milton är så sjuk ( och halt)

Torsdag 26 dagar kvat till bf

Dagarna går fort och snart är det dags. Jag känner att det händer nåt i kroppen. Att den förbereder sig för förlossning. På nätterna vaknar jag ofta med värk i ljumskarna och benknotorna som är i skinkorna (bra förklaring va, jag borde bli läkare). Mådde illa och hade ont i magen i morse så Magnus fick ta Milton till dagis. Nu mår jag bättre så jag och mamma ska till stan och kolla efter en present till kusin Therese som ska uppvaktas på söndag. Jag vet vad jag vill köpa men frågan är om det finns kvar i butiken.

Det blev bra med nya kyl och frysen och inbyggda micron. Det är fortfarande stökigt i köket så jag tar inget foto och visar er än. Men det känns himla bra att ha en STOR kyl och en STOR frys. Jag menar, snart är vi ju fyra i familjen och då gäller det att ha en välfylld frys och kyl.  Gud vad jag skryter om frysen och kylen. Som om jag vore den enda som ägde det. Som om det vore en lyx som bara vissa hade råd med. Ja ja, jag ska snart lugna ner mig, jag lovar.

Det är 10 grader varmt idag. Nästan sommar.

RSS 2.0