Gott nytt år



Middagen är avslutad och Milton har somnat. Han var livrädd för smällarna. Just nu smäller det för fullt här omkring och jag håller tummarna för att han inte ska vakna och bli rädd och ledsen. Coccos är med rädd och har gömt sig under soffan där han ligger och ger ifrån sig konstiga läten.  Vi åt oxfile. Det var jättegott. Magnus gjorde världshistoriens värsta rödvinssås så jag fick slänga ihop en tzaziki men det funkade bra. Förrätten bestod av  skivad mozzarella, tomat och olivolja, vinäger och lite rödlök. Till äfterrätt blev det marängtårta med hallon. Jag åt såklart mest.

Nu blir det ingen mer bloggning idag. Jag antar att jag är ganska ensam om att sitta och blogga på självaste nyårsafton. 

Gott nytt år på er.

Nyårsafton



Idag är det nyår. Nyårsklänningen jag skulle ha på mig har jag växt ur. Provade min motorcross (crosstrainern) men fick sammandragningar. Fortsättning följer efter middagen

Jullov



Det är så härligt att vara ledig från jobbet. Vi har inte gjort något ansträgande sedan jul, bara tagit det lugnt. Jag har fördrivigt tiden med att äta, äta och äta. Mest choklad och chips har det blivit. Jag törs inte ställa mig på vågen. Nu när jag varit ledig i en vecka så har jag haft tid att tänka, och jag har äntligen fattat att jag ska ha en liten baby. Att Milton ska få ett litet syskon. Jag har inte riktigt haft tid att tänka på det förrän nu. Veckorna har gått så fort denna höst och jag känner att jag inte hunnit förbereda mig på att bli mamma igen. När jag väntade Milton så hade jag massor av tid att läsa om förlossningen och förbereda mig mentalt osv. Denna gång har jag jobbat heltid, varit ensamstående under veckorna och haft en energisk två åring att ta hand om så tiden har inte räkt till. Men som det ser ut nu så blir det inget jobb förrän på fredag så jag har gott om tid att läsa mina gravidböcker och tidningar. Magnus ska inte ut och resa så mycket i vår utan kommer mest att jobba hemma. Det ska bli skönt.

Min mage har blivit stor och jag känner mig som en flodhäst som vaggar fram. Jag flåsar och stånkar och får ibland lite svårt att andas. Blir nästan svimfärdig när jag går i trappor och jag är ju bara i vecka 23. Jag antar att jag kommer att rulla fram i vecka 30. Gissa om jag ska ansöka om havandeskapspenning. Det är svårt att få det men jag ska iaf göra ett försök.

Imorgon blir det nog ett besök på biblioteket. Magnus och jag måste komma på något gott att laga på nyår. Vi ska fira bara vi tre i familjen och det ska bli himla skönt att bara vara hemma och mysa. Förra året gjorde jag misstaget att släppa ut katterna på kvällen och sedan kom de inte in. Jag fattade att de låg och tryckte någonstans och var livrädda för nyårssmällarna och till slut fick Magnus och jag ge oss ut och leta. Vi hittade dem i trädgården och de små stackarna var alldeles skräckslagna och Coccos hyperventilerade. I år får de stanna inne.

Mogen som en 7-åring är jag.....



Och just därför så känner jag ett stort behov av att få visa upp vad jag fått i julklapp. En rosa sladdlös dammsugare från Electrolux fick jag av mor o far samt några riktigt bra ansiktsprodukter från Lancome och concealer från YSL. Av min kärw sambo fick jag den röda väskan, en crosstrainer och en sminkbox från Too Faced. Sminkboxen var tyvärr inte riktigt så bra som jag hoppats på. De 6 läppglansen var kanonbra men ögonskuggorna var ett skämt. Nästan inget pigment men däremot stora glitterkorn. Jag blev faktiskt förvånad eftersom jag bara hört och läst positivt om Too Faced.  Jag är ändå nöjd med boxen. Milton var också mycket nöjd med sina klappar. Han lekte med sina nya leksaker hela dagen och kvällen.

Snart julafton



Jag har fortfarande inga julkänslor. Men jag jobbar fortfarande stenhårt på det. Har tagit fram nya juldukar och juliga kökshandukar, druckit te i fina jultekoppar och ätit ischoklad. Jag har t.om tagit fram Selma Lagerlöfs bok "Den heliga natten". Nej jag läser inte Selmas böcker vanligtvis utam mer lättläst tantsnusk och typiskt okulturella tjejböcker, men ikväll gör jag alltså ett undantag.

Det var kaos på stan idag. Vi skulle ut och köpa några julgrupper samt lämna tillbaka ett par jeans och fy vad folk det var. Att få en parkeringsplats var nästan omöjligt. Att ta ut pengar i bankomaten var ännu mer omöjligt eftersom pengarna verkade vara slut i de flesta. Här i stenålderstaden Karlskoga kan man nämligen  fortfarande inte betala med kort i vissa affärer och resturanger. Vi såg den just nu mycket omtalade  Bengt- Åke Gustavsson (tre kronors förbundskapten?).
-Ä du högfärdig eller, kläckte någon gubbe ur sig när Bengt-Åke gick förbi. Så typiskt Karlskogingar att inte kunna ta att någon är lite känd eller lite rik eller sticker ut på något annat sätt. Ett annat exempel är Sten Nilsson i dansbandet Sten& Stanley som tydligen har ett väldigt flådigt hus. Folk ojar sig över att han har sånt lyxigt hus -ojojoj vad ska han med ett sånt stort hus till, eller -Det där huset är ju alldeles fööör stort.Jag skulle aaldrig vilja ha ett sånt stort hus. Att folk orkar att hålla på. Men jag antar att det är såhär i fler småstäder.

Nej nu ska jag slå in julklappar.

Förresten, eftersom det är jul och jag känner mig extra snäll så bjuder jag på några tjockisbilder på mig själv. Jag gillar inte att vara med på bild men gör ett undantag idag eftersom jag både har sminkat mig och borstat håret idag. Om ni tycker att jag ser lite biffig ut är det för att jag blivit lite biffig. Jag törs inte tänka på hur jag kommer att se ut om några månader. Som en vandrande fettvalk med barnvagn.

Morgon i bohult



Såhär såg det ut hos oss i morse. Kolla in himmelen. Visst ser den häftig ut. Igår klickade jag hem min första beställning från H&M. Jag har inte beställt därifrån förut. Har mest dåliga erfarenheter när det gäller att beställa kläder från kataloger. Nu kunde jag dock inte motstå att beställa och jag håller tummarna för att de kläder och skor jag beställt kommer att passa.

Jag kan knappt fatta att det är julafton imorgon. Jag har inga som helst julkänslor. Ingen snö och katthår i soffan. 1000 klädesplagg som behöver strykas och jag mår kasst eftersom Milton smittat mig med någon förkylningsbacill. Men jag tror de rätta julkänslorna kan infinna sig bara jag anstränger mig lite.

Gårdagens Örebrotripp blev kort men lyckad. Ett bronzing puder från Shiseido inhandlades samt en body butter,deo och en pojktröja från Zara. De har så fina skor och kläder på Zara att man blir alldeles sjuk. När graviditeten är över ska jag gå till Zara och slösa bort varenda liten mammapenning. Det var jättemycket folk i Örebro och bilförarna var som tokiga.

Ut och shoppa (och sprida baciller)



Idag kände jag mig som en människa igen (en mycket trött människa) så jag tog en liten tur till stan och köpte de sista klapparna. Det var ganska lugnt på stan, förutom på café Paris där det alltid är fullsatt. Jag hittade en klänning på HM som jag ska ha på julafton. Jag vill att gravidmagen ska försvinna. Det verkar som om de flesta tycker att det är så fint och mysigt med stora gravidmagar. Jag tycker inte det. Visst, det är mysigt när det sparkar men jag tycker ändå inte att det är fint (på mig). Den är ju bara i vägen och alla kläder sitter ju knasigt.

Det blir antagligen en tur till örebro imorgon om ingen i familjen får kräksjukan. Jag tror inte att det blir något jobb för mig för jag är ju sleten fortfarande och smittar säkert ner barnen. Men en liten örebrotur finns det alltid ork för :) Jag har inget jobb inbokat och jag har svårt att tro att det skulle behövas några vikarier såhär innan jul.

Jag var helt säker på att jag kastat bort ultraljudsfotona på babyn i magen men Magnus hittade dem förut. Jag hade gjort misstaget att lägga dem i ett gammalt nummer av Cosmopolitan för att fotona inte skulle bli förstörda och sedan så hade jag glömt vilken tidning jag lagt dem i. Tack Magnus. Puss puss.

Ny fotölj



Nu har vi äntligen hittat en ny fotölj. Är den inte bara så oemotståndlig. Den är så stilren. Så minimalistisk. Kan tänka mig att ni är bra avundsjuka nu.

Inte så pigg idag



Ganska söt liten bebbe.

Jag vaknade i morse kl 4.29 av att jag plötsligt kom ihåg att jag inte blåst ut det ljus som stod på ett bord på förskolan jag jobbat på dagen innan. Hjärtat for upp i halsgropen och jag blev livrädd att jag bränt upp hela den stora gamla förskolan som antagligen är k-märkt. Jag kunde inte somna om utan låg och tänkte på detta och började må lite smått illa. Sen gick jag ner på toan och spydde och svimmade. Sen spydde och svimmade jag igen. Sen har det fortsatt så hela långa dagen. Jäkla vinterkräksjuka. Jag oroar mig för bebisen i magen som inte har fått nått att varken äta eller dricka idag. Nu har jag dock fått i mig några klunkar avslagen coca-kola, vilket ska vara bra för magen. Jag hoppas att Milton slipper att bli smittad. Det skulle inte vara kul om han blev sjuk till jul. Magnus behöver jag inte hålla tummarna för. Han blir aldrig smittad.
Det verkar inte som om jag brännt ner förskolan. Det var ju någon som svarade när jag ringde och sjukanmälde mig. Det tar jag som ett bra tecken.  Just den förskolan är jättegammal och var tidigare ett barnhem. Barnhemmets föreståndarinnas rum finns fortfarande kvar på vinden. Hela byggnaden är lite spooky och jag skulle verkligen inte vilja vara den som kom först på morgonen eller den som gick hem sist på kvällen. Det knakar en hel del i de gamla trapporna. Det gör det ju ofta i gamla hus men fy vad läskigt iaf. Något som är mindre läskigt är att pappa bott på barnhemmet när han var liten.

Grattis Anna



Ett jättestort grattis till Anna Lindberg (Karlskogas stolthet) som väntar sitt första barn. Om jag räknat rätt så ska hon föda typ tre veckor efter mig, så det blir en liten majbebis.

Lite degig och har sömnbrist



 Magnus var ute och partade igår. Först julbord på Kupolen och sedan på Harrys. Han kom hem vid två och sedan var vi vakna i ett antal timmar eftersom Milton vaknade till och började sparkas och tjata om att "gå ner" och "kissa lätten" osv. Sen kom en jävla snöplog och körde omkring på vår lilla gata hur länge som helst. Det lät som ett världskrig. Vi somnade väl om någon gång efter 4. Idag fick jag mig ett gott skratt när Magnus berättade om gårdagen på Harrys. Nån klantskalle hade ställt ett glas öl på golvet medans han/hon dansade och Magnus lyckades såklart sparka till glaset med full kraft så att glaset flög upp i luften och krossades sedan mot golvet så att det blev glassplitter och öl över hela dansgolvet. Magnus själv gjorde allt för att se oskyldig ut. Sedan passade han också på att trampa omkring på någon stackares jacka som denna hade lagt på golvet i mitten av den ring som han och hans vänner bildat medans de dansade. Förresten, är det inte lite 90-tal att stå i en stor ring och dansa (och lägga sina små handväskor i mitten). Så gjorde man när jag var ute i svängen. Det var lääänge sen.

Jag minnsnär jag var i 18-års åldern och ofta gick ut och festade. Jag såg ner på de 25-åriga tanterna som hade fluffig sprayad lugg och småpermanentat hår och liten väska med lång axelrem som låg som slickat mellan hängtuttarna som guppade i takt till musiken. Allra mest såg jag ner på dem som bar en sån där pytteliten ryggsäck. Det var verkligen ett stilbrott. För att inte tala om de tjejer som hade mörk finkavaj eller skor utan klack. Själv ansåg jag mig vara mycket stilmedveten. Jag inser att om jag skulle gå ut på statt nu så skulle 18-åringarna se på mig på samma sätt som jag såg på de lite äldre tjejerna när jag var 18. Jag skulle vara så hopplöst otrendig. Frågan är om jag skulle bry mig. Jag tror faktiskt inte det. Självklart skulle jag vilja vara ung, snygg och smal men jag vet att jag mår bättre av att inte lägga ner för mycket tid och tankar på mitt yttre. Fast lite mer kunde jag allt anstränga mig utan att det skulle skada. Men det viktigaste är ändå min familj. Och med ett heltidsarbete och en sambo som ofta bara kommer hem på helgerna så finns inte mycket tid över för shopping och skönhet. En snabbdusch då och då får räcka :) Nu ska jag börja tjata på Magnus om att Wongsmat är ett måste ikväll. Om ni är nyfikna på Wongs så har de en hemsida www.wongs.se som är värd att besöka.

Lyxlunchen



Här kommer den efterlängtade bilden på lunchen som bestod av några härligt gyllenbruna fiskpinnar och fluffigt pulvermos. Lite skivad gurka fick också plats på tallriken och vi sköljde ner fiskpinnarna med god mellanmjölk. Till efterrätt åt vi ett varsitt ballerinakex.

En blivande snickare



Milleboy var feberfri idag så det blir dagis för honom och dagis för mig imorgon.
Det var vardagslyx på hög nivå då jag lagade en riktig lyxgourmetlunch. Jag är en svensk variant av Nigella.
När jag ropat några gånger att maten var klar och Milton fortfarande stod på samma trappsteg och inte verkade komma någonstans så fick jag gå upp och hämta honom. Att han inte kunde röra sig så bra var för att fickorna var proppfulla med verktyg. Han är precis som sin far. Magnus kan sätta sig på vad som helst utan att märka något eftersom han JÄMT har fickorna fulla med skit och andra nödvändigheter. Han har suttit sönder var enda kontokort han ägt. Till och med det bortsprungna bankomatkortet som jag hittade bakom skohyllan tidigare idag var sönderknäckt.  Ok, nu kom jag visst in på andra saker än det jag skulle skriva om. En bild på den lyxiga lunchen kommer i nästa inlägg.  Ni kanska t.om kan få receptet.

Dagens bästa make-up tips



Har ni sett en sådan naturlig make-up i jordnära färger. Passar perfekt som vardags make-up. För dig som vill se classy ut.

Japp, jag vet det mesta om smink.

Mille i rullstol

Eftersom Milton hade feber igår så fick jag vara hemma med honom idag. Vid sjutiden igår kväll så hoppade han från vardagsrumsbordet och sedan dess har han inte gått riktigt som han ska. Han har mera haltat fram och haft svårt att ta sig uppför trappor. Så när jag i förmiddags ringde till vårdcentralen sa hon jag talade med att Milton absolut skulle åka till akuten.  Så idag har vi alltså spenderat många timmar på akuten. Milton klämdes på, röntgades och fick åka rullstol. Han var så duktig, men lite rädd när han skulle röntgas, eftersom jag inte fick vara med i samma rum eftersom jag är gravid. De hittade inget fel på honom. När vi kom hem hade han feber igen. Lille gubben.

Nu ska jag lägga mig eftersom jag öppnar kl sex imorgon.  Mamma kommer och sitter barnvakt en stund men jag ska nog be att få gå hem på förmiddagen så jag kan ta hand om min lille sjuke och haltande pojke.

Pappa fyllde år idag. Grattis pappa.

Helg med dop och sjukdom



Igår (lördag) var det dop i Tyresö kyrka. Kusin Sannas två söta tvillingpojkar var det som döptes. Magnus och Milton följde inte med för de var förkylda. Idag är Milton sämre, med feber och en öppen kran till näsa.
Jag åkte med mamma och pappa till Stockholm och innan dopet blev vi bjudna på lunch av mosterGunnel och Björn. De hade köpt en stor julklapp till Milton. Så himla snälla de är som tänkte på honom när de redan har så många barn att köpa till.  Sedan bytte jag kläder och vi åkte på dop. Jag lyckades ha sönder min fina tunika i bilen så jag såg ut som en trashank . Dopet var jättefint och efteråt åkte vi till en lokal och käkade och fikade. Jag har inte med några bilder på pojkarna eftersom jag inte frågat föräldrarna om det är ok. Men jag kan lova att de var riktigt supersöta.

Imorgon blir jag hemma från jobbet med febernisse men jag hoppas verkligen att komma iväg på tisdag. Jag trivs så bra på det stället där jag är nu.  Nej nu kan jag inte skriva mer för Mille ska låna min dator och kolla på teletubbies eller Tomas tåget.

Bye så länge.

Tractor-pulling i trädgården



Gardinerna ska bytas och den halvt uppätna blomman ska bytas mot en sån där röd julblomma. Sen blir det nog jullikt i köket. Egentligen vill jag bara visa upp mina fina ljusstakar som jag jagat efter i två år. I år fick mamma tag i dem åt mig. Tack mamma.
Det är verkligen läggdags nu. Har varit vaken sen 3:30 i morse och det börjar kännas.Jag är förvånad att jag haft såpass mycket energi idag. Jag trodde verkligen att jag skulle spy av trötthet, men allt har gått så bra idag. Har tvättat två maskiner. Bäddat rent i sängarna sorterat tvätt och pysslat massor. Jag har t.om kört bil idag, fast det gick väl sisådär. Ingen dog som tur var,men gräsmattan är förstörd och bilen är lerig. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Jag skulle bara backa lite men fastnade i gräsmattan och däcken rullade fast jag kom ingen stans. Det lät lite konstigt om bilen. Magnus säger att det ser ut som ett festivalområde här ute nu. Eller som om nån har kört tractor-pulling. Skyttegravar snacka han om med. Jag tycker att  han överdriver lite.

Snäll förälder



Som dagisvikarie stöter man dagligen på alla sorters föräldrar. Vissa är ok, vissa är inte så trevliga och vissa är hur gulliga som helst. En av de allra trevligaste mammorna jag har träffat i jobbet är Pialill som i Fredags hade med en påse till mig. I påsen fanns en träning DVD, en profylaxbok , ett häfte och en mammabarn olja.  Gissa om jag blev glad. Jag hade ju tänkt att köpa just den boken men nu slipper jag det. När jag väntade Milton så gick jag och Magnus på profylaxkurs och jag blev  verkligen jätteintresserad av att lära mig att andas rätt och slappna av under förlossningen. Det skulle nämligen ta bort smärttopparna under värkarna. Och det funkade faktiskt jättebra. Jag slapp ta ryggbedövningen som jag fasat över och nöjde mig en morfinspruta och andades mig genom hela förlossningen. Allt tack vare att jag lärt mig profylax. Men det gäller att öva öva öva. Det ska bli så kul att träna med dvdfilmen. Magnus ska självklart träna med mig. Fast det vet han inte om än.

Gravid och allmänt förvirrad

Jag fattar inte att jag lyckas med att tappa bort mina nycklar minst en gång om dagen.  Jag har stenkoll på dem hela morgonen men så fort jag ska dra iväg till jobbet är de borta. I morse försvann de som vanligt och jag hittade dem en stund senare invirade i en av mina halsdukar. På väg till jobbet spydde jag medans jag cycklade. Sedan när jag kom till jobbet och skulle ta på mig inneskorna upptäckte jag att jag tagit med två olika skor. Vissa dagar går allt fel.

En rolig sak var dock att jag fick ett tvåveckors vik på den förskola där jag jobbade förra veckan . Den som ligger så pass nära att jag kan promenera om det är för halt eller snöigt för att cyckla. Det kändes dock lite taskigt mot det stället där jag egentligen skulle ha varit hela denna vecka. Som tur var hittade de en annan tjej som kunde ställa upp.

Nej nu är klockan fem i åtta och det är läggdags för jag ska upp kvart i fem imorgon bitti. Är ni avundsjuka? Nej jag trodde inte det.

RSS 2.0