Liten sjuk gosse



Milo har fått sin första förkyning. Han har haft så trånga gångar i näsan sen han föddes och nu är det såklart extra besvärligt. Ledsen är han med och äter inte så mycket. Det blir ingen tur till öppna förskolan som vi hade planerat. Milton är nog med på gång att bli förkyld. Vi hade bjudit hem hans bästa kompis Elias imorgon men det får skjutas upp några dagar.

Dockskåp



Milton sa för en tid sedan att han ville ha ett dockhus, och jag kom att tänka på att jag hade kvar mitt gamla dockskåp hemma hos mamma och pappa. Nu står dockskåpet hemma hos mig och Milton är överförtjust. Lite möbler fanns kvar från när jag var liten men det mesta var trasigt. Några dockor fanns inte kvar så jag fick gå till leksaksaffären och köpa en uppsättning dockor för 269 kr. Dyyyrt. Ville köpa med lite nya möbler men det kostade med ganska mycket så Milton får leka med gamla trasiga. Nu är det så att vi behöver mera möbler till dockskåpet så om du har några att sälja eller vet var man kan köpa gamla dockskåps grejer så säg gärna till. Se er chans att tjäna lite pengar på era gamla grejer som ligger och skräpar i er källare.

Bakning och shopping



Den lilla föräldrapenningen kom idag. En liten summa som ska räcka nästan till oktober.  Men som ni kanske förstår så drogs jag som en magnet till Karlskoga city och satte sprätt på pengarna.  Lite nya kläder till pojkarna blev det förstås trots att de inte behövde nåt. Ett par häftiga skor med diamanter köpte jag till mig. De var nedsatta från 599kr till 199kr. Magnus tyckte de såg ut att kosta 50 kr. Jag tyckte ju att de var lite coola men jag har väl noll koll när det gäller skor utan klack. Milton har fått en superbra present av mormor och morfar. 14 små burkar med leklera. Han har bakat flera timmar.

onsdag

Det är regnigt och mulet idag men jag känner mig på bättre humör än på länge. Fick några fina kommentarer till förra inlägget vilket var uppmuntrande. Om ett par timmar kommer Emma med sin lilla Nova och det blir kul. Jag får nog ta och leta fram min röda plyschisar så att Emma känner igen mig. Hon har ju typ inte sett mig i något annat.

Ångest

Fy vad trist detta inlägg kommer att bli för er stackare som läser detta men jag måste skriva av mig lite i denna nätdagbok.
Jo det är så ensamt, stressigt och trist på samma gång att vara ensam på kvällarna. Nätterna känns lite bättre men kvällarna är så ångestframkallande. Småsaker blir till stora saker. Stressar över allt jag ska hinna med och är allmänt negativ.O så är jag hela tiden orolig att få oväntat besök morgonen därpå. Väntat besök är alltid kul. Oväntat besök är inte kul när man inte hinner ha fräscht (eller vara fräsch). Stökigt gör inget men odiskade stekpannor och gammal frukost känns inte kul att visa upp. Imorgon kommer Emma och Nova och det ska bli så kul. Hade planerat att följa med dem på Me&I party men vill inte dra med mina kvällströtta söner så vi får strunta i det. Jag hoppas ni förstår vilken otrolig uppoffring det är att låta mina barn gå före mitt shoppingbehov :).

Här kommer lite mer negativ info.

1. Drömmer lite mardrömmar. Hade två inatt. Den ena handlade om självmord.
2. Jag har börjat tappa håret.
3. Jag stavar sämre än vanligt.
4. Gubben som skulle komma med grus dök aldrig upp. Jag väntade hela dagen på honom.
5. Jag har haft ont i magen i två långa veckor.
6. Jag är såå hungrig på kvällarna och måste äta massor för att klara av natten.
7. Det är Boyz ll Men på tv med låten End of the road. Tack så mycket, nu kommer den att sitta fast i mitt huvud som ett elakt virus.
8. Jag har klipptid på fredag men kommer antagligen glömma att gå till frisören.
9. Idag när en tjej på Öppna förskolan frågade mig vad Milo hette så fick jag hjärnsläpp och glömde helt bort vad han hette. Det tog flera sekunder innan jag kom på vad han hette. Det är helt okej att glömma bort sin sons fyra sista siffror men det är inte ok att glömma hans namn.

Nu ska jag lägga mig och hoppas på att få sova mer än fyra timmar.

Imorgon ska jag bli lite positiv.

Kvinnlig nanny



Om Magnus fick i uppgift att skaffa nanny skulle det antagligen inte bli en manlig nanny. Det skulle nog bli nån Carrmen Electra bimbo som skulle gå iklädd bikini ända till jul. Fy vilken hemsk tanke.

Nanny sökes



Eftersom Magnus är borta så mycket så kom jag på den briljanta idén att skaffa någon som kunde hjälpa mig att ta hand om barnen. En Au-pair, eller nanny. Och eftersom de saknar en man i huset så tänkte jag att en manlig (engelsk) nanny vore perfekt. En ung nanny måste det vara så att orkar leka med min energiske treåring. Sådär runt 23 är lagomt. Jag kan ju inte betala så mycket men mat och husrum måste väl räcka som betalning. Undrar om Robert Pattinson är intresserad av att bli nanny?

Gör mig rik, snälla tradera



Ni som följt min blogg vet att jag har shoppat en del i sommar. Ganska skitmycket faktiskt. Nu får jag lida för det.
 Massor av fina höstkläder trängs i affärerna men jag kan bara titta, inte köpa. Rätt åt mig kanske. Jag gräver i mina lådor och lägger ut kläder på tradera i hopp om att få några slantar. De fina skinntossorna ligger ute just nu men bara en har bjudit på dem. Hallå, ser inte folk vad oemotståndliga de är.

Snart är måndagen över och den har gått smärtfritt. Imorgon börjar Milton dagis. Här är en kom ihåg lista till mig själv.

1. Kör ut bilen och parkera den nån stans där den ej är i vägen för lastbilen.

2. Ta ut pengar och ge till gubben som kör lastbilen.

3. Packa ner regnkläder och extrakläder till Milton. Märk alla kläderna.

4. Gå till babycafe.

5. Ring Emma.

6. Beställ tid för klippning.

7. spendera inte så mycket pengar.

Twilight



Jag hade länge tänkt att strunta i att se Twilight eftersom jag läst boken men till slut kunde jag inte låta bli. Jag har ju hört att det ska vara den bästa kärlekshistorien sedan Titanic. Dessutom har det ju varit ett väldans tjat i media om Robert Pattinson (som ni vet om ni inte har legat i koma det senaste halvåret). Filmen var rätt bra (trots att den saknade sex). Boken var dock lite bättre (trots att den också saknade sex). Robert Pattinson inte jätteful. Jag är jättesugen på att läsa de resterande tre böckerna i serien. Och när jag har läst ut dem så blir det tantsnusk och romaner.

Imorgon fyller Helen år. 31 balla jordsnurr runt solen blir hon.

Inte som vilken tonnårstös som helst



De flesta 18 åriga tjejer har fått bröst. Men somliga har fått mustasch istället.
Vad tror ni. Är Castar Semenya en tjej eller kille?
Jag vet inte men jag tycker lite synd om henne. Om hon är 100% kvinna så känns det säkert förnedrande för henne och hennes familj att så många tvivlar på det. Men håll med om att hon ser en aning maskulin ut.

Tisdag 18/8



Hittade en sån härlig godisbild.

Jag somnade inte förrän efter kl ett igår natt så det blev inget babycafé för mig och Milo idag. Det gjorde inte så mycket. Jag ska verkligen försöka röja upp idag. Kläder, skräp, leksaker och katthår ligger överallt här hemma. Varför har jag så svårt att hålla lite städat för? För att jag är ett stort barn som hellre står och sminkar mig en timma istället för att snygga upp hemma ? Ja förmodligen är det så. Jag kan inte gå igenom ett rum utan att stöka till. Jag skulle antagligen inte kunna gå naken igenom ett tomt rum utan att det skulle synas att jag gått  där. Jag skulle väl lyckas att repa golvet med tånaglarna, kissa på mig eller tappa håret. Jag lämnar alltid spår efter mig. Nej vad äcklig jag är. Nu ska jag iaf passa på att stryka lite eftersom Milo sover. Sedan blir det shopping på Lindex. I love Lindex.

Min mobil har hittat hem igen. Inga missade samtal hade jag. Inte ens ett litet sketet sms hade jag fått. Så kan det gå när man är opopulär.

Big boys



Milo väger lite över 7 kilo nu. Han är en riktig knubbebebis.
Idag öppnade öppna förskolan och Jag och barnen drog dit på eftermiddagen. Det var riktigt trevligt och imorgon ska jag och Milo dit igen för då är det babycafè. Nu ska jag leta efter min mobil som sprungit bort. Jag kan inte ringa den för den är på ljudlöst. Typiskt.

Tjuvstartade



Jag vet att bebbarna ska vara 4 månader gamla när det ska smakas något annat än tuttemjölk eller mjölkersättning. Men jag kunde inte hålla mig eftersom jag den senaste tiden tyckt att Milo sneglat så längtansfullt på den mat jag smaskat på. Så idag fick han för första gången smaka på majspurè och han blev alldeles salig. Först var han mest förvånad över en ny smak och en annan konsistens än den han var van vid. Sedan åt han nöjt och gapade så fort skeden närmade sig hans lilla rosenknoppsmun.  Han åt som om han hade fått svälta de senaste dagarna. Var jag för långsam med skeden så skrek han och när han fick majspurèn i munnen så njöt han medans han smackade och åt. Imorgon ska jag införskaffa lite mer barnmatsburkar till min lille prins.

skorna

Hur kunde jag glömma att skriva om de fina rosa skorna med strasstenar på som var på bilden i förra inlägget.  Jag antar att jag blev distraherad av Milo som hade tröttnat på att han inte fick min fulla uppmärksamhet. Skorna kommer iaf från Bianco och kostar 500 kronor.  Jag testade dem i örebro förra veckan men tyvärr var de inte lika sköna som de var snygga. De kanske sitter bättre på någon som inte har breda anklabbar som jag har utan lite smalare fossingar.  De fanns även i turkost, och svart.

Tisdag 11/8



Nu är det inte många dagar kvar tills Milo är 4 månader och kan börja med små smakportioner. Jag tycker att det ska bli så spännande att se om han gillar lite nya smaker eller om han ratar allt. 

Mycket har hänt sen sist jag skrev. I fredags var familjen till Eskilstuna och besökte djurparken och nöjesparken. Milton var inte så intresserad av djuren men att åka karuseller var verkligen en hit. Milo skötte sig bra. Han är så lätt att ha med när man ska någonstans. Han krånglar sällan.
På lördagen var det kräftskiva i stugan. Det var mycket trevligt men som vanligt så kändes det som man inte hann prata med de andra. Jag var nästan döv på ena örat och hörde dåligt på det andra så jag kunde liksom inte koncentrera mig på vad det pratades om utan satt mest i min egen värld. Milo var inte lika nöjd som han brukar. Det var väl miljöombytet han reagerade på. Magnus festade till ordentligt kan jag lova. Han blev så jobbigt full och ville sjunga ur snapsvisehäftet  HELA TIDEN.  På vägen hem fick vi stanna så att han kunde gå ur bilen och spy. När vi kom hem hade jag tre barn att natta. Jag var lagomt glad. Magnus var sååå jobbig och tjatade om att vi skulle åka till örebro dagen därpå. Jag fattade förstås att det bara var fyllesnack. Morgonen därpå var han förvånandsvärt pigg. Jag trodde ju att han typ skulle bli sängliggandes men han var uppe vid nio.

Bland goda vänner



Allt som har ögon näsa/nos och mun är intressant. Här har Milo ett djupt samtal med tre goda vänner. De tre vännerna är dock inte lika pratglada som Milo och då tröttnar han snabbt. Men om han kollar på tecknat på våran moderna platt tv så både rör sig och pratar figurerna. Milo blir förstås överförtjust och babblar på som en tok och fäktar med både armar och ben. Han är en ganska social kille.

Jag rotar i fyndlådan på Lindex...



....och fyndar allt detta för bara 64 kronor.  Dreggellapp, haklapp och strumpor behövde verkligen Milo men de andra plaggen kommer såklart med att komma till användning.

Det har blivit väldigt mycket shopping den senaste tiden. Lite väl mycket.  Jag har fått dåligt samvete. Inte bara för att jag spenderat massor av pengar utan även för att hela huset är fyllt av kläder. Det är verkligen kläder överallt.
Jag vet inte riktigt varför jag skriver detta. Det sista jag vill är att få något "bra tips" om hur jag ska lösa min situation (shoppingberoende) eller någon pik när jag ska till stan och shoppa. Jag klarar mig bra själv. Har faktiskt rensat en del den senaste veckan. Två påsar med kläder har lämnats till loppis och två påsar har slängts och ytterligare en del finns ute på tradera. Japp ni ser. Det finns hopp även för mig.

Vad tycker ni är roligast att shoppa? Kläder, skor, smink eller kanske böcker?
Jag älskar att shoppa det mesta. Jag gillar dock inte att lägga mina slantar på regnkläder, kastruller o annat köksjunk, möbler, BH:ar samt skor som är mer sköna än snygga.

Dagens (ungdomliga) outfit



Man måste inte klä sig som en tant bara för att man är en. Därför går dagens outfit i ungdomens tecken :)

Tee eller tisha som det kallas på bloggspråk: Gina Tricot (den ungdomliga klädbutiken). Själv säger jag inte tisha eller tee utan bara kortärmad tröja.

Slitna jeans, eller långbyxor som jag oftast säger: Lindex

Coola tonnårsarmband med nitar: Gina tricot.

Fräsigt halsband: HM. (är jag den enda som fortfarande säger Hennes och Mauritz?)

Topshop klänningen är MIN



Jag har ju velat ha denna klänning ett bra tag. Jag vet att jag tjatat en del om den och tillochmed sagt att jag skulle kunna dö för den och att jag skulle kunna betala vad som helst för den. Tror t.om att jag sagt att jag skulle kunna prostituera mig för kunna köpa den. Nu behövde jag inte gå så långt tack och lov. Jag hittade den på tradera och nu är den min, bara min. Jag har inte kunnat hänga in den i garderoben än, för jag vill se den hela tiden. Därför ligger den i min trappa och kråmar sig.  Oj nu måste jag gå och tvätta ur hårfärgen (jag håller på att färga håret). Ses sen. Fasen, jag hade ju en hel uppsats om min vackra klänning. Fast tur för er som slipper läsa den.

Bingo



Ibland kan man tro att Miltons pappa heter Bingo.

Söndagsmorgon



Förra gången som jag var i Mariebergs köpcentrum köpte jag en födelsedagspresent till mig själv. Denna söta kaffekopp med fat och matchande sked  från Green Gate. Visst är den somrig och söt..

Mattias och Tanja och deras barn Anton och Alva var här igår och det var jättetrevligt. Vi träffas bara några gånger om året men ändå är det så himla lätt att umgås med dem.  Anton och Alva lekte med Milton i hans rum och det var så kul att se att verkligen lekte MED varandra. Oftast leker Milton med kompisar fast de gör helt olika saker eller är på olika ställen. När de hade åkt gick vi till mina föräldrar och åt  jättegod middag.

Idag blir det antagligen färgning av mitt hår. Strykning, tvättning och lite städning står också på programmet. Ska försöka vara snäll hela dagen eftersom jag tvingar Magnus att åka till Örebro med mig imorgon för lite "vuxentid". Mina päron ska få ta hand om pojkarna några timmar medans Magnus och jag strosar omkring och sedan äter lunch i centrala örebro. Det ska bli så kul tycker jag men jag antar att Magnus tycker att det ska bli pest och pina.

Lördag

Hejsan. Nu är det en vecka sedan min dator krashade så det har blivit en ofrivillig bloggpaus. Magnus systers kille Jonas kunde dock fixa datorn så nu är det bara att köra igång igen. Fast nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag fick inte sova så mycket i natt så jag är väldigt trött idag. Jag är här men ändå inte här, liksom. Vaken men ändå sovande. En levande död, helt enkelt. Nu ska jag dricka dagens första kaffe och sedan blir det städning. Kusin Mattias och Tanja + barnen kommer i eftermiddag. Det blir kul.

RSS 2.0