Onsdag

Igår kväll somnade båda killarna klockan 23. Det ska bli intressant att se när de slumrar in ikväll. Jag hoppas på en tidig kväll. Idag har det varit påskparad på stan och alla förskolor i karlskoga var med i paraden. Jag och Milo gick med ner en sväng och tittade. Milton var så fin i min Lindex kavaj och Magnus röda slips samt fräknar och mustasch. Han sjöng och dansade till underhållningen på torget och självklart hängde jag och Milo på. Milo var superglad och sprätte med benen hela tiden (hans sätt att dansa). Nu ska jag panikstäda tills Milo vaknar ur sin middagssömn.

Söndag 28/3



Jisses vad mars har gått fort. Jag kan knappt fatta att om mindre än en månad så fyller Milo ett år och Milton fyller fyra år. Stora grabbarna. Vi var iväg till den helgöppna vårdcentralen på baggängen idag eftersom Milo har haft feber i 11 dagar. Inte speciellt hög feber, men ändå runt 38. Han hade även denna gång öroninflammation. Det blir en tiodagars kåvepeninkur. Stackars kille. Som om inte det vore nog så har han eksem på hela kroppen som inte vill försvinna. Helgen har annars varit bra. Vi har lagt in det nya golvet i tvrummet och det blev helt ok. Nu fattas bara lite (eller mycket) städning och en ny snygg soffa.


Nytt golv och pyntat



Om en stund kommer en herre från Hallbergs och kollar på golvet. Vi ska lägga en plastmatta i tv rummet. Den är vit och ska se ut som träplankor. Det är såklart roligare med riktiga vitmålade träplankor men ibland är det skönt att vara praktisk med. Det blir så mycket spillt på våra golv och hack i plankorna när vi tappar tunga grejer men nu behöver vi inte vara så rädda om tvrumsgolvet mer.

Såhär hade jag pyntat i matsalen i julas. Jag tyckte själv att det blev ganska bra. Jag har inte riktigt öga för det där med att pynta fint men jag gör så gott jag kan. Längtar tills jag får pynta i tv rummet. Jag kanske ska ta och satsa på lite tofsar (tassles) :) eller

Mina loppisfynd



Här är några av de saker jag fyndade i lördags på loppis. Ja jag köpte faktiskt fler saker men dessa är jag mest nöjd med. Ett set med två Fem Myror plagg för 15kr som ska ut på tradera eftersom jag behöver cash. En knallröd jacka från logg som var som ny. Den kostade 50 kr och har stora rymliga fickor och man får plats med en tjock tröja under samt att den går ner över rumpan. Perfekt lek och jobbjacka. Sen blev det lite annat smått och gott. Lite bilar till Mille, lekkläder till Milo och krukor och små zinkhinkar (eller vad det kallas) som jag har stoppat massa gamla silverbestick i i sann shabby chicanda. Silverbesticken hittade Magnus i en övergiven sommarstuga när han var barn. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag verkligen tror honom för det är en jädrans massa bestick. Han kan ju ha plundrat någon kyrka på kyrksilvret. Ha ha, nej det tror jag faktiskt inte om honom (även om han kan vara väldigt stöldbenägen.)

Nu är det allvar



Så här kan jag inte se ut på semestern. Om jag ska kunna visa mig i bikini måste några kilo bort. Så är det bara. Sedan jag började småbanta så har jag gått ner 2,7 kilo och nu ska 3 bort innan vi åker ivag till Mallis. Vi åker ju i mitten på maj så det ska jag väl fixa. Fast jag fattar väl att det finns viktigare saker i världen än att vara smal, men det vore skönt att slippa skämmas för min stora mage och kunna njuta ordentligt av semestern med grabbarna. Nu ska bara en bikini inhandlas. Jag skulle lätt kunna shoppa ihjäl mig innan jag åker för det är ju så mycket man behöver när man ska på semester. Men pengar kommer inte att existera på mitt konto framöver så det blir inget med det. Annars skulle det inte suttit fel med ett par nya linnen. En kort kjol. Ett par sandaler. Solglasögon till hela familjen. Ja listan kan göras hur lång som helst. På tal om shopping så fyndade jag lite på två olka loppisar i lördags. I nästa inlägg får ni se mina fynd. Jag skulle nog kunna göra om min blogg till en shoppingblogg. Shopping är det enda jag verkligen brinner för.

Våren kommer snart



Jag är helt säker på att våren är på väg. När jag vaknade i går morse så kändes det verkligen att våren var på ingång men när jag kollade termometern så stod den på -12. Men faktiskt så tappade jag inte hoppet utan hade vårkänslor resten av dagen. Solen sken hela dagen och för första gången på länge såg jag hur skitiga mina köksluckor var och hur mycket katthår som låg överallt. Jag dammsuger varje dag men det hjälps inte. Ingen katt i världen fäller så mycket päls som Coccos. Jag vill ha fint, rent och vitt. Jag vill ha det som på bilden ovan. Stora ytor, vackra tapeter och stora fönster som släpper in mycket ljus. När jag ändå håller på och önskar mig en massa så kan jag ju fortsätta lite till. Jag önskar att vakna på morgonen i rena lakan, alldeles utsövd med brun smal kropp. Ute lyser redan solen fast det är tidig morgon och när jag kommer ner i köket är kaffet redan påsatt och barnen har ätit frukost. De sitter nu och leker snällt medans jag äter en lång och energirik frukost samtidigt som jag läser en bra bok. Sedan kollar jag i min plånbok och inser att jag har så mycket pengar att jag inte kan stänga den ordentligt. Det är bäst att jag tar en tur på stan och gör över med några tusingar. Okej, nu får det nog räcka med fantasier.

Grabbarna sover i dubbelsängen och jag tror att de är nöjda med dagen som gått. Milo spenderade förmiddagen på babycafe medans Milton var på dagis. Vid kl fem gick Milton hem till Isac och lekte. Han hade superkul. I morgon blir det en stryk och tvättdag. Ja jag vet att jag skriver i nästan alla inlägg att jag stryker och tvättar. Man kan ju tro att jag inte gör annat men det är ju så att det oftast kommer något eller någon emellan när jag stryker så det blir oftast inte så många plagg strykna åt gången.

Småbarnsmamma eller varulv



Det blev en lång och sömnlös natt inatt. Jag är genomförkyld och Milo är ännu mer förkyld och kanske har han ont i ett öra med. Han ville inte ligga ner utan sitta och sova. Hans lilla söta är så full av snor att jag inte riktigt fattar vart allt snor kommer ifrån. Det måste bildas en matsked snor var tredje sekund. Feber har han med haft sen i fredags och jag börjar bli lite orolig för hur länge man får ge alvedon. Var femte timma i snart fyra dygn tycker jag låter mycket. Och sen så är det ju det där med nässpray. Hur känsliga är egentligen de där små slemhinnorna? Och varför hjälper inte nässprayen? Jag grubblar tills jag blir gråhårig, eller iaf hårig. Jag fick en chock när jag såg mig själv i duschen förut. Håller jag på att förvandlas till en varulv. Ja antagligen. Det var fullmåne inatt så det är inte helt otänkbart. Eller så är jag bara en stressad småbarnsmamma som lätt glömmer bort sånadär oviktiga saker som hygien. Rakhyveln får väl vila två veckor till, alltså tills nästa gång jag tar en dusch. Nu kan jag inte blogga mer för jag ska trösta och bära. Bye bye 

RSS 2.0